Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Jonossa 0 havaintoa ja 0 kommenttia.

Ne havainnot, joissa on sekä kuva että havaintokertomus.

Kuu ja Jupiter

21.3.2016 klo 22.30 - Kotka (III)
Minna Rissanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Kuu ja Jupiter näkyivät puoli yhdentoista aikaan omalta parvekkeelta, ja pari räpsyä sain otettua. Kuvatessa en edes älynnyt että aavistuksen pidemmällä valotuksella sain kuviin Jupiterinkin kuita, yllätyin iloisesti kun siirsin kuvat koneelle. 

Kuvia: 3 kpl

Yli puoli taivasta revontulia

18.3.2015 klo 01.30 - Kotka (IV)
Minna Rissanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Paljaalla silmällä reposet näkyivät lähinnä valkeina ihan aavistuksella vihreää, kuvissa väri tulee jo vähän paremmin esille. Melko kirkkailta minun silmääni näyttivät, mutta toisaalta tämä oli ensimmäinen kerta kun näin revontulia omin silmin - vertailukohtaa ei siis oikein ole. Vartissa tulet oli jo himmenneet neljännen kuvan tuhnuiksi, ja siitä viiden minuutin päästä ei näkynyt enää mitään.   Sääli vain ettei tuosta parvekkeelta saa laajempaa taivaskuvaa kun puut ja katto tulevat tielle, mutta jotain kuitenkin. Tarkennuskin on ihan mitä sattuu, tuli liian kiire kuvata että olisin ehtinyt sä...

Kuvia: 4 kpl

Kuu

11.8.2014 klo 00.00 - Kotka (IV)
Minna Rissanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Epätoivo tahtoi iskeä, kun taivas oli kovaa vauhtia peittymässä kokonaan pilviin, mutta ystävällisesti tumma lautta väistyi hetkeksi sen verran että sain kohkatun superkuun kuvattua. Pääkuvasta jouduin säätämään väriä vähän keltaisempaan suuntaan, kun kirjavaa kohinaa oli sen verran ettei ylpeys antanut periksi julkaista kuvaa sellaisenaan... Pääkuva on myös cropattu laajemmasta kuvasta. Kolmannessa kuvassa ihan vain komeita pilviä joiden kanssa sain kilvoitella.

Kuvia: 3 kpl

Kuu

9.8.2014 klo 01.40 - Kotka (IV)
Minna Rissanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Raahasin kiikarin parvekkeelle, mutta koska ensimmäisestä kerroksesta ei juuri saanut näkymiä tähtitaivaaseen, piti ottaa kohteeksi kuu, ja todistusaineistoksi jokunen kuva. Kovaa vauhtia se on "superkuuksi" kasvamassa.

Kuvia: 2 kpl

Selvästi näkyviä yöpilviä

12.7.2014 klo 01.10 - Kotka (III)
Minna Rissanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Kerrassaan komeita yöpilviä, oli jätettävä elokuva kesken kun mobiili-Vahti ilmoitteli pilvinäytelmästä. Pilviä oli lähestulkoon joka ilmansuunnassa, paljon selvästi näkyviä ja jokunen himmeämpi, joita en käsivaralla saanut kuvaan (pitkä valotusaika, innosta tärisevät kädet...)

Kuvia: 6 kpl

Himmeitä yöpilviä

5.7.2014 klo 01.00 - 02.00 - Kotka (II)
Minna Rissanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Ensimmäiset tapaamani valaisevat yöpilvet sen jälkeen kun opin niiden olemassaolosta. Kuva on otettu kiireessä puhelimella, joten laatu ei päätä huimaa, mutta näkyy siinä jotain. Valaisevat yöpilvet koillisessa tulivat näkyviin tummien, lähes koko taivaan peittäneiden alapilvien siiryttyä sivuun, ja suunnilleen tunnin verran yöpilvet jaksoivat olla näytillä ennen kuin hajosivat kokonaan pois.

Kuvia: 2 kpl • Kommentteja: 3 kpl

Etsitty havainnot aikavälillä 1.1.2000 klo 00.00 - 17.11.2019 klo 20.28.