Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys URSA

Jonossa 1 havaintoa ja 1 kommenttia.

Ne havainnot, joissa on sekä kuva että havaintokertomus.

Revontulisäteitä

28.9.2017 klo 22.25 - 23.00 - Lappeenranta (II)
Terhi Törmälä

Kerrankin oli kutakuinkin kirkas taivas Lappeenrannassa! Ja mie tapani mukaan myöhässä liikkeellä. Parhaat tulittelut oli loppusuoralla kun pääsin Saimaan rantaan ja sain kameran jalustalle. Muutaman kuvan sain sentään napattua ennenkuin sumu ja pilvet peittivät näkymät. Nämäkin reposet olivat usvaverhossa.

Tulipallo yöllä, kuin täysikuu

14.4.2017 klo 01.03 - Lappeenranta (V)
Terhi Törmälä

Olin parvekkeella ottamassa "parvekeindeksi-kuvaa" taivaan kirkkaudesta ja mahdollisista revontulista kun näin kirkkaan tulipallon (kirkkaan valkoinen) lentävän pääni yli etelästä kohti pohjoista. Tallentui jopa kennolle! Mutta koska otin kuvaa käsivaralla ja hätkähdin nähdessäni tulipallon, tuli "pieni mutka" tulipallon lentorataan :D Villi veikkaus että olisi Lyridi.

Kommentteja: 3 kpl

Rauhallinen revontulivyö

16.3.2016 klo 01.01 - Lappeenranta (II)
Terhi Törmälä

Eilen illalla seurailin tilannetta jo vähän tuskaisena kun kymmenen maissa alkoi ilmoituksia revontulista tulla Revontulikyttääjiin ja tiesin, etten itse pääse kyttäyspaikalle vasta kuin puolen yön maissa. Onneksi tilanne ei ollut täysin ohi kun puolilta öin ajelin Saimaan rantaan ja virittelin kameran jalkaan. Hetki piti odotella, jotta selkeä kaari kirkastui ja nousi ja alkoi aaltoilemaan. Ensimmäinen kuva on yhden aikaan yöllä otettu, juuri ennen "pinkkiä räjähdystä" Helmassa näkee jo aavistuksen pinkistä. Toinen kuva on on 1.51 otettu kun show oli jo asettunut ja pilviä alkoi virrata paika...

Kuvia: 2 kpl

Rauhallinen revontulivyö

15.10.2013 klo 02.00 - Lappeenranta (II)
Terhi Törmälä

Pohjoisen taivaalla suhteellisen rauhallisesti liikkuva revontulivyö. Nousivat korkeimmillaan Otavan "kahvan" ensimmäisen tähden ylle. En ole mikään revontulien kuvaaja, mutta muutaman kelvollisen kuvan sain.

Venus ja Jupiter

12.3.2012 klo 22.00 - Lappeenranta (IV)
Terhi Törmälä

Voi sitä kerrostalon parvekkeeltakin kuvata planeettoja :) Maanantai-iltana noin klo 22 Venus ja Jupiter vähän ennen kuin katosivat naapuritalon nurkan taakse. Olisin kuvannut jo aiemmin, auringon laskiessa, mutta taivas oli pilvessä eikä kohteita näkynyt.

Etsitty havainnot aikavälillä 1.1.2000 klo 00.00 - 22.1.2018 klo 6.25.