Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

1 observations and 0 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Aktiivinen revontulivyö

17.4.2021 klo 23.45 - 03.00 - Asikkala (III)
Jere Hotti

Neljä yötä putkeen eteläsuomessa sai bongailla ihan silminnähtäviä esityksiä, tämä niistä toinen ja varmaankin mielenkiintoisin. Sopivasti tuli juuri tätä lähdettyä Asikkalan pimeyteen kyttäämään. Ainakin kolme selkeää alimyrskyä kolmen tunnin aikana joista viimeinen aivan eri maata kuin muut. Kuin mustekalan lonkero joka kietautui läntisestä päästään kuun ympärille, eli siitä kaiken pilaavasta kuusta tulikin ihan hauska objekti kuvaan! Lopuksi vielä kolmen kieppeillä himmeämpi esitys joka koostui pitkälti järjettömän korkeista liekkimäisistä muodoista, tätä ei silmin meinannut erottaa(viimein...

Images: 8 pcs

Aktiivinen revontulivyö

16.4.2021 klo 23.25 - 03.05 - Vantaa (III)
Jere Hotti

Kahteen otteeseen aktiivisia revontulia vantaalla perjantai-lauantai yönä. Ensimmäinen setti oli melko laaja ja näyttävä, ja yllättävän lähellä. Pisti toivomaan että tulisi tännekin jotain suurempaa, mutta siihen jäi voimakkuudessaan. Paljon sinisiä säteitä, joista osa jäi pitkäksi aikaa pyörimään paikalleen nosturin kohdalle. Myöhemmin yöllä vielä toinen kaari joka heräsi henkiin melko aktiivisesti lyhyeksi aikaa.

Images: 7 pcs

Aktiivinen revontulivyö

21.3.2021 klo 22.20 - 22.50 - Asikkala (III)
Jere Hotti

Onneton pääkaupunkiseudun bongari päätti lähteä astetta kauemmas kokeilemaan onnea ja ihan nappiin meni. Pitkään horisontissa möllöttänyt himmeä kaari leimahti liekkeihin 22:20 aikaan kuin tyhjästä. Säteiden liike oli sen verran nopeaa että kameran suljinajat ei oikein riittäneet toistamaan koko aktiivisuutta timelapsessa.

Images: 7 pcs • Comments: 2 pcs

Search result contains observations from time period 1.1.2000 klo 00.00 - 16.5.2021 klo 2.36.