Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Jonossa 1 havaintoa ja 0 kommenttia.

Ne havainnot, joissa on sekä kuva että havaintokertomus.

Aktiivinen revontulivyö

1.2.2016 klo 01.25 - Pori (III)
Mikko Lönnberg

Tässä jokunen kuva viimeyöltä,mietin että laitanko tuon tunnistuksen himmeäksi ja rauhalliseksi,mutta välillä tuo meno äityi sen verran kirkkaaksi ja nopeaksi,että laiton tuon tunnistuksen nyt noin. Melkoisesti oli sumua ilmassa ja se haittasi kuvailua jonkin verran,muutama kuva todisteeksi ja suurimmalta osin tuli vain katseltua. Oman elämyksensä teki tuo merijää,enpä ole koskaan niin kovaa pauketta ja ryskymistä kuullut kuin viimeyönä. Parikertaa tuo rysäytti aivan vieressä ja oli hilkulla ettei menny kalsarit vaihtoon,taas kuitenkin selvittiin ilman suurempia haavereita..

Kuvia: 8 kpl • Kommentteja: 7 kpl

Yli puoli taivasta revontulia

21.1.2016 klo 22.00 - Muonio (IV)
Mikko Lönnberg

Vihdoin sain nämäkin kuvat tehtyä,meinaa tunnit loppua päivästä ja joutuu yö kuvauksien lisäksi vielä öisin näitä kuvia tekemäänkin.. Asiaan.. Edellinen yö tuli kuvattua upeita revontulia upeissa maisemissa Sammaltunturilla ja nyt piti koittaa Pallasta,eikä kyllä pettänyt sekään. 21:00 aikoihin alkoi himmeä kaari ilmestyä taivaalle hiljalleen kirkastuen ja noin klo 22:30 se repesi todella rajuksi pinkiksi pyörteeksi. Paljon olen revontulia nähnyt ja kuvannut,mutta en ole koskaan nähnyt näin rajua "iskua" tuossa oli nopein liike mitä olen koskaan nähnyt,eikä sitä ollut mitään mahdollisuutta pys...

Kuvia: 8 kpl • Kommentteja: 18 kpl

Yli puoli taivasta revontulia

20.1.2016 klo 20.30 - Muonio (IV)
Mikko Lönnberg

Edellis yön kuvailut Sammaltunturissa tykkyjen keskellä jätti fiiliksen,että nämä on saatava kuvattua revontulten kanssa ja se yö tulikin heti seuraavana yönä. Ei muuta kun taas kipuamaan huipulle,pakkasta oli alhaalla pikkasta vajaa -42 mutta ei haitannut,kun tiesi mitkä maisemat ylhäällä odottaa. Pikkasen piti toppuutella kiipeämis vauhtia,sillä noissa pakkasissa ei hikoilu ole hyvä juttu,no kiire kun oli,niin hikihän siinä tuli,oli muuten mielen kiintoista vaihtaa pari alinta paitaa noissa pakkasissa. Olihan nuo maisemat aivan epätodelliset,lähes täyden kuun valossa ei tarvinnut lamppuja ja...

Kuvia: 8 kpl • Kommentteja: 42 kpl

Aktiivinen revontulivyö

19.1.2016 klo 02.10 - Kittilä (III)
Mikko Lönnberg

Lapin reissun ensimmäiset revontulet nähtiin 19.1 yönä. Paikka ei ollut ihan paras mahdollinen kun piti äkkiä keksiä paikka jossa jääsumu ei häiritse,no tästä oli vaan hyvä parataa. Kuvat otettu Mieliövaarassa ja taustalla näkyy Pallakset.

Kuvia: 8 kpl • Kommentteja: 9 kpl

Rauhallinen revontulikaari

7.1.2016 klo 01.38 - Pori (II)
Mikko Lönnberg

Upeita kuvia pohjosen revontulikameroissa,mutta melko vaatimattomiksi jäi Porin korkeudella. Pakkasta yöllä -29 ja melkonen pauke ja jytinä tuli tosta jäätyvästä merestä.

Kommentteja: 1 kpl

Rauhallinen revontulikaari

1.1.2016 klo 01.14 - Pori (II)
Mikko Lönnberg

Forecan ennusteista huolimatta taivas selkeni vasta yhden aikoihin yöllä. Varmasti parhaat loimut oli jo ohi,mutta sai sentään vuoden ensimmäiset tulet tallennettua,vaikkakin sattuneesta syystä vain takapihalla :) 

Etsitty havainnot aikavälillä 1.1.2016 klo 00.00 - 15.2.2016 klo 23.59.