Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

3 observations and 0 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Heijastuneet pilvisäteet

9.5.2021 klo 19.58 - Imatra
Kari Kärkkäinen

Päivän halo ja ihan mukava semmoinen. Lisätty zoomilla otettu kuva.

Images: 2 pcs • Comments: 6 pcs

Vyörypilvi

24.7.2020 klo 17.30 - Kesälahti (IV)
Kari Kärkkäinen

Lakkareissun paluumatkalla pieni koukkaus sivutielle ja puurännistä aukkoa etsimään. Eipä tuo montaakaan kipinää antanut, eikä paljoakaan vettä sylkenyt.

Comments: 1 pcs

Nähty vähintään 10 salamaa

18.6.2020 klo 12.45 - 13.00 - Rautjärvi (III)
Kari Kärkkäinen

Töistä suoraan Rautjärven vakialueelle Imatran suunnalta saapuvia pikkuherkkuja vastaan. Tutkakuva näytti keulalle hyvin kipinöivää normikamaa ja perässä hieman kaarikaukumaisia piirteitä omaava härdelli. Loppuvaiheessa ne yhdistyivät ja banskumainen heikkeni. Lieneekö ollu meso kyseessä. Tuloksena reippaasti yli kymmenen salamaa, vyörypilvi, kesyhkö microburst(yksittäisiä puita kaatui lähialueelta) ei ainoatakaan raetta, erittäin voimakasta vesisadetta.

Images: 3 pcs

Useita halomuotoja

1.10.2018 klo 18.10 - Parikkala (II)
Kari Kärkkäinen

Tuossa vaiheessa sauri oli jo hävinnyt.

Vyörypilvi

7.9.2018 klo 09.23 - Imatra (IV)
Kari Kärkkäinen

Kahvitauokoa lähdetiin pitämään Saimaan rannan kahvilaan lähestyvää ukkossolua silmällä pitäen ja samalla pienessä toiveessa vyöryn näkeminen, kun tutkakuva sitä hieman enteili . Vedettiin kupit kuumaa naamariin heti kahvilan avauduttua sitten rantaan niemen nokkaa kohti, kun jytinä alkoi lähestyä. Sieltähän se vyöry alkoikin låhestyä. Valitettavasti kaffeetauko oli jo yliajalla, joten  emme ehtineet odottaa vyöryn "yliajoa". Tunnoillisina työmiehinä jatkoimme iltapäivällå työpäivää tauon ylityksen verran. Vyöryn ylitettyä meidät olimme jo työkohteessa. Puuska oli kyllä melko vaatimaton, mutta...

Comments: 2 pcs

Vastapilvisäteet

16.5.2018 klo 07.44 - Virolahti (III)
Kari Kärkkäinen

Lintumuuton seurannan oheistuotteena tämä.

Comments: 1 pcs

Harvinaisia halomuotoja

31.1.2018 klo 17.20 - Imatra (IV)
Kari Kärkkäinen

Löytyisköhän mitä vielä noista kuvista. Harmi, kun ei ollut, kuin puhelin mukana. Järkkärillä oisi voinut jotain vielä taikoa. Pari viimeistä kuvaa on otettu jossain 19.45 korvilla. Olosuhteet olisi voinut ollut vaikka katuvalokartan tekoon jossain vaiheessa iltaa.

Images: 5 pcs • Comments: 3 pcs

Useita kirkkaita halomuotoja

31.1.2018 klo 15.20 - Imatra (III)
Kari Kärkkäinen

Kiireisenä päivänä auto tien varteen parkkiin ja kamera laulamaan.

Images: 3 pcs

Useita halomuotoja

22.1.2018 klo 11.20 - Imatra (II)
Kari Kärkkäinen

Lähikalliolle kiipesin vaihteen vuoksi toisenlaisen kuvakulman toivossa. Se ryökäle olikin kasvanut umpeen. Vaihtoehtona taas pellon laitaan ja sen jäätyneen puron(tai niin ainakin luulin)yli. Onneksi oli kunnon vaelluskengät jalassa, ei sukat kastuneet. Sivuauringot jätin laittamatta listaan, kun ei noista kuvistakaan oikein kunnon sellaisia löytynyt. Pintahalo meni samaan pakettiin.

Images: 3 pcs

Harvinaisia halomuotoja

12.1.2018 klo 12.00 - 13.00 - Imatra (IV)
Kari Kärkkäinen

Hammaslääkäri vai halot, kas siinä vasta pulma ;) Joka tapauksessa puhelimen kameralla sain niistä joitain luomukuvia otettua ja tuossa facebookin videopätkässä vielä hieman lisää kamaa. Hieno päivä, harmi vaan, että sinne niin ihanaan hammaslääkäriin joutui kesken halojen tuijottelun lähtemään. Tuon rengasmaisen Lowitzin kaaren laitoin vaikka en ihan varmuudella sitä saanut sieltä löydettyä, katsotaan jos joku muu saisi sen sieltä todettua. Ehkä myös jotain muutakin tarkkasilmäiset voisivat kuvista löytää, harmi vaan, ettei kuvien laatu ole kaksinen. Tuossa linkki sinne naamakirjan videopätkä...

Images: 8 pcs • Comments: 4 pcs

Sumukaari

2.11.2017 klo 11.23 - Lappeenranta (III)
Kari Kärkkäinen

6:eri harrastusalan kierroksella sattui olemaan mukava halo ym. keli, jonka oheiskamana tämäkin sumukaari tuli.

Images: 2 pcs

Pääsateenkaari

15.8.2016 klo 17.25 - Imatra (III)
Kari Kärkkäinen

Metkat pätkät sateenkaaria. Jänskäksi homman tekee se, että aurinko on kuvaajan takana ja sade kaaren takana. Välissä ei sadetta, vaan ohutta yläpilveä.

Useita halomuotoja

1.8.2016 klo 17.30 - Ilomantsi (II)
Kari Kärkkäinen

Ilomantsista ajaessa sattui silmään perushalo settiä. Jonossa, kun porukalla ajettin ei pysähtymisen mahdollisuutta ollut, ennen kun saavuttiin perille. Onneksi oli vielä jotain heikompana näkyvillä, kun saavuttiin kohteeseen. Vaisuhko zyk jäi kuvien ulkopuolelle, samoin ylläsivuava 22 ja sivuaurinko olivat selkeämpiä matkan aikana.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

20.7.2016 klo 10.05 - 12.50 - Imatra (II)
Kari Kärkkäinen

No niin taas jäi lähilasit ja kamera kotio, kun niitä ois tarvinnut. Hiito, kun ei nää lähellä yhtään ilman laseja, sutasin vaan puhelimen kameraa kohti aurinkoa ja tulos oli sen mukaista. Valitettavasti ei ollut aikaa etsiä minkäänlaista auringon estettä kuviin, joten häikäisy on taattua, ei niinkään kuvien laadulla, vaan auringon sokaisemana. Jätän tällä kertaa nämä kaikki halot raadin arvioitavaksi. Huomasin jälkeenpäin kakkoskuvassa käden vieressäkin auringon alapuolella pätkän haloa.

Images: 4 pcs • Comments: 2 pcs

Vyörypilvi

3.7.2016 klo 16.05 - Rautjärvi (III)
Kari Kärkkäinen

Eipä oikein ehtinyt vilkkaan kuutostien laitaa pitemmälle, kun jo oli otus tulossa päälle. Vyöryn jälkeen kipinöi kohtalaisesti ja suht voimakkaan sateen joukossa tuli hyvin vähän lähes senttisiä rakeita. Puuska jäi yllättävän heikoksi.

Images: 5 pcs • Comments: 1 pcs

Useita halomuotoja

22.6.2016 klo 21.00 - Imatra (II)
Kari Kärkkäinen

Jättimäinen salaatin tekourakka jäi kesken, kun Villeltä tuli häly, että haloa pukkaa. Kiitos siitä..... Romppeet kassiin ja lähimmälle kuvauspaikalle. Heti kävi selväksi, että en ollut yksin, sadat hyttyset ja mäkäräiset olivat samalla paikalla ihailemassa perus halokamaa tai sitten vaan odottamassa, että joku tyhmä saapuu paikalle hellevaatetuksessa. Viimeinen vaihtoehto oli tällä kertaa se oikea. Kuvaamisesta ei meinnut tulla mitään, kun jouduin armottoman elukka-armeijan pikaruoka-ateriaksi. Kuten kuvassa näkyy moneen ruutuun tarttui inisiä mukaan, tässä ruudussa onneksi vain yksi.

Useita halomuotoja

24.4.2016 klo 18.25 - 19.15 - Imatra (II)
Kari Kärkkäinen

Ensimmäinen kuva otettu n.4km kuvauspaikaksi merkitystä paikasta linnuntietä suuntaan NNE. Loput kaksi kuvauspaikaksi merkityssä pisteessä. Heikot halot voimistuivat hieman juuri kuvaus session jälkeen, jolloin myös kuvien ulkopuolelle jäänyt aurinkopilari ja 22 ast ylläsivuava kaari näyttäytyivät hieman paremmin, harmi ettei enempää aikaa ollut kuvaamiseen. Itselle oudolla kameralla tuli kyllä melkoisia kuttaperkka kuvia.

Images: 3 pcs • Comments: 1 pcs

Useita halomuotoja

20.1.2016 klo 15.20 - Imatra (II)
Kari Kärkkäinen

Näköjään jokapäiväistä kauraa nykyjään. Mutta mukavia kuitenkin. 22° rengas jäi kyllä aika vajaaksi, joten en sitä laittanut listaan.

Images: 2 pcs

Useita halomuotoja

20.1.2016 klo 12.05 - Imatra (II)
Kari Kärkkäinen

Ohhoh, olispa pitänyt laittaa vaikka hanska tuohon auringon eteen, se verran näyttää palaneen puhki.

Yksi halomuoto

16.1.2016 klo 15.00 - Imatra (I)
Kari Kärkkäinen

Kamerasta näköjään kello mykkänä, joten kelloaika noin.

Images: 2 pcs • Comments: 1 pcs

Search result contains observations from time period 1.1.2000 klo 00.00 - 17.9.2021 klo 11.01.