Newest observations

Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

0 observations and 1 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Aktiivinen revontulivyö

10.9.2021 at 00.30 - 03.00 - Valtimo (III)
Eero Karvinen

Rauhallisen ajan alimyrsky yllätti kauneudellaan. Kuvasarjassa alimyrskyn länteenpäin etenevän aallon vaiheita. Pääkuvassa kirkkain vaihe, muut kuvat aikajärjestyksessä. Alimyrskyn alussa näkyi valekäynnistyminen, jota voi luonnehtia ovaalin hajoamisella osiin ja niiden yhdistyessä taas rauhalliseksi diffuusiksi kaareksi ennen kirkastumista.

Images: 4 pcs

Rauhallinen revontulikaari

22.9.2021 at 00.06 - 01.08 - Ikaalinen, Sisättö (II)
Heidi Rikala, Ursa (Helsinki)

Meinosi ottaa koville, kun jälleen veti taivaan pilveen, kun revontuliennusteet oli hyvällä mallilla. Ajattelin, ettei sitten tänäänkään näe muuta , kun pilveä. Kävin sitten saunomassa, niin sillävälin olikin pilvet väistyneet ja pohjoinen oli auki. Jee! ei muuta kun takasin ulos. Tunnin verran sain vielä odotella, ennen revontulien ilmaantumista. Kirkas kuu hieman hankaloitti, kun taivas oli vähän liian valoisa. No, joka tapauksessa sain odottamani reposet kuvattua. Alussa ne näkyi aika kirkkaana , sitten himmeni pelkäksi kaareksi ja vielä alkoivat elää antaen ihan mukavan setin.

Images: 4 pcs

Aktiivinen revontulivyö

22.9.2021 at 03.00 - 03.20 - Tampere (III)
Kari A. Kuure, Tampereen Ursa

Ammupuolella yötä revontulet kirkastuivat uudelleen ja tässä on tästä purkauksesta muutama kuva.

Images: 7 pcs

Rauhallinen revontulikaari

21.9.2021 at 23.50 - 00.30 - Salla (II)
Kari Rytilahti

Revontulia  Sallassa nähtynä.  Rauhallinen revontulikaari joka kirkastui hetkeksi..ja hiipui nopeasti. Reilu puolituntia havainnointia jonka jälkeen taivas pilvistyi.

Images: 3 pcs

Revontulisäteitä

22.9.2021 at 00.05 - 02.00 - Vantaa (II)

Heti puolenyön jälkeen bz kääntyi jyrkästi miinukselle ja ajattelin käydä vilkaisemassa taivasta parvekkeelta. Videon säteet alkoivat juuri sillä hetkellä ilmaantua kuin tyhjästä. Kuun valaiseman taivaan kirkkaudesta johtuen silmin pystyi erottamaan pelkät kirkkaimmat säteet, jäi aika vaisuksi. Tätä seurasi laaja vielä ylemmäs nouseva hyvin himmeä kaari joka pysyi arviolta toista tuntia horisontissa, ja sen aikana jotain pientä eloon viittaavaa näkyi siellä täällä kamerassa. Lähdin nukkumaan kun magneettikenttä kääntyi ja homma näytti olevan finaalissa, mutta vilkaisin kuitenkin bz käyrää viel...

Rauhallinen revontulikaari

22.9.2021 at 01.01 - Turku (II)
Paula Mattila

Seurasin yötaivasta puoli yhdestä puoli kahteen,himmeä revontulikaari oli pohjoisessa ei tuon kummemmaksi muuttunut siihen mennessä kun piti mennä nukkumaan.

Images: 2 pcs

Rauhallinen revontulikaari

21.9.2021 at 23.00 - 02.00 - Tampere (II)
Kari A. Kuure, Tampereen Ursa

Hiemmeitä revontulia täysikuun valaisemalla taivaalla. Pilvipeitteen väistyttyä tähtitornilla oleva pohjoiskamera tallensi himmeän revontulikaaren ja siihen ajoittain liittyviä säteitä. Kirkas kuutamo vaalensi taustataivaan joten kontrasti jäi vähäiseksi. Ajat ovat UTC aikoja.

Images: 8 pcs • Comments: 2 pcs

Revontulisäteitä

22.9.2021 at 03.14 - 03.21 - Helsinki (II)
Pentti Arpalahti

Ajoitus on oleellista. Kun Tampereen kamerassa oli mukavan näköistä vyötä ja ikkunasta näkyi viherrystä yhden jälkeen, niin kävin läpi kolme ulkohavaintopaikkaa vajaan puolentoista tunnin aikana -> 40 kuvan läpikäynnin jälkeen muutamassa kuvassa epävarma vyö, joka ei oikein riittänyt raportointikynnyksen ylitykseen. Aherruksen päätteeksi vielä vilkaisu taivaskameroihin ja ikkunasta ulos -> Seitsemän minuutin ajaksi ilmestyi eloisa vyö ja kauniita säteiden roiskeita, jotka näkyivät selvästi paljain silmin!     

Images: 8 pcs • Comments: 2 pcs

All-sky aurora

17.9.2021 at 22.00 - 23.30 - Inari, Ivalo (V)
Krista Vajanto

Handsome northern lights all over the sky.

Images: 4 pcs

Rauhallinen revontulikaari

18.9.2021 at 00.13 - 00.22 - Elva, Viro (II)
Villem Ehasalu

Pitkästä aikaa näkyi kunnon revontulia eteläisessä Virossa. Tulet alkoivat näkyä hieman ennen puoltayötä, kun pilvet alkoivat pikkuhiljaa hälvetä. Kaari kirkastui pikkuhiljaa, ja oli kirkkaimmillaan noin 15 min puolenyön jälkeen. Tulet ylsivät parhaimmillaan otavan yläpuolelle. Melko kirkkaita säteitä näkyi vajaa kymmenen minuutin ajan. Pitkään näkyi muutama revontulikaarta selvästi korkeammalla oleva vihreä läiskä. Lännessä oli mahdollinen SAR-kaari. Paljain silmin ei näkynyt, mutta kuvissa näykyy lännessä oleva heikko punertavaa kaari. Kuvat otettu puhelimella. #sarg

Images: 6 pcs • Comments: 1 pcs

Yli puoli taivasta revontulia

27.8.2021 at 22.50 - 01.30 - Rautalampi (IV)
Emma Bruus, Ursa (Etelä-Suomi)

Käyrät vipattivat perjantai-illan huumassa siihen malliin, että taivaan väritys saattaisi olla muuttumassa. Jo kylänraitilta näki, miten kaunis vihreä revontulivyö aaltoili pohjoisessa. Kurvasin pikapikaa kirkonkylän venelaiturille. Siihen mennessä kun sain kameran pystyyn, oli vihreä vyö muuntunut jo mössöksi. Seurailin hiljentynyttä menoa hetken ja jatkoin kulkua kauemmas taajaman valoista. Rutiini kuvaamiseen oli kesän jälkeen selvästi hukassa. Yhden jalustajalan pettäessä alta koko hoito kipsahti pussipysäkin viereiseen puskaan. Kiittelin lämpimästi kameran ympärille laitettuja silikonikuo...

Images: 5 pcs

Yli puoli taivasta revontulia

17.9.2021 at 23.00 - 23.59 - Ulvila (IV)
Vesa Puistovaara, Porin Karhunvartijat

Melkoinen revontulinäytös tallentui Karhukameraan eilisiltana.  Kävi pieni tuuri sikäli, että kamera oli ollut pois käytöstä koko viikon ohjelmistopäivityksen vuoksi, mutta sain homman pyörimään näemmä juuri oikeaan aikaan.  Eihän tällaiseen osannut kunnolla varautua, pilvistäkin luvattiin...kuvausasetuksetkin vielä hakusessa. #sarg

Images: 3 pcs • Comments: 2 pcs

Aktiivinen revontulivyö

17.9.2021 at 23.00 - Ulvila (III)
Sari Lehtonen

Revontulia Porin yllä 17.9 noin klo 23. Taivas oli aluksi lähes pilvetön, mutta peittyi pian pilviverhoon.

Yli puoli taivasta revontulia

17.9.2021 at 23.30 - 00.25 - Joensuu (IV)
Antti Taskinen, Joensuun Seulaset

Huomattuani revontulihälytyksen sähköpostissani kiirehdin ulos tarkastamaan tilanteen. Pilviverhossa sattui olemaan juuri sopivasti aukkoa, ja seuraavaksi tulikin sitten kiire hakea kamera ja jalusta sisältä sekä vähän lisää vaatetta ylle. Räpsin kuvia siihen asti, kunnes taivas meni umpeen. Revontulet olivat kirkkaat ja kauniit ja ylsivät kevyesti zeniitin yli.

Images: 5 pcs • Comments: 3 pcs

Revontulia pilviraosta

17.9.2021 at 22.00 - 02.00 - Salla (II)
Dennis Lehtonen

Parhaat revontulet näkyvät silloin kun on pilvistä. Pilvet hohtivat vihreänä ihan joka suunnassa koko illan ja ajoittain näkyi silminkin kirkkaiden kaarien liikettä pilvien takaa. Pohjois-Norja puolestaan oli hyvinkin selkeä ja revontulet näkyivät viron eteläosiin asti. 

Rauhallinen revontulivyö

15.9.2021 at 22.26 - Inari
Heidi Heinonen

Onnistuin kaappaamaan kännykkäkuvaan auringonlaskun Inarijärven yllä, Otavan sekä revontulet.

Revontulisäteitä

15.9.2021 at 00.15 - 01.00 - Akaa (II)
Markku Ruonala

Niin olivat reposet himmeitä, että eivät näkyneet paljain silmin, mutta tulipahan dokumentoitua kameralla.

Rauhallinen revontulikaari

10.9.2021 at 11.00 - 11.50 - Salla, Keselmäjärvi (II)
Jari Jokinen, Tampereen Ursa

Otin ilalla n. sata kuvaa, joista työstin myös timelaps videon. Liitän tänne kaksi hyvin edustavaa kuvaa näkemästäni, joka oli pääosin myös hyvin silmin havaittavissa. Kuvattu Keselmäjärven eteläpään havaintopikasta. Halisin nimenomaan heijastuksen järven piannasta mukaan.

Images: 3 pcs • Comments: 3 pcs

Koko taivaan revontulet

10.9.2021 at 22.15 - 00.30 - Muonio, Pallas (V)
Seija Hakala

Viikon ajelu Pohjois- Norjassa vesisateessa oli vetänyt mielen matalaksi. Kuitenkin Suomen puolelle päästyä alkoi aurinko paistaa . Pallaksella vietimme viimeisen yön ja oli luvassa selkeä yö sekä revontulia. Taivaalla oli vielä auringonlaskun valoa kun revontulet ilmestyivät. Yön pimetessä niitä ilmestyi tuntureiden takaa jokapuolelta. Oli vyötä, harsoa ja säteitä. Ei tiennyt minnepäin kuvata. Vesisateen pettymys hävisi tulia katsellessa.

Images: 4 pcs • Comments: 4 pcs

Yli puoli taivasta revontulia

10.9.2021 at 22.30 - 23.30 - Karasjoki, Norja (IV)
Arja Siikström, Sisä-Savon Ursa

Asuntovaunureissulla Pohjois-Norjassa oli erityisenä toiveena kuvata ensimmäistä kertaa revontulet napapiirin pohjoispuolella. Sää oli epävakainen ja pilvinen, mutta reissun  viimeisenä yönä Karasjoella sää selkeni jo alkuillasta ja revontulet olivat jo näkyvissä ennen kuin olin valmistautunut niitä kuvaamaan.  Revontulia oli laajalla alueella taivaalla. Välillä sykähti taivaalle kunnolla väriäkin. Aktiivinen vaihe kesti iltayöstä noin tunnin. Sen enempää en jaksanut seuratakaan.  Ainutlaatuinen kokemus Keski-Suomessa asuvalle.

Images: 3 pcs

Koko taivaan revontulet

10.9.2021 at 22.50 - 01.00 - Kolari, Hannukainen (V)
Jukka Kytömäki

Olipahan pitkäkestoiset reposet ja vaihtelua laidasta laitaan. Välillä koko taivaan vihreys sillata katsottuna; myös etelän suuntaan. Sillalta pois lähtiessäni kamerajalusta kilahti kaiteeseen, ja heti kuului voimakas karahdus ja valtava loiskaus. Katsoessani heti kaiteen ylitse näin ison eläimen ( karhun ) joka tuli sillan alta ja ylitti nopeasti Äkäsjoen poistuen vastarannan pusikkoon. Jatkoin vielä kuvaamistani mökin läheisyydessä.

Images: 8 pcs

Rauhallinen revontulivyö

10.9.2021 at 01.00 - 02.00 - Kolari, Hannukainen (II)
Jukka Kytömäki

Himmeä kaari pohjoisen suunnalla, joka lopuksi pyöräytti yhden kiemuran.

Images: 5 pcs

Yli puoli taivasta revontulia

8.9.2021 at 03.00 - 03.50 - Kolari, Hannukainen (IV)
Jukka Kytömäki

Yllättävät reposet vaihtelevuudellaan, sekä muodoiltaan. Kuvat aikajärjestyksessä.

Images: 7 pcs

Yli puoli taivasta revontulia

11.9.2021 at 00.07 - 02.00 - Utsjoki, Karigasniemi (IV)
Tarja Kouvo

Jo kotoa lähtiessäni näin pihassa tulien olevan jo pääni päällä, rannalla niitä oli harsona, vyönä taivaanrannalla säteiden kera ja välistä ne tulivat leimuamaan suoraan pääni päälle. Värillisinä niitä en paljain silmin nähnyt, tosin kakkoskuvassa kamera paljasti sinisiä säteitä.

Images: 3 pcs • Comments: 2 pcs

Aktiivinen revontulivyö

10.9.2021 at 21.45 - 00.00 - Kuusamo (III)
Saila Eksymä-Sillman, Iines Sillman, Ursa (Pohjois-Suomi)

Seurattiin revontulia useampi tunti itärajan tuntumassa. Kuvat otettu Samsung Galaxy S21 Ultralla perustoiminnolla.

Images: 8 pcs

Aktiivinen revontulivyö

10.9.2021 at 22.00 - 23.00 - Kuusamo
Asko Aikkila

Aattelin ulos katselemaan revontulia 22 aikoihin. Ilta oli tuulinen ja revontulien osalta näytti hiljaiselta. Vähitellen ilmaantuivat hetken kestäviä loimotuksia pohjoisen taivaalle ja piakkoin ne yhdistyivät jakuviksi revontulivöiksi. Revontulet tanssahtelivat aktiivisina 23 saakka ja hiljalleen häipyivät pos. Kauniit ne olivat, jopa violetinpunaisen värinkin kykeni näkemänn ajoittain selvästi.

Koko taivaan revontulet

10.9.2021 at 22.00 - 04.00 - Salla (V)
Dennis Lehtonen

Noin kuuden tunnin kokotaivaan tulet. Kirkkaita, terävämuotoisa tulia oli alkuillasta, mutta sen jälkeen olivat epäteräviä ja utumaisia. Ensimmäiset tulet kuvasin pihalta jonka jälkeen poljin pyörällä ruuhijärvelle. Siellä tuli ongelmia kosteuden kanssa sillä lämmityspannan virtapankki jäi kotiin. Linssi siis huurtui. Takaisin kotipihalle siis. Joskus 03 aikoihin revontulet alkoivat olla todella tummansinisiä. Harva se päivä noin sinertäviä nähnyt. 

Images: 7 pcs

Aktiivinen revontulivyö

10.9.2021 at 22.19 - 22.50 - Kuusamo, Juuma (III)
Jani Päiväniemi, Ursa (Pohjois-Suomi)

Tulimme perheen kanssa mökille ja kuvasimme ja kiikaroimme tähtitaivasta kun vaimo huomasi revontulet. Oli komea sädevoittoinen näytös. Värejä tallentui kameraan hienosti vaikkei silmin niin hyvin erottunutkaan. Kaikki oli mielissään.

Images: 5 pcs • Comments: 2 pcs

Rauhallinen revontulikaari

9.9.2021 at 23.34 - 23.37 - Kuusamo, Käylä (II)
Jani Päiväniemi, Ursa (Pohjois-Suomi)

Katsaus illan revontuliin. Tulet eivät kovin kirkastuneet, ja en pitkään jaksanut valvoa töihinlähdön vuoksi.

Images: 2 pcs

Aktiivinen revontulivyö

10.9.2021 at 23.04 - Inari, Kielajoki (III)
Arja Lappeteläinen, Tarja Paavola

Himmeitä, aktiivisia revontuliharsoja ja -kaaria lähes pilvettömällä taivaalla, jossa myös tähdet näkyvissä. Valokuvaaja: Tarja Paavola (iPhone XS)

Rauhallinen revontulikaari

9.9.2021 at 00.26 - 02.13 - Kajaani (II)
Taisto Komulainen

Taivaalle melko alas syntyi vähitellen Revontulikaari mutta ei se oikein jaksanut intoutua räiskymään ajittain vähän virkistyi ja taas into hiipui

Images: 3 pcs

Rauhallinen revontulikaari

8.9.2021 at 22.30 - 23.23 - Keitele (II)
Tuija Liunala, Ursa (Itä-Suomi)

sateliitejä tulipalloja ja lepakoita himmeiden revontulien kera. silmin näkyi säteitä ja liikettä kaaressa mutta värejä ei kunnolla erottanut.

Images: 2 pcs

Revontulia pilviraosta

8.9.2021 at 03.40 - Hankasalmi, Murtoinen (II)
Arto Oksanen, Jyväskylän Sirius

Punainen SAR-kaari erottui hetken pilvien raosta. Hankasalmen automaattisen allsky-kameran kuvaamana. Koko yön timelapse: https://www.youtube.com/watch?v=t72pKg7w2hs

Images: 3 pcs

Rauhallinen revontulikaari

4.9.2021 at 22.30 - 23.10 - Ulvila (II)
Juha Ojanperä, Porin Karhunvartijat

Hyvin himmeitä revontulia oli tallentunut Karhukameraan yöllä 4./5.9.2021.

Images: 3 pcs

Rauhallinen revontulikaari

6.9.2021 at 23.20 - 03.30 - Ulvila (II)
Juha Ojanperä, Porin Karhunvartijat

Himmeitä revontulia matalalla pohjoishorisontissa oli tallentunut Karhukameraan yöllä 6./7.9.2021.

Images: 4 pcs

Revontulia pilviraosta

8.9.2021 at 03.35 - Jyväskylä (II)
Harri Kiiskinen, Jyväskylän Sirius

SAR-kaari harmittavasti pilvihunnun takana.

Aktiivinen revontulivyö

8.9.2021 at 02.20 - 03.00 - Ulvila (III)
Juha Ojanperä, Porin Karhunvartijat

Ajoittain kirkas ja aktiivinen revontulivyö oli tallentunut Karhukameran kuviin aamuyöllä 8./9.9.2021.

Images: 5 pcs

Rauhallinen revontulikaari

7.9.2021 at 01.07 - Keitele (II)
Tuija Liunala, Ursa (Itä-Suomi)

pientä sädettäkin näkyi. linnunrata ja revontulet

Images: 2 pcs • Comments: 1 pcs

Revontulia pilviraosta

6.9.2021 at 01.00 - 03.45 - Taipalsaari (II)
Terhi Törmälä

Revontulia pilviraosta Taipalsaaren Sarviniemessä. Tuskallisen pilvessä oli, mutta sitkeys (vai hulluus? :D) palkittiin aamuyöllä kolmen maissa kun pivliverho suostui väistymään sen verran että sain kuvia.  Ensimmäinen kuva otettu klo 1.03 kun alimyrsky riehaantui pivien takana (näkyi valona silmälle, kuvissa selkeä vihreä) Toinen kuva on otettu klo 258, kun toinen alimyrsky aktivoi kaaren, nyt näkyväisyyttä oli hieman enemmän. Yön viimeinen kuva otettu 3.45, jolloin nouseva aurinko alkoi pyyhkiä revontulien tanssia pois näkyvistä.

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Aktiivinen revontulivyö

6.9.2021 at 01.00 - 03.30 - Valtimo (III)
Eero Karvinen

Kaunis alimyrskypari aamuyön tunneilla. Siniset säteet olivat hetken silminkin erotettavissa. Pinkki ja sininen väritys muodostuvat sopivasta sekoituksesta kationisen typpimolekyylin ja atomaarisen hapen emissiota.

Images: 4 pcs • Comments: 1 pcs

Rauhallinen revontulikaari

5.9.2021 at 00.20 - Kuusamo, Käylä (II)
Jani Päiväniemi, Ursa (Pohjois-Suomi)

Linnunrataa kuvatessa huomasin revontulikaaren kirkastuvan lyhyeksi aikaa ja otin siitäkin kuvan vaikkei kuvauspaikka ollut paras.

Rauhallinen revontulikaari

5.9.2021 at 01.39 - Utsjoki, Karigasniemi (II)
Tarja Kouvo

Aivan selvästi silmin näkyvä loistava viuhka kohosi puiden takaa, pilviä oli taivaalla vähän siellä täällä, ja ilman noita häiritseviä pilviä tuokin viuhkasäde olisi mielestäni ollut jopa upea. Kuvaussuuntana länsi eli Norjan puoli. Pian tuli tihkusade ja sen myötä kotiin lähtö.

Rauhallinen revontulikaari

4.9.2021 at 00.41 - 01.05 - Kajaani (II)
Taisto Komulainen

Kyllä oli hankalaa taas kuvauskeikalla revontuli kuvauksissa olin kuvaamassa Kajaanin Nuasjärven rannalla juuri kun alkoi tulia näkymään niin meni pilveen niimpä lähdin ajamaan Oulujärven rantaan josko siellä olisi selkeämpää siellä taivaanrannassa oli kirkaampaa niimpä odottelemaan selkenemistä tuskallisen hitaasti taivas selkeni ja sain joinkinlaiset tulet kuvattua purkkiin ja taas hetkenpäästä pilviverho peitti taivaan niin katsoin parhaaksi lähteä yöpuulle

Images: 3 pcs

Yli puoli taivasta revontulia

5.9.2021 at 00.00 - 03.00 - Salla (IV)
Dennis Lehtonen

Revontuliennusteet illalle olivat todella kehnoja, mutta bz tippui ajoittain lievästi negatiiviseksi, joten se sai aikaan laaja-alaisen revontuliesityksen vaikka kirkkautta ei juuri ollut.    Pakkasta oli yöllä n. -5 astetta.

Images: 4 pcs • Comments: 1 pcs

Aktiivinen revontulivyö

3.9.2021 at 22.30 - 03.30 - Ulvila (III)
Juha Ojanperä, Porin Karhunvartijat

Ihan kivat revontulet olivat tallentuneet Karhukameran kuviin yöllä 3./4.9.2021.

Images: 3 pcs

Aktiivinen revontulivyö

1.9.2021 at 23.10 - 00.30 - Kajaani (III)
Taisto Komulainen

Kuutamon loisteessa melkoisen kirkkaat revontulet ilmestyivät yhdentoista jälkeen

Images: 5 pcs

Revontulisäteitä

3.9.2021 at 00.51 - Keitele
Tuija Liunala, Ursa (Itä-Suomi)

ennusteet ei luvannu mitään mutta tulet kuitenkin syttyivät 

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Revontulisäteitä

1.9.2021 at 23.42 - Urjala (II)
Markku Ruonala

Kuvissa näkyi, mutta olisihan se kiva nähdä revontulia paljain silminkin.

Rauhallinen revontulikaari

2.9.2021 at 00.15 - 02.50 - Mustasaari (II)
Tommi Järvilehto, Vaasan Andromeda

Oli ennustettu G1 tai G2 luokan revontulimyrskyä yölle. Revontulet olivat aika alhaalla mutta kirkaat visuaalisesti. Suht pieneksi jäi, mutta ihan hieno oli visuaalisestikin. Jätin kameran kuvaamaan. Akku oli loppunut ennenaikaisesti. Siitä n.20min tauko videoon. Taisin saada ensimmäistä kertaa omalle kohdalle tallennettua loimuavia revontulia? Videon keskivaiheilla revontulikaaren violetin osan yläpuolelta lähtee nopeasti laajenevia erikokoisia vihreitä renkaita. Video pienennetty 640p -kokoiseksi että mahtuu Taivaanvahtiin. osa1: 00:15 - 01:35osa2: 00:55 - 02:50 1538kpl 5s valotuksia ISO6400...

Images: 3 pcs

Rauhallinen revontulivyö

1.9.2021 at 23.10 - 00.07 - Tampere (II)
Jari Luomanen, Ursa (Länsi-Suomi)

Yhtään Aurigidiä en saanut kuviin, mutta yhden sporadisen sentään. Satelliitteja oli taivas sakeanaan tottakai ja yksi lentokonekin piirsi viivansa ilmoille.  Revontulet olivat sellaiset, että välillä kännykkäänsä ropeltava havaitsija erotti nippanappa säteiden liikkeen taivaalla. Kamera tietty poimi ne selkeämmin esille ja värejäkin ilmaantui. Pikkuruinen 4K-timelapse vajaan tunnin ajalta löytyy täältä:  https://www.youtube.com/watch?v=h_P3ZctgRe4

Images: 2 pcs

Search result contains observations from time period 28.6.2021 klo 00.00 - 24.09.2021 klo 17.36.