Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys URSA

Jonossa 1 havaintoa ja 1 kommenttia.

Ne havainnot, joissa on sekä kuva että havaintokertomus.

Tulipallo yöllä, täysikuuta kirkkaampi

22.9.2017 klo 22.36 - Inari
Jukka Brusila

Tätä järjestelmää ei voi käyttää mobiililaitteella! Olin kuvaamassa revontulia Inarijärven Suolisvuonon pohjukassa, kun näin todella kirkkaan "tähden lennon" läntisellä taivaalla. Osa siitä tallentui yhden kuvan reunaan. Kuvassa näkyy tulipallon sammuminen. Olin näkevinäni paljain silmin myös savuvanan, mutta mitään ääntä en kuullut. Voin lisätä havaintoon kuvan, kun pääsen sähköistettyyn paikkaan ensi viikolla.  Lisäsin nyt kuvan. Siinäkin näkyy jotain savuvanan tapaista.

Kommentteja: 1 kpl

Kastekaari

30.7.2017 klo 09.55 - Heinävesi (II)
Jukka Brusila

30.7. aamu kymmeneltä näin Heinäden Kermajärvellä oudon valoilmiön. Veden pinta oli ilmeisesti ruostesienen itiöiden peitossa. Sillä kohtaa veden pinnassa näkyi sateenkaarta muistuttava valoilmiö: Kaksi sateenkaaren väreissä loistavaa väripalkkia. Liitteenä olevassa kuvassa on oikean puoleinen väripalkki.  Sää oli ilmiön aikana täysin pilvetön ja tyyni. Ilma oli kuitenkin autereinen, joten kosteusprosentti oli todennäköisesti korkea. 

Rauhallinen revontulikaari

19.3.2017 klo 23.30 - Sodankylä (II)
Jukka Brusila

Kävin illalla valokuvaamassa tähtitaivasta, koska sää oli selkeä, kuu nousi vasta puolen yön jälkeen ja avaruussää oli rauhallinen. Kuvauspaikkani on keskellä ei mitään ja kaukana kaikesta valosaasteesta. Reposet kuitenkin häiritsivät enemmän tai vähemmän koko illan.

Kuvia: 2 kpl • Kommentteja: 5 kpl

Rakettilaukaisu

16.2.2016 klo 20.06 - Sodankylä (IV)
Jukka Brusila

Olin kuvaamassa revontulia Sodankylän Pomokairassa Tunturipäät -tunturin huipulla, kun huomioni kiinnittyi erikoiseen valoläikän taivaalla. Se näytti vähän samelta ja pidin sitä tähtijoukkona, mutta sitten huomasin sen liikkuvan melko nopeasti. Sameus ja utuisuus näkyvät kuvissa vertaamalla viereisiin tähtiin. Ehkä lentokone - en kuitenkaan ole ikinä ennen tehnyt vastaavaa havaintoa. Liitteenä olevat kuvat on otettu 15 sekunnin valotusajalla. #satelliitti: Sentinel 3A

Kuvia: 3 kpl • Kommentteja: 5 kpl

Etsitty havainnot aikavälillä 1.1.2000 klo 00.00 - 22.1.2018 klo 6.27.