Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Jonossa 0 havaintoa ja 0 kommenttia.

Ne havainnot, joissa on sekä kuva että havaintokertomus.

Rakettilaukaisu

6.4.2019 klo 01.22 - Kolari (V)
Kari Heinonen

Kuvasin revontulia Ylläsjärven puolella Yllästunturia laskettelurinteessä. Oli komeat. Kun hiipuivat lähdin kävelemään majapaikkaan ja käännyin aika ajoin katsomaan taakse. Normaalisti oli ohutta harsoa, joka ei enää itse shown jälkeen kiinnostanut. Mutta sitten yhtäkkiä oli kuin jättiläismäinen eläimen tassukuvio olisi ollut. Näitä pallukoita oli useamman kerran, paikka hiukan vaihteli. Tämän yhden ainakin sain kuvattua, ettei jäänyt puiden taakse. Tällaista en ole ennen nähnyt.   #raketti: Nasa AZURE 1 & 2 / Black Brant XI-A (rakettikoe)

Kuvia: 8 kpl • Kommentteja: 4 kpl

Yli puoli taivasta revontulia

6.4.2019 klo 00.18 - Kolari (IV)
Kari Heinonen

Revontuli ennuste oli hyvä ja taivas selkeä. Niinpä lähdin ulos katsomaan, josko jotain olisi. Ilta oli mukava ja kuljin ylös parkkipaikoille hissien juurelle, koska sieltä on avoin maisema pohjoiseen eikä rinteessä ollut enää onneksi valoja (katuvalot paloi puoliyöhön saakka).   Alussa oli normaali kaari, ihan kivat värit kyllä. Mutta kaari on hiukan tylsä. Kunnes se sitten alkoikin nousta ja levitä Tuli ihan hyvä show lopulta. Korona jäi näkemättä, mutta muuten oli katsottavaa kyllä (revontulet, outo käpälän muoto revontulissa, tulipallokin lensi pään yläpuolelta)

Kuvia: 3 kpl • Kommentteja: 1 kpl

Revontuliharso

10.10.2018 klo 23.33 - 23.34 - Pargas (I)
Kari Heinonen

STEVE se ehkä oli. Minulle outo ilmiö nimeltään (mutta ilmiönä tuttu silleen, että sitä on nähnyt aina joskus, nimi vain on ollut vieras), mutta näkyi ensin paljaalla silmälläkin jotain outoa valoa puiden latvojen yli. Sen jälkeen kamera oikeaan suuntaan ja pari kuvaa. Toisessa kuvassa kirkasta valoa ja toisessa enemmän sävyjä. Kuvat kuvattu kohti länttä, revontulien vihreä höttö näkyy pohjoisen puolella kuvissakin. Ei ilmiö kauan kestänytkään, ehkä joku kymmenkunta minuuttia. Luulisin että näin Steven, tosin lyhyenä valomiekkana, mutta sitäkin kirkkampana.

Kuvia: 2 kpl • Kommentteja: 1 kpl

Aktiivinen revontulivyö

7.10.2018 klo 20.21 - 20.57 - Pargas (III)
Kari Heinonen

SAR: en tunnistanut tätä ennen kuin googlasin lisää tietoa. Ekana kuvasin reilu tunti auringonlaskiun jälkeen testikuvan (IMG_8412) mökin pihalla suoraan ylöspäin ja siinä näkyi purppura viiru. Tämän jälkeen siirryin parempaan kuvauspaikkaan ja npsin muutaman kuvan pohjoisessa olevasta vihreästä revontulitanssista, jossa oli myös tuo purppura loimu yläpuolella (IMG_8428 käy tästä esimerkkinä). Sen jälkeen kamera testiksi suoraan ylöspäin ja siitä kuvaa. Koko taivas oli täynnä purppuraa (IMG_8416). Sitten vielä linnunrataa etelän suuntaanm ja yhdessä Mars-planeetan kanssa, ja sinnekin oli repol...

Kuvia: 5 kpl • Kommentteja: 1 kpl

Etsitty havainnot aikavälillä 1.1.2000 klo 00.00 - 21.7.2019 klo 16.02.