Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

0 observations and 0 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Rare halos

13.4.2021 at 20.10 - 20.20 - Vantaa, Tammisto (IV)
Petri Pänkäläinen

I got a tip from Northern Lightsmen to put this here. The suspicion was the lower sun. The sun was behind the cloud, a small strip of bright on the horizon. The phenomenon disappeared as the sun shone from the strip before sinking to the ground. When the phenomenon was chosen, the sun was behind the clouds.

Koko taivaan revontulet

24.1.2019 at 23.45 - Utsjoki (V)
Petri Pänkäläinen

Muutaman kuvan otos 24.1 illalta lähellä Utsjokea. Illan ja yön aikana oli hienoja tulia matkalla Saariselältä Utsjoelle. Olin juuri kuvaamassa melko voimakkaita kaaria ja taivas oli täynnä niitä aina ajoittain.  Sitten tapahtui tämä n. 2-3 min kestänyt koronan kirkastuminen ja koko maiseman valaissut ilmiö. Korona nousi aivan pään päälle ja etelä- sekä pohjoistaivaalla oli revontulikaaria. Kestoa on vaikea arvioida,  koska ajantaju katosi ja focus meni ilmiön ihmettelyyn sekä kameran säätöön. Pakkasta kyseisenä iltana oli -32C. Kuvia ei ole cropattu, joten isoimmat omakohtaiset koronat tallen...

Images: 6 pcs • Comments: 2 pcs

Tulipallo hämärätaivaalla

15.3.2018 at 22.26 - Porvoo (IV)
Petri Pänkäläinen

Valokuvausreissulla Emäsalon virkistysalueella. Aivan alkuvaiheessa kuvausyötä näin ns. ilotulitusrakettien korkeudella lähestyvän valoilmiön Aiemmin olen nähnyt kyllä useita tähdenlentoja ja sateliittejä mutta tämä oli erilainen. Se lähestyi matalalla ja sen perästä näytti tulevan purppuran ja osittain vihreänsävyistä vanaa, joka vaikutti vähän niinkuin "savulta joka jäi taivaalle". Sain siitä myös vahingossa kuvan, jossa näkyy lähestymisen ensihetket. Se lensi ohitseni kohti Suomenlahden laivaväylää eli etelää mutta se sammui ennen ns. Puolustusvoimien eristettyä aluetta Emäsalon kärjessä.

Search result contains observations from time period 1.1.2000 klo 00.00 - 28.9.2021 klo 23.56.