Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

0 observations and 0 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 08.10 - 08.45 - Orimattila (IV)
Pia Simonen

Nyt on nättiä! Itselle ensimmäistä kertaa ilmestyi tuo tapahtuma 46:n alkupäässä. Kerrassaan hieno aamu :-) (Kameran kello on näemmä talviajassa.) Edit: Lisätty kuvia. Jos Kern ikäänkuin tekee zykistä täyden ympyrän niin sellaista ei näistä kuvista taida löytyä.

Images: 6 pcs • Comments: 10 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 06.57 - 14.00 - Juva (IV)
Petri Martikainen, Ursa (Itä-Suomi)

Hienon halopäivän pinot. Heti aamulla taivaalla näkyi kivasti haloja, joista silmiin pisti etenkin 46 renkaan voimakkuus. Vein saman tien kameran pinoa kuvaamaan. Aamuhässäkän jälkeen täytyikin lähteä kirkonkylällä käymään koronarokotuksessa. Sain sinne Tero Sipiseltä pyrahälyn ja pian erotin itsekin taivaalta 18 asteen kirkastumat. Mukana olleeseen kameraan oli tietysti sattunut väärä muistikortti, johon ei montaa kuvaa mahtunut. Vähän kuumotteli rokotusvuoroa odotellessa ja soitin kotiin vaimolle että menee ottamaan kuvia jalustalle jääneellä kameralla. Sieltäkin tuli pian viesti että kortti...

Images: 8 pcs • Comments: 7 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.39 - 09.10 - Kouvola (IV)
Tero Sipinen, Ursa (Etelä-Suomi)

3.5.2021 halospektaakkeli. Osa 2: Koko taivaan näytelmä. Halot kirkastuivat siihen malliin, että oli stopattava taas. Heti ympyräkalansilmä käyttöön, hr oli noin puolen taivaan mittainen (kuva 1, yksitt. luomu). Kuvailin (edelleen käsivaralta) pinosarjoja. Livenä erottui perushalojen lisäksi 120sa, Wegener ja yläkovera Parry. Välillä kuvasin pidemmällä putkella Lowitzahtavia saurin seutuja. Otin lopuksi jalustankin käyttöön toiveena pidempi pinosarja. Pinoillessa menikin tovi, kun käsivarasarjat teettivät lisätyötä. Ei tosin jalustakaan autuaaksi tehnyt(*). Heti 1. kuvassa näkyy minulle uusi b...

Images: 8 pcs • Comments: 7 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.40 - 12.00 - Lahti (IV)
Eero Karvinen

Halonäytelmä rintamapilvien yhteydessä. EDIT. kutoskuva lisätty. Mahdollisesti Wegner. EDIT: lisätty alin kuva. Mahdollisesti jokin pienempi, kuin 22 asteen rengas näkyvillä sivuauringon vieressä ja olisiko toisiksi alimmassa, tummassa kuvassa oranssina alhaalla 22. allasivuava? Alin kuva vielä kuvankäsittelyllä muokattuna. Mikä on tuo 22.r ja 22.sivuaurinkon oikealla puolella oleva värillinen "Pätkä"? Kuva seiska. Voisiko olla ala-aurinkokaari?

Images: 8 pcs • Comments: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 10.50 - 11.55 - Tuusula (IV)
Jussi Pietarinen

Varsin näyttävä, muotoaan vaihtava haloilmiö jollaista en itse ollut aiemmin havainnut. 

Images: 2 pcs • Comments: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 09.19 - Kotka (IV)
Tero Sipinen, Ursa (Etelä-Suomi)

3.5.2021 halospektaakkeli. Osa 3: vastapuolen yllärit Olin hieman viivästyneellä työmatkallani päässyt jo naapurikunnan puolelle, kun ajattelin vielä kerran katsastaa halotilanteen - tällä kertaa vastataivaaseen keskittyen. Valitsin paikan, josta oli näkyvyyttä poispäin Auringosta. Näytti aluksi, ettei ole mitään nähtävää tai kuvattavaa, mutta sitten olin erottavinani heikon, hieman vertikaalisti venähtäneen kirkastuman kutakuinkin vastapäätä Aurinkoa. Vasta-aurinko? Seurasin katseellani Auringon vasemmalla puolella näkyvää horisonttirenkaan alkua ja jatkoin pitkin sen oletettua linjaa ja kuin...

Images: 4 pcs • Comments: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.00 - Ilomantsi (IV)
Satu Juvonen

Komea halonäytelmä! Pikainen pysähdys tien varteen, harmi, ettei ollut kameraa matkassa, no onneksi puhelin sentään. 

Images: 6 pcs • Comments: 3 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.15 - 14.00 - Mikkeli (IV)
Aki Taavitsainen

Olipa kivan näköistä haloa taivaalla maanantai-iltapäivällä. Pitkästä aikaa ehti tarttua kameraankin, ohessa muutama kuva tuosta halonäytelmästä. 

Images: 3 pcs • Comments: 3 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 08.25 - 18.00 - Turku ja Raisio (II)
Lasse Nurminen

Mukavahkoa halottelua, seurataanpa tilannetta. Edit. Kovimmat setit tänään toisaalla, vaan ihan kiva tarjonta pitkästä aikaa täälläkin. Parasta antia taisi olla upeaksi äitynyt 22° allasivuava, jota en noin kirkkaana ole ennen havainnut. Varsin huomiotaherättävä tuo oli juuri horisontin yllä loistaessaan. 46° allasivuava erottui silmillekin himmeästi parhaassa vaiheessa ja oli kuvista löydettävissä pidemmältäkin ajanjaksolta. Edit 2. Lisätty vielä 46° rengas listalle.

Images: 8 pcs • Comments: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 11.11 - Helsinki, Jollas (IV)
Jorma Koski, Ursa (Helsinki)

Ohuessa pilvikerroksessa näkyi useita haloja sekä horisonttirengas, joka oli Auringon vastapuolella hyvin kirkas

Images: 3 pcs • Comments: 2 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 13.07 - 13.52 - Vantaa (III)
Kristiina Varttinen

Ehdin nähdä tämän hienon halon loppuvaiheen ennenkuin pilvirintama peitti auringon, valo ja halo olivat erittäin kirkkaat ja varjoja oli tuskin olleenkaan. Paljain silmin näkyvä rengas näytti jättikokoiselta litistetyltä pallolta. Näytti kuin olisi ollut pelkät jättikokoiset ja värikkäät 22° yläsivuava ja 22° alasivuava, jotka ottivat kiinni toisiinsa, meniköhän tunnistus likimainkaan oikein? Lisäksi pienempi/sisempi pyöreänmuotoinen rengas, jonka tulkitsin 22°-renkaaksi, ei näkynyt ollenkaan kuin himmeästi silloin tällöin, horisonttirengas näkyi vain kuvissa. Olympuksen 5.7-22.8 mm ei riittän...

Images: 6 pcs • Comments: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 10.30 - 12.00 - Nurmijärvi (IV)
Emma Bruus

Kiitos vaan kanssaihmiset hälystä! Taivaanvahtiin saapunut kasa havaintoja pisti vilkaisemaan, että mikähän mahtaa olla parvekkeella meininkin. Siellähän olikin heti ensi silmäyksellä hr-osasto vastassa. Ei kun nopsa käännös kannoilla ja kameraa hakemaan. Oli nimittäin ehkä nätein koskaan näkemäni horisonttirengas. Ja ys oli toki niin kirkas, että vesi valui silmistä sitä katsoessa. Poukkoilin välillä kesken työpäivän vilkuilemassa kehitystä ja meno alkoi hitaasti peittyä pilviin klo 12 jälkeen. 

Images: 6 pcs • Comments: 2 pcs

Kirkas koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 12.00 - 14.30 - Mäntyharju (V)
Jukka Kytömäki

Päivän kestänyt halonäytelmä. Kuvissani ympyrämuoto tulee siitä, kun  otan täyden kennon kameralla ja siinä on croppikennon objektiivi. Kuvista tulee laaja-alaiset, mutta ympyrät.

Images: 8 pcs • Comments: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.03 - 14.30 - Kirkkonummi (IV)
Katri Kuparinen

Luin aamulla, että olisi monenlaisia haloja näkyvissä, joten pitihän se mennä ulos pihalle katsomaan kameran kanssa. Aamupala oli valmisteilla, joten äkkiä vain muutamia kuvia ennen sisälle paluuta. Myöhemmin sitten takaisin kuvaamaan ja onneksi on kotona, niin pääsi pitkin päivää sitten kuvailemaan jos oli jotain uutta tullut esiin. Klo 14.30 aikaan alkoi sitten jo tulla enempi pilviä, joten näkyi enää heikosti ja kolmen jälkeen oli jo täysin pilvessä. Mutta olihan komeaa katsottavaa. Itsellekin tuli uusia halomuotoja nähtyä. Otin yhden videonkin. Horisonttirengas näytti näkyvän kokonaisena. ...

Images: 7 pcs • Comments: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 14.00 - 14.30 - Kangasniemi (IV)
Pekka Suhonen

Toukokuun 3. päivänä monin paikoin tehtiin halohavaintoja. Minäkin havahduin n. klo 14 sellaisia huomaamaan. Kun en ole varsinaisesti haloharrastaja, niin en älynnyt kuvaamaan täydellisesti koko taivasta - senkin vuoksi, että varusteisiini ei kuulu laajakulmaa, vaan lähinnä lintu- ja perhoskuvauskalustoa. Eniten minua ihmetytti zeniitin ympärillä oleva täydellinen ympurä, jota en valitettavasti tullut kuvanneksi kokonaan. Tein kuvista kuitenkin jonkinlaisen koosteen. Kuvista on varmaan tavallisimmat halot havaittavissa.

Images: 4 pcs • Comments: 2 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 06.53 - 08.31 - Kouvola (IV)
Tero Sipinen, Ursa (Etelä-Suomi)

3.5.2021 halospektaakkeli. Osa 1: ensioireet ja pyramidihalot Enpä arvanut millaista tykistystä olisi luvassa, kun aamukahvitellessa totesin taivaalla olevan jotain 22r:n pätkiä, ylläsivuavan tapaista ja sivuaurinkoa. Etsimen läpi hahmottui pilariakin ja kuvista paljastui myöhemmin myös 46r. Onnekkaasti olin poikkeuksellisesti lähdössä toimistolle ja ajattelin että täytyy matkan varrella tarkkailla tehostetusti tilannetta. Heti alkumatkasta, kun näkymä vähän avautui, huomasin ilokseni selkeän 46 asteen allasivuavan. Jo tämä yksistään teki näytelmästä merkkitapauksen, sillä minulle 46as näyttäy...

Images: 6 pcs • Comments: 2 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 07.30 - 08.30 - Lahti (IV)
Reima Eresmaa, Ursa (Etelä-Suomi)

Halonäytelmää Lahdessa ja sen eteläpuolisella rataosuudella. Juna nytkähti liikkeelle kello 7:49 ja sen jälkeisten tapahtumien taltiointi ei nyt valitettavasti ole erityisen salonkikelpoista - ja alun pitäenkin olin vain kännykkäkameran varassa. Himmeää viitettä on 18° ja 23° parheelioista, muilta osin mennään tavanomaisten, joskin kirkkaiden, perusmuotojen rintamalla. Myöhemmin päivällä näkyneestä koko taivaan näytelmästä tulee vielä erillisraportti. 

Images: 4 pcs • Comments: 1 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.00 - Vantaa (IV)
Vesa Toropainen

Maanantaiaamua piristi ihan mukava halottelu. Yläkovera Parry ja oikea 120° sauri mahdollisesti myös, mutta aika epäselvinä.

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 08.20 - 08.35 - Jyväskylä (IV)
Harri Kiiskinen, Jyväskylän Sirius

Komeita kirkkaita haloja Jyvässeudulla. Ylläpito täydentänee harvinaisemmat osumat. Kiitos.  

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 09.30 - Helsinki (IV)
Sami Leclercq

Halo-huhtikuu meni jo, mutta kelpaa näitä bongailla toukokuussakin. Hienot lokin siivet ylläsivuavalla.

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.30 - Lempäälä (III)
Markku Lintinen, Tampereen Ursa

Tien päällä Lempäälän suuntaan mennessä ei ollut vaikea huomata varsin kirkasta ala-aurinkoa, josta kiireessä otin tämän kuvan. Muiden halomuotojen tunnistukseen kysyisin apua. Tampereen tornin itäkamerassa on varsin mielenkiintoinen videotallenne, joka parhaillaan on latautumassa. Harmi, kun timelapse-editointikone odottaa uutta linux-asennusta, joten tiivistelmää ei saada tähän hätään. Laitan siitä joitakin kohtia.

Comments: 1 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 06.00 - 11.00 - Pukkila (IV)
Heikki Vuonokari

Ensimmäiset kuvat kännykällä jo klo 6:00, mutta upeimmat halot kuvasin klo 7:20 - 8:20 välisenä aikana. Aamupäivällä klo 10 - 11 välissä haloja uudestaan. En osaa nimetä läheskään kaikkia halomuotoja, mutta henk.koht. oli takuulla näyttävimmät halot, joista mainittakoon zeniittiympäristön kaari, voimakas horisonttirengas ja 46 asteen (?) kehällä alareunassa näkynyt sateenkaarivärinen kaaren pala matalalla. 

Images: 7 pcs • Comments: 1 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 12.36 - 13.07 - Helsinki (IV)

Kuvat ei kerro koko totuutta mutta näin samassa halossa 3 erilaista ja vielä "kädet" jotka U:n muotoisena kurottivat taivasta kohti. Hienoin halo pitkään aikaan!!

Images: 7 pcs • Comments: 1 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 11.49 - 12.48 - Helsinki (IV)
Pentti Arpalahti

Kevään varsinaiseen ensimmäiseen näytelmään pääsin mukaan puoliltapäivin ja se jatkui kirkkaana tunnin. Vielä 13:35 pilvien lomassa hehkui ylläsivuava. Panostin horisonttirenkaan auringon vastaiseen suuntaan ja lopulta vakuutuin wegeneristä, kun himmeät kaaret erottuivat useassa eri aikaan otetussa kuvassa. Heikko kirkastuma renkaassa voisi olla 120 asteen sivuaurinko. 46 asteen renkaan esille nosto vaati vähän käsittelyä. 22 asteen ylläsivuavan alueella oli kumma kupla muutamassa ruudussa. (kuva 1 ja kuvat 2 ja 3 käsiteltynä).  Edit. Perkasin materiaalin kertaalleen ja yhteen ruutuun osui sop...

Images: 8 pcs • Comments: 1 pcs

Kirkas koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 06.30 - 15.00 - Mäntyharju (V)
Markku Siljama, Ursa (Etelä-Suomi)

Kirkas koko taivaan halonäytelmä. Alkoi jo aamulla ennen klo 7:ää  22r ja 22ys:lla. Päivällä oli jo koko taivaan näytelmä. Olin harmillisesti metsän keskellä joten en saanut koko taivasta näkymään. Mukana saattaa olla myös Parry ja vasta-aurinko. Osa kuvista käsitelty usmilla kontrastin parantamiseksi.

Images: 6 pcs • Comments: 1 pcs

Yksi halomuoto

3.5.2021 klo 15.00 - 16.00 - Kajaani (I)
Jyri Kosonen

Toki sopivasti tämän viikonlopun jatkeeksi olin saanut järjestettyä vapaata millä lähteä käymään mökillä kautta käynnistelemään. Maanantaina iltapäivästä irkissä huhuiltiin jostain haloista. Täälläkin aurinko näyttäytyi pilviverhon takaa, ja noin tunnin ajan sen seurana oli perusrinkulaakin. Vahdin muista reportaaseista päätellen kotiseudulla Espoossa olisi voinutkin taltioida tuurilla vaikka mitä.

Comments: 1 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.58 - 14.26 - Kurikka (III)
Marko Myllyniemi, Lakeuden Ursa

Kerrankin vapaapäivä osui juuri oikealle päivälle! Vai olisiko niin, että kerrankin vapaapäiväksi osui jotain nähtävääkin. Jo aamulla hieman ennen kymmentä taivaalla näkyi kakskakkosta ja ylläsivuavaa kaarta, joita kuvasin kännykällä (kännykkäkuvia en kuitenkaan tähän laittanut kun parempiakin on tarjolla). Tuntia myöhemmin kaivelin järkkärin ja kalansilmäobjektiivin esille halojen kirkastuttua entisestään. Ensimmäinen kuva on otettu klo 10:54 ja seuraavat kaksi kuvaa ovat B-R -käsitelty ja B-R + USM-käsitelty. Käsitellyissä kuvissa erottuvat 22°r, 22°ysk ja 22°ask lisäksi myös 46° rengas. Nel...

Images: 7 pcs • Comments: 1 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 20.30 - Vaasa (II)
Timo Alanko, Vaasan Andromeda

Halopäivän lopettajaiskuva Mavicin silmin 50 metristä Merenkurkun ylle. Komea halopäivä ollut ympäri Suomea :) 

Comments: 1 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 11.16 - 15.02 - Jyväskylä (III)
Petri Tikkanen, Jyväskylän Sirius

Halo huhtikuu oli aika laimea, mutta toukokuussa asia korjaantui. Ohessa muutama maanantaina otettu kuva. Yritin etsiä netistä ohjeita halojen tunnistamiseen, muttei sitä tietenkään tähän hätään löydä. Pitäisi vielä keksiä millä ohjelmalla näitä voisi käsitellä. Lightroom ei oikein halojen käsittelyyn sovellu...

Images: 5 pcs • Comments: 1 pcs

Kirkas koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.50 - 14.30 - Mikkeli (V)
Pertti Harju

Auringon ympärillä monenlaisia kaaria myös värikkäitä. Suoraan yläpuolella kirkas rengas. Eri suunnissa myös "tavallisia" sateenkaaria. Kuva kolme otettu selkä aurinkoon ja siinäkin kolme kaarta, siis auringon vastakkaisella puolella.

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 06.10 - 11.02 - Turku (II)
Paula Mattila

Herättyäni vilkaisin taivaalle,siellähän haloaamu jo meneillään ja haloja saikin seurata klo 11 saakka jolloin piti mennä töihin. Ihmeellisyyksiä en kuvista löytänyt mutta kirkas 22r+22ys on aina mieluisaa katsottavaa.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.17 - Kangasala (II)
Jukka Oravasaari

Maanantai-aamun halot

Images: 5 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.44 - 08.05 - Helsinki, Vallila (III)
Otto Vehviläinen, Ursa (Helsinki)

Lasta päiväkotiin viedessä kiinnitin huomiota haloihin taivaalla kun aurinko alkoi tulla esiin talojen takaa. Kännykkäkameraa esiin kaivaessa löytyi ensimmäisen 22 asteen kaaren lisäksi taivaalta myös 46 asteen kaari sekä sivuauringot. Takaisin tullessa myös yläsivuava kaari oli tullut näyttävästi esiin ja jos en ihan väärin näe niin samanlainen erottuu 46 asteen kaarellakin.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.05 - Vantaa (II)
Susanna Koljonen

Vantaan Ilolasta näkyi hyvin pitkän aikaa, yli tunnin ajan kaksi kaarta ja lisäksi sisäkaarella vastakkaissuuntainen lyhyt kaari. 

Images: 3 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.09 - Tuusula (III)
Juha-Matti Koljonen, Ursa (Etelä-Suomi)

Bongattu aamulla yhdeksältä ja on edelleen voimissaan 11 aikaan. 

Images: 8 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.28 - Orivesi (III)
Mika Lemmetty

Nähtävissä edelleen.

Images: 2 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 08.48 - 11.20 - Helsinki (IV)
Matias Takala, Kuopion Saturnus

Aamulla heti herättyäni totesin Twitteristä, että halottaa. Eipä muuta kuin ottamaan kuvia, tosin paras vaihe oli ilmeisesti jo takanapäin. En päässyt kunnolla tutkimaan tilannetta, joten otin kameran lähtiessä mukaan mutta näytelmä oli tosiaan jo hiipumassa. No, sai sentään jotain. Edit: Ei pitäisi koskaan esittää arvioita hiipumisesta, onneksi muut olivat tarkkoina. Wegenerit sieltä vielä putkahtivat ja 120 sauritkin näyttävät olevan.

Images: 6 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.30 - Espoo (II)
Tommi Ropponen, Ursa (Etelä-Suomi)

Puoliso bongasi ulkona ilmiön ja käväisi kertomassa siitä. Nopeat kännykkäkamerakuvat dng-formaatissa käsivaralta. Pino ja pikainen prosessointi ilman mitään halokuvien käsittelytaitoa Photarissa. Joku asiansa osaava saisi näistä ehkä jotain irtikin toisin kuin allekirjoittanut. Eihän tässä mitään ihmeellistä näy, mutta allekirjoittaneelle ensimmäinen tämmöinen havainto. Tässä olisi varmaan ollut iloa kunnon kalansilmästä, mutta semmoista ei ollut saatavilla. Ensimmäiset 2 kuvaa on vähän Photarissa väännettyjä ja viimeinen kuva on esimerkki yksittäisestä ruudusta käännettynä vain jpg:ksi. Raak...

Images: 3 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 08.00 - 09.00 - Espoo (II)
Sami Kirves

Näitä haloja on raportoitu jo aika monta tänään mutta tässä yksi lisää, Espoosta.

Images: 2 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.00 - 08.10 - Helsinki (III)
Georg Kieninger

Huhtikuussa kohdalleni oli osunut oikeastaan vain tavallisia 22 asteen renkaita, mutta tänään ilmaantui aivan kunnon herkkupala, joka pysyi paikalla reilun tunnin. Samanlaisia havaintojahan tehtiin muuallakin. Molemmat kuvat ovat useiden ruutujen panoraamoja.  

Images: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 10.00 - 10.20 - Mäntsälä, Ohkola (IV)
Teppo Laitinen, Keski-Uudenmaan Altair

Asioille lähtiessä tuli katsottua vaistomaisesti taivaalle ja siellähän oli tietysti näyttävät halot. Lähtö sai hieman viivästyä, kun hain sisältä kameran ja nappasin muutaman kuvan.

Images: 3 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 07.54 - Helsinki (IV)
Maria Welin, Ursa (Helsinki)

Hienot valokaaret itä-Helsingissä auringon ympärillä aamutaivaalla.

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 11.20 - Artjärvi, Salmela (III)
Kirsi Timperi

Useita halomuotoja aamupäivän auringossa.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 11.32 - Hämeenlinna (II)
Jaana Isomäki

Auringon ympärillä täysi ympyrä ja ala- ja yläpuolella kaaret toiseen suuntaan  - en tiedä näille nimiä mutta komeaa oli!

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.00 - 11.00 - Kangasala, Sahalahti (II)
Jorma Mäntylä

Huomasimme haloilmiön aamulenkillä. Nappasin pikaisesti pari kuvaa, kun olimme takaisin pihassa.

Images: 2 pcs

Yksi halomuoto

3.5.2021 klo 09.35 - 09.45 - Turku (I)
Timo Koivumäki

   Ensin näin valoympyrän Auringon ympärillä. Sitten katseeni kiinnittyi ympyrän alaosaan, jossa värit näkyivät selvemmin. Kuvaa on käsitelty jotta värit näkyisivät. Kännykkäkuva.   Fast traslate Icon translate  

Kirkas koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 11.10 - 11.30 - Vantaa (V)
Jani Poikela, Ursa (Etelä-Suomi)

Todella hieno halonäytelmä etelä-suomen taivaalla!!

Images: 3 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 12.20 - 12.25 - Mäntyharju (III)
Jani Lauanne, Mikkelin Ursa

Hämmästyin että mitä näkyy työautonikkunasta heijastuksena ja piti kesken töiden kuvata noinkin kirkkaat halot

Images: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 12.31 - 12.30 - Karkkila (IV)
Janne Särkelä

Videoitu otos + kuvia päivän halonäytelmästä. Tässä sen pitäisi näkyä kokonaisuudessaan, kuten se nyt oli esillä täällä päin.  

Images: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 11.50 - Espoo (IV)
Jouko Markkanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Etäpalaverien välissä kerkesi hetkeksi ulos katsomaan mitä siellä oikein näkyy. Paljain silmin erottui 22r sivuavineen, 46r, täysi horisonttirengas, 120 asteen sivuauringot, sekä vastapisteen seudulla jotain ristinmallista (valokuvista päätellen wegener, joka jatkuu aina sivuaviin asti). Auringon suunnalla hetkellisesti tuli sellainen olo, että myös muuta aurinkokeskeistä ilmiötä saattaisi olla, mutta valokuvista en löytänyt tukea tuolle havainnolle. 

Images: 8 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 12.00 - Askola
Ville Wiik

Olipas hieno näytelmä pitkästä aikaa :) 46-renkaasta en ole ihan varma, mutta 46-alakaari näyttäisi olevan ainakin.

Images: 4 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 10.45 - 11.25 - Kirkkonummi (IV)
Jarmo Moilanen, Ursa (Etelä-Suomi)

Pitkästä aikaa parempaa tarjontaa taivaalla. Parryja en päässyt näkemään mutta Wegenerit siellä sentään oli 46° allasivuavien kera.

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.30 - 14.10 - Järvenpää (III)
Henrik Heikkinen

Paras näytelmä vähään aikaan. Halohuhtikuu taitaa korvaantua halotoukokuulla itselleni, kun silloin niitä yleensä näkyy. Harmittaa vain, että paras hetki taisi olla 11-12 aikoihin mutta ulos ei silloin päässyt. Kirkkaimman näkemäni 22 ys lisäksi myös ensimmäinen näkemäni 46 allasivuava, ja olen siitä iloinen.

Images: 5 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 11.00 - Lappeenranta (II)
Pepe Salo

kännykkäkuvia

Images: 3 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 14.27 - 13.30 - Hyvinkää (IV)
Sami Nurmi

Havaintopaikkana Hyvinkää

Images: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.24 - 13.26 - Hyvinkää (IV)
Petri Kehusmaa

Erikoisimmat halot mitän olen vielä nähnyt. Itselläni ei ole tietoa mitä kaikkea tuossa kuvassa näkyy.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.37 - 10.46 - Tuusula, Kellokoski (II)
Veronica Laitinen, Keski-Uudenmaan Altair

Käydessäni postissa ja hetken päästä tankkaamassa päätin ottaa kuvia haloista

Images: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 15.32 - 15.00 - Hämeenlinna (IV)
Martti Sirén, Ursa (Etelä-Suomi)

Samainen kokotaivaan Halo on nähty joka puolella Etelä-Suomea. havahduin ilmiöön vasta iltapäivällä, mutta edelleen näyttä olevan voimissan. Kuvien ottoa Halo-ilmiöstä tuli harjoiteltua useita kymmeniä ruutuja. Valitettavasti minulla ei ole riittävän laajaa kalansilmää, jotta koko juttu olisi näkynyt kerralla.   

Images: 2 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.54 - Espoo (III)
Mika Yrjölä, Ursa (Etelä-Suomi)

Aamulla ennen töiden aloittelua ulkoillessa bongattu ihan mukava halonäytelmä, josta oli toki pakko ottaa muutama kuva. Päivällä oli vielä parempi show, mutta siitä erillinen havainto myöhemmin.

Images: 2 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 15.30 - Vaasa (III)
Timo Alanko, Vaasan Andromeda

Länsirannikkokin pääsi nyt iltapäivällä mukaan halopäivän riehaan :) 

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 16.03 - 16.05 - Nokia (II)

Huomasin ulkona ollessani, että auringon ympärillä oli himmeitä renkaita. 

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 15.30 - 15.40 - Kangasala, Sahalahti (II)
Jorma Mäntylä

Haloshow tuntuu jatkuvan koko päivän välillä kirkastuen ja  muuttaen muotoaan. Tämä kuva klo 15.36. Kuvassa 2 yritin kuvankäsittelyn avulla saada enemmän haloja esiin. Kaikkia haloja en osannut tunnistaa.

Images: 2 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 07.00 - 14.00 - Tuusula (IV)
Kari Hassinen, Keski-Uudenmaan Altair

Aamu-uutisten sijaan olikin luonnon järjestämää ohjelmaa ulkona. Monen tunnin ajan oli näkyvissä useita eri haloja, joista osan näin ensimmäistä kertaa luonnossa.

Images: 8 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 12.30 - 14.00 - Seinäjoki (II)
Erkki Tervola, Lakeuden Ursa

Kirkas nätti perushalo. Aurinko saattoi olla lähes korkeimmillaan kuinka se voi olla tähän aikaan vuodesta. Jäi aika hyvin kännykän kuvaankin.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.14 - 15.49 - Jämsä (II)
Eila Tiirinen

Aamusta alkaen näkynyt haloja. Pääkuva klo 14:38, kuva 2 klo 9:14, kuva 3 klo 9:53, kuva 4 14:37, kuva klo 15:49. Ja edeleen haloja näkyvissä. Aamulla näkyi heikosti ZYK, ja iltapäivällä 46 allasivuavakaari, jotka eivät tarttuneet kännykkäkuviin.

Images: 5 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.10 - 15.15 - Vihti (IV)
Reetta Lehtamo

Ympyrä spektrihalo auringon ympärillä ja isompi kirkas halorengas suoraan 'päänyläpuolella'. Tämä kirkas halo lävisti auringon

Images: 5 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.30 - 15.20 - Espoo (IV)
Pyry Ekholm, Pollux, Aalto-yliopisto

Komea ja tosi pitkäikäinen halonäytelmä. Tätä tuli seurattua myös Kirkkonummelta asti. Täysi horisonttirengas näkyi tunteja. Wegener minulle ensimmäistä kertaa näytillä. ZYK ehti himmettä ennen kuin sain haettua järkkärin.

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 10.45 - 11.22 - Espoo, Leppävaara (IV)
Panu Lahtinen, Pollux, Aalto-yliopisto

Pitkästä aikaa kunnollinen halonäytelmä. Taisi olla vasta toinen tai kolmas visuaali-Wegener, ja ihan kirkkaimpiin menevät sivuavat.

Images: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 12.40 - 13.00 - Hollola (IV)
Sari Sirmola

Halo näkyi myös vastapuolella

Images: 4 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.00 - 17.50 - Akaa (III)
Markku Ruonala

Komea koko päivän kestänyt halonäytelmä. Homma lähti käyntiin jo työmatkallani, jatkui ruokatunnin aikaa ja homma on vieläkin käynnissä. Kuva otettu kotimatkalla hiukan ennen neljää. En pysty sanomaan mitä kaikkea on näkynyt, mutta ne pienet hetket jotka pystyin taivaalle kurkkimaan ei tarjonnut näin näyttävää hetkeä. Kuvan oton jälkeen näytelmä on ollut hiipumassa, parhaillan vain heikosti näkyvä 22 asteen rengas on näkyvissä.

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.00 - 16.00 - Ylöjärvi, Elovainio (III)
Ilpo Hyvärinen

Aamusta alkoi kehitellä haloja. Seurailin yleisiä tapauksia ja odottelin josko harvinaisempiakin näkyisi. Olisiko kuvassa myös pienemmillä asteilla näkyviä haloja.

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 08.45 - 13.00 - Espoo, Niittykumpu (IV)
Krista Vajanto

Hieno halonäytelmä pitkästä aikaa! Kauppareissulla aamulla klo 8:45 taivaalle oli levittäytymässä hienon näköistä yläpilveä. Siihen piirtyi 22r, 22 sivuauringot, kirkas 22 ylläsivuava, heikko Parryn kaari, pätkät horisonttirengasta. Lisäksi näkyi heikko zyk, 46 asteen rengas ja mahdollisesti myös 46 asteen ylläsivuava (tämä koko kaarisetti zykin luona oli oli melkoisen leveä korkeimmalta kohdaltaan). Puoli tuntiä myöhemmin näkyi lisäksi 46 asteen allasivuavat sekä ensimmäiset hennot pätkät Wegeneriä. Parhaimmillaan tämä halonäytelmä oli Espoossa klo 11 jälkeen, jolloin näkyi täysi horisonttire...

Images: 8 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 11.20 - 11.30 - Raisio (II)
Mikko Peussa, Ursa (Länsi-Suomi)

Turun seudulle ei osunut parhaat setit, mutta mukavia haloja kuitenkin. Viimeinen kuva on 25 ruudun pino BR-käsittelyllä. #bongaa100

Images: 3 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 08.43 - Helsinki (IV)
Merja Nikkinen

Halo näkyi aamusta asti eri muodoissa mutta enimmäkseen yksinkertaisena. Oli noin 10 min poissa ja tuli takaisin. Peittyi kun pilvet valtasivat taivaan noin 13:20.

Images: 2 pcs

Harvinaisia halomuotoja

3.5.2021 klo 11.53 - 12.13 - Espoo (IV)
Mika Yrjölä, Ursa (Etelä-Suomi)

Vähän ennen puoltapäivää tuli vinkki siitä, että nyt saattaisi olla melkoisen messevää halonäytelmää tarjolla. Eihän siinä muu auttanut kuin pistää hetkeksi etätyöt paussille ja lähteä tarkistamaan tilannetta. Leuka loksahti ulkoa lähes samantien kun taivaalla loimotti harvinaisen kolmea ylläsivuava kaari ja horisontinympärysrengaskin näytti näkyvän kokonaisena. Parinkymmenen minuutin aikana otin useamman setin kuvia pinottavaksi ja kaiken varalta hain vielä kotoa 14mm ultralaajiksen että horisontinympärysrenkaan saisi mahtumaan paremmin kuvaan. Rariteetteja löytynee tästäkin havainnosta, mutt...

Images: 8 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.00 - Tampere (III)
Eero Savolainen

Kirkkaat 22 yllä- ja allasivuavat kaaret, näkyivät pitkin päivää aika lailla samanlaisina.

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 10.50 - Helsinki (IV)
Reima Eresmaa, Ursa (Etelä-Suomi)

Kännykkäkamerakuvia joita otin työlaitoksen katolta Kumpulassa.

Images: 3 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.12 - 18.45 - Sysmä (II)
Arja-Sisko Airila, Ursa (Etelä-Suomi)

Aamuhaloina Sysmän taivaalla näkyi 22 asteen rengas ja 22 asteen yläsivuava kaari, sekä himmeä sivuaurinko. Reissu Lahteen katkaisi halojen seuraamisen kello 11 aikoihin. Palatessani takaisin Sysmään, taivaalla näkyi vielä 22 rengas ja yläsivuava kaari kello 16:45 kuva 5. Yläsivuava kaari näkyi yksistään himmeänä vielä kello 18:45. Lahdessa sitten olikin komea halonäytelmä, siitä erillinen raportti.   

Images: 5 pcs

Kirkas koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 11.39 - 16.17 - Lahti (V)
Arja-Sisko Airila, Ursa (Etelä-Suomi)

Hieno koko taivaan halonäytelmä oli Lahdessa nähtävillä pitkälle iltapäivään. Oli 22 asteen rengasta, yläsivuavaa ja alasivuavaa, sivuauringot ja kokonainen 360 asteen horisonttirengas kiersi ympäri. Auringon vastapuolella näkyi Wegener ja vasta-aurinko, sekä himmeä 120 asteen sivuaurinko. Kolme ensimmäistä kuvaa on otettu autosta Asikkalan puolella matkalla Lahteen. Loput kuvat keskussairaalan parkkipaikalta. Harmi vaan, kun kamera ei ollut reissussa mukana, joten kuvat on otettu Huawein kännykällä.   

Images: 8 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 16.13 - Rautalampi (II)
Vesa Vauhkonen, Sisä-Savon Ursa

Tämän näytelmän lähes missasin. Näkymä Rämäkältä.

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 14.00 - 15.00 - Somero, Somerniemi (IV)
Kirsi Lampinen

Auton ikkunasta havaitsin sateenkaaren suoraan edessä, vaikka aurinko ohuen pilvipeitteen takana oli oikealla puolellani. Ilmiö kesti ehkä tunnin, vähän toista. Kuvasin ensin auton ikkunasta, sitten kotipihasta puhelimen vaivaisella kameralla. Auringon ympärillä oli osittain sateenkaaren värinen, osittain himmeämpi kehä. Lisäksi näkyi toinen, huomattavasti suurempi, valkoinen kehä , johon aurinko sijoittui kuin kivi sormukseen. Näiden lisäksi auringon ympärillä näkyi pari epäsäännöllisen muotoista kehää. Samaan aikaan kaakossa näkyi himmeä sateenkaari "normiasennossa" auringon ollessa etelälou...

Images: 4 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 11.48 - Helsinki (IV)
Ahti Pietarinen, Ursa (Etelä-Suomi)

Käsittelemätöntä videokuvaa puolenpäivän halosta Helsingin Kalasatamasta nähtynä. Pyöräytys ehyttä parheliaa pitkin ja Wegener irtautunee siitä yläviistoon? Parryn kaaren ja ala-auringon spektrit selvästi värikkäämpiä silmin tarkasteltuna.       

Images: 5 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 15.15 - 16.15 - Joensuu (IV)
Karri Pasanen

Ajellessa kohti Joensuuta kirkkaat halot herättivät huomioni ja piti ihan varta vasten etsiytyä kauppakeskuksen parkkipaikalle muutama kuva ottamaan. Järkkäri olisi ollut kännykkää parempi, mutta tulipahan talteen. Hienoja olivat. Joku parempi tunnistaja tarvitaan kyllä noita rariteetteja varten.

Images: 3 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.15 - 13.40 - Padasjoki (IV)
Veikko Juvonen, Ursa (Helsinki)

Kaikkiaan ilmiö oli hyvin näkyvissä yli tunnin ajan. Kuvat ovat merkityltä ajalta.

Images: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.11 - 11.42 - Nurmijärvi, Vantaa (IV)
Aija Seppänen

Aamulla töihin mennessä näkyi auringon ympärillä halo. En siihen alkuun kiinnittänyt sen kummempaa huomiota kun huhtikuussa haloja oli näkynyt paljon.  Myöhemmin huomasin että auringon ympärillä olikin tavallista enemmän renkaita. Ei muuta kuin yritys kuvata niitä siellä missä pystyi pysähtymään tien sivuun. Liikkuva työ kun antaa mahdollisuuksia bongata näitä upeita ilmiöitä.  Tämä taisikin olla upein haloilmiö minkä olen koskaan nähnyt.  

Images: 8 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 13.30 - Vihti (II)
Pirjo Orkovaara

Outo taivas, en ole koskaan ennen nähnyt.

Images: 3 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.18 - 09.23 - Rovaniemi (II)
Marko Riikonen

Koska eilinen oli niin iso halopäivä, täydennetään maanlaajuista kuvaa havainnolla Rovaniemeltäkin. Tällaista näkyi ennenkuin pilvistyi. Välillä sitten pilvet kun vähän raotteli yhtä lailla rupusta näkymää saattoi olla tarjolla.

Images: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 13.00 - 13.45 - Helsinki (IV)
Markku Poutanen, Ursa (Helsinki)

Näytelmän paras vaihe jäi näkemättä kun hoksasin halottelun vasta siinä vaiheessa kun paksumpaa töhnää alkoi tulla taivaalle. Siihen se sitten lässähti puoli tuntia myöhemmin. Mutta kyllä tämä silti varmaan omaan top-10 menee. Niitä tilanteita, jossa kalansilmää jää kaipaamaan kun 14 mm laajiksella ei saa samanaikaisesti niskan takaa kuvattua. Kakkoskuva Auringon vastakkaiselta suunnalta. Tuossa vaiheessa ei enää paljain silmin erottunut, mutta hieman revittelemällä tuli ihan nätisti kuvassa esille. Ja ikään kuin siinä olisi jokin toinenkin kaari; onko? Jätän suosiolla ylläpidolle loput tunnis...

Images: 2 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 10.30 - 12.00 - Espoo (IV)
Janne Loisa

Maallikkohavainto, ohessa kuvia.

Images: 6 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.13 - Hyvinkää (II)

Pilvipeitteestä riippuen ilmiö oli nähtävissä autonikkunasta vielä seuraavat 30min etelään ajettaessa. Haloilmiön kirkkain kohta erottui selkeimmin kahden pyöreän kaaren liitoskohdassa, joista päällimmäinen oli nähtävissä miltei kokonaan aurinkoa symmetrisesti kehystämässä.

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 14.10 - 15.00 - Tammela (II)
Anna-Leea Lind

Työskentelen opettajana alakoulussa ja ollessani kuljetusvalvonnassa klo 14 jälkeen pihalla havaitsin auringon ympärillä taivaalla halorenkaita, myös ison horisonttirenkaan. Ilmiö oli näkösällä pitkään kuvien ottamisen jälkeenkin, en ole varma, koska ilmiö päättyi.

Images: 4 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 08.33 - 14.00 - Järvenpää (III)
Keijo Toikkanen, Keski-Uudenmaan Altair

Aamulla sain tiedon, että haloilmiö näkyvissä. Halot olivat kirkkaita ja näkyivät iltapäivälle asti, jolloin himmenivät pois. Otin kuvia puhelimen kameralla, mutta en saanut kaikkia haloja kuvaan.

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.00 - 15.00 - Kurikka (III)
Timo Nevala, Ursa (Länsi-Suomi)

Täällä Länsi-Suomessa ei ilmeisesti mitään haloharvinaisuuksia ollut nyt nähtävissä. Ylläsivuava kaari oli kyllä ajoittain huomattavan kirkas. Kuva on otettu joskus kahden jälkeen iltapäivällä, allasivuava kaari jäi tuolloin pilvien peittoon.

Useita kirkkaita halomuotoja

3.5.2021 klo 07.15 - 17.30 - Ulvila (III)
Juha Ojanperä, Porin Karhunvartijat

Myös Karhukamera oli tallentanut haloja toukokuun kolmannen päivän hyvänä halopäivänä.

Images: 5 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 08.35 - 11.50 - Helsinki (IV)
Toni Veikkolainen, Keski-Uudenmaan Altair

Olipa suurenmoinen halopäivä! Sain Whatsappissa kohteliaan kehotuksen katsella taivaalle heti heräämisen jälkeen. Siellä todella oli nähtävää ja esitys vain parani. Siirryin Järvenpäästä Helsinkiin junalla ja poikkesin Triplaan syömään. Näytelmä alkoi sen jälkeen hiipua mutta harvinaisiakin haloja oli mahdollista löytää voimakkaalla USM-käsittelyllä kuvista. Paljain silmin näkyvissä oli lähinnä kirkkaita perushaloja, kunnes nekin katosivat iltapäivän puolella.

Images: 8 pcs

Koko taivaan haloilmiö

3.5.2021 klo 15.00 - 16.00 - Outokumpu (IV)
Antti Taskinen, Joensuun Seulaset

Olipa hieno haloelämys! Ei ole näin näyttävää ja monipuolista näytöstä osunut aiemmin omalle kohdalle. Onneksi satuin lähtemään normaalia aiemmin töistä, niin ehdin ihailla näkymiä tunnin ajan, ennen kuin ne alkoivat hiipua. Kunnon kameraa ei ollut mukana, joten taltiointi jäi kännykkäkameran ja pokkarin varaan. Vaan hienompi se taivas olikin ihan luonnossa kuin ruudulta katsottuna. Ohessa joitain kuvia plus yksi 360-video.

Images: 7 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 09.57 - Ikaalinen, Sisättö ja Luhalahti (II)
Heidi Rikala, Ursa (Helsinki)

Haloja alkoi näkyi aamupaivallä, 22 r ja 46 r. Olin menossa kylille ja pikkusen väärä objektiivi kiinni kamerassa. Tässä vaiheessa ei ollut aavistusta siitä, että näytelmä paranisi. Yritin paikata virhettäni pokkarilla, mutta eipä siinäkään kuva-ala riittänyt. Luhalahdessa näkyi jo 22 renkaan ylläsivuava ja sivuauringot / horisonttirenkaan pätkät. 46 rengasta, ei nyt näkynyt. Edit: Kuvat 5, 6 ja 7 on Sisätöstä iltapäivällä- vieläkin näkyi ylläsivuava ja alasivuava näkyi myös. #bongaa100

Images: 7 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.20 - Ylöjärvi, Viljakkala (II)
Heidi Rikala, Ursa (Helsinki)

Viljakkalassa haloja alkoi tulla lisää, mm 22 renkaan allasivuava, joka oli kirkas ja komea- se oli kuin jalusta koko haloilmiölle. Yritin kuvata repsikan paikalla vauhdissa, mutta pokkarin kuva-ala oli liian pieni. Kellonaika heittää tunnilla, koska olikin talviajassa. #bongaa100

Images: 3 pcs

Useita halomuotoja

3.5.2021 klo 10.34 - Hämeenkyrö (II)
Heidi Rikala, Ursa (Helsinki)

Hämeenkyrössä halonäytelmästä oli jäljellä enään 22 rengas + yllä- ja allasivuavat. #bongaa100

Images: 3 pcs

Search result contains observations from time period 0.0. klo 00.00 - 04.08.2021 klo 13.00.