Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

0 observations and 0 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Useita halomuotoja

2.4.2019 klo 08.20 - 12.45 - Tuusula (II)
Juho Kinnunen

Haloja on viime aikoina näkynyt melko heikosti ja vielä heikommin olen niitä jaksanut vahtiin ilmoitella, kun ei ole rareja näkynyt. Vaan halohuhtikuu on hyvä syy aktivoitua tälläkin puolella. Tänään homma alkoi eilisen nollapäivän jälkeen. Ihan kiva ihan kiva, mutta toki odotuksissa on jotain kovempaa kamaa! 

Useita halomuotoja

24.1.2019 klo 12.38 - Vantaa (II)
Juho Kinnunen

Ruokailuun mennessä perus 22r ja saur.

Useita halomuotoja

22.1.2019 klo 08.50 - 15.20 - Vantaa (II)
Juho Kinnunen

Eilen illalla ja tänään aamulla odottelin kovassa pakkasessa turhaan kunnon jääsumuhaloja. Muuten keli oli, ja on edelleen, oikein kohdillaan, päivällä tosin pilviäkin oli jonkin verran. Jo aamulla kouluun pyöräillessä näkyi nätti pilari, ja sama toistui iltapäivällä molempien sivuaurinkojen kanssa. Kuva on aamulta.

Venus ja Jupiter

21.1.2019 klo 07.00 - Kerava (III)
Juho Kinnunen

Kun kuu painui puiden taakse, lähdin ulos kuvaamaan pakkaskeliin ja etsimään taas sopivaa paikkaa, johon kuu näkyisi. Silloin tajusin myös kuvata tätä kaksikkoa, joka ei parvekkeelle näkynyt. Harmillisen valoisaksi ehdin taivaan päästää, olisi ollut mielenkiintoista kokeilla jääsumuhalojen etsintää planeetanvalolla.

Images: 2 pcs

Keinovalopilareita

21.1.2019 klo 05.30 - 08.45 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Kuunpimennys vei ilman muuta suurimman huomion tämän aamun havainnoista, mutta keinovalopilareitakin näkyi pakkasella koko ajan. Myös kuulla näkyi pilaria ennen täydellistä pimennystä, joten ruksin sen tähän samaan havaintoon. 1. kuva: 5.30 - herätys! 2. kuva: 6.40 - pimennys ja pilareita 3. kuva: 7.51 - Onko muut nähneet näin komeaa kaivinkoneen pilaria? 4. kuva: 7.51 - Pilareita energian suunnalla 5. kuva: 8.00 - Keravan vesitorni

Images: 5 pcs

Täydellinen kuunpimennys

21.1.2019 klo 05.30 - 08.50 - Kerava (IV)
Juho Kinnunen

Vihdoinkin! Näin lyhyesti kuvailin sitä fiilistä, mikä pääsi purkautumaan. Vuosien odotus ja ankara yrittäminen oli nyt ohitse, ja silmien edessäni oli kuu täydellisesti pimentyneenä kirpeässä pakkassäässä. Toisille tämä oli ehkä pimennys muiden lukuisten joukossa, mutta minulle ensimmäinen täydellinen laatuaan. Ja mitä se vaatikaan?  Kun aktiiviharrastusurani alkoi joskus yläasteen alkupuolella komeetan havaitsemisella ja johti siitä päivittäiseen taivaan tarkkailuun, oli myös pimennykset nopeasti haaveissa. Olin nähnyt kerran kuun puolivarjopimennyksen, mutta en sen enempää. Pimennyshavainto...

Images: 6 pcs • Comments: 1 pcs

Yksi halomuoto

24.12.2018 klo 13.40 - Järvenpää (I)
Juho Kinnunen

Jouluaaton halona napattu vasen sivuaurinko. Hyvää joulua kaikille taivaanvahtilaisille ja havaintorikasta uutta vuotta!

Images: 2 pcs

Yksi halomuoto

23.12.2018 klo 13.04 - 15.07 - Kerava (I)
Juho Kinnunen

Aatonaaton hiihtolenkillä näkyi aurinko ajoittain alapilvien takaa, ja hetken näkyikin pilaria auringon alapuolella. Kotiin päästyäni se taas näkyi auringon yläpuolella. Kiva havis, varsinkin, kun pilvisyys on vaivannut pitkin joulukuuta.

Images: 2 pcs

Keinovalopilareita

15.12.2018 klo 17.43 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Jääsumukausi aukesi jo aiemmin, nyt oli keinovalopilareiden vuoro. Komeita pilareita niin kaukana kuin lähellä, valitettavasti oli kova kiire junaan, niin kuvat on mitä on.

Rauhallinen revontulikaari

4.11.2018 klo 19.50 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Taas osui reposet kuukauden ensimmäiselle sunnuntaille, eli päivälle, jolloin on partiomenoja. Siispä pikakuvat ja kokoukseen, ja sen jälkeen ei juuri ihmeitä taivaalla näkynyt.

Useita halomuotoja

29.10.2018 klo 15.30 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Koulupäivän aikana satoi hiljalleen talven ensimmäiset lumihiutaleet. Ei mitään kovaa pyryä kuitenkaan, mutta hiukan oli tien reunat valkeina koulusta päästessäni. Tien pintaan sade oli ilmeisesti sulanut ja sitten jäätynyt, sillä huomasin pyöräilyn todella liukkaaksi. Kapearenkaisella fillarillani ilman nastarenkaita otin kotimatkan aika rauhallisesti ja päätin poiketa lähistön lintupaikalle. Vielä muutama viikko sitten paikalta näin niittykirvisiä ja maakotkia, mutta nyt oli lähes hiiren hiljaista. Kirjaimellisesti oikeastaan, sillä jalkojen edestä juosta vilisti hiiri tai myyrä, mikä lie. T...

Rauhallinen revontulikaari

10.10.2018 klo 20.55 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Taas näkyi kaari, mutta valitettavasti oli pilviä aika paljon liikkeellä. Sen takia jäi paremmat kuvat saamatta.

Images: 2 pcs

Rauhallinen revontulikaari

7.10.2018 klo 23.16 - 23.50 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Jo alkuillasta ehdin huomata revontulia kotiparvekkeelta, mutta partiovelvollisuudet painoivat päälle. Kokousten jälkeen tilanne taivaalla oli rauhoittunut, mutta onneksi hetkeksi aktivoitui vielä alkuyöstä.

Images: 5 pcs

Trombi

20.9.2018 klo 16.00 - 19.00 - Agrigento, Sisilia, Italia (V)
Juho Kinnunen

Tänään vierailimme Unescon maailmanperintökohteella Valle dei Templillä. Joka puolella näkyi kivoja pilviä, mutta myrskyä ei vielä näkynyt.  Kaupungista lähtiessämme osui näkökenttään kaukana meren yllä vesipatsas! Ilmiö, josta olin haaveillut koko myrskybongariurani ajan, oli nyt vilahtanut silmieni edessä. Nopeasta bussista ei kuvaaminen onnistunut, mutta kaverikin ehti nähdä hieman myöhemmin saman. Vielä hetkeä myöhemmin nähtiin kaksi vesipatsasta lisää! Huikea fiilis, ensi kerralla toivottavasti kuvien kanssa.

Comments: 2 pcs

Nähty vähintään 10 salamaa

19.9.2018 klo 15.30 - 23.00 - Agrigento-Raffadali, Sisilia, Italia (III)
Juho Kinnunen

Tänään oli rantapäivä Scala dei Turchilla. Lähtiessämme alkoi myrskyä nousta merelle. Ihan kivaa salamointia koko ajan, mutta ei mitään ylläreitä. Illalla sai katsella yöukkosta ja yrittää kuvaamistakin. Todella harvinaista herkkua suomalaisnäkökulmasta, vaikka ukkonen pysyi kaukana.

Images: 3 pcs

Yksi halomuoto

17.9.2018 klo 12.20 - Raffadali, Sisilia, Italia (I)
Juho Kinnunen

Tänään oli pitkälti tutustumispäivä, niin lähikaupunki Raffadaliin kuin myös paikallisiin nuoriin projektiin osallistuviin. Mikäpä siinä hellekeleistä nauttiessa, kun muut istuu Suomessa koulussa. Paljon opettavaisempi reissu tämäkin oli kokonaisuudessaan kuin normaali viikko koulussa. Taivaanilmiöiden suhteen oli vähän laimeampi päivä, mutta eihän sitä aina tarvita ihmeitä.

Kuu, Mars ja Saturnus

16.9.2018 klo 21.30 - Raffadali, Sisilia, Italia (IV)
Juho Kinnunen

Auringon laskettua ihailtiin kivaa taivaankappaleiden kohtaamista.

Harvinaisia halomuotoja

16.9.2018 klo 15.20 - Raffadali, Sisilia, Italia (IV)
Juho Kinnunen

Frankfurtin lennon jälkeen lensin Roomaan, jossa tapasin muut suomalaiset, suurin osa olikin jo tuttuja ennestään. Vietettyämme yön kentällä oli aamulla edessä lento Cataniaan Sisiliaan, josta vielä matkasimme usean tunnin bussimatkan Agrigentoon ja sieltä autoilla leiripaikalle. Kun unta oli saatu enintään muutama tunti, niin kyllähän se otti koville itse kullakin.  Reissu oli alkanut loistavasti: WP- eli läntisen palearktisen alueen pinnoihin sain heti pari itselleni uutta lintulajia: italianvarpusen ja pikkukorppikotkan. Leiripaikalla, joka sattui olemaan vanha nunnaluostari, emme ehtineet ...

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

15.9.2018 klo 18.30 - Vantaa-Frankfurt (II)
Juho Kinnunen

Edessä oli tällä kertaa Erasmus+ leiri Italian Sisiliassa, jonne yhtenä suomalaisista osallistuin. Ensimmäinen lentoni oli Frankfurtiin, ja valitsin - tuttuun tapaan, ikkunapaikan "koneen halopuolelta". Melko pian nousun jälkeen olikin kaikkea kivaa näkyvissä: 22r, 22as, saurit ja ala-aurinko. Kaikkia en ehtinyt kuvaamaan. Harvinaisuuksilta vältyttiin, mutta mitä kaikkea olisikaan Italiassa edessä?

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

26.8.2018 klo 00.10 - Kerava (II)
Juho Kinnunen

Ihan kivoja kuuhaloja pitkästä aikaa.

Images: 2 pcs

Search result contains observations from time period 1.1.2000 klo 00.00 - 25.5.2019 klo 18.27.