Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

At least 10 lightning strikes seen - 15.8.2021 at 00.30 - 15.8.2021 at 02.18 Korsholm Observation number 100642

Visibility IV / V

Tommi Järvilehto, Vaasan Andromeda

On Sat-Sun night south / southwest Vaasa was approached by a night thunderstorm. No rumble was heard, perhaps at the end something very weak rumble. That is, these shots are actually from the Kalevant fire and lightning bolts.

Distance from the shooting area approx. 60km alossa. At the end, the cell arriving from the south fused in its typical way before Vaasa. approx. 25km from the shooting location.

At the end, the echo of the brightening horizon illuminates the highest clouds. There is no astronomical darkness at these heights at this time.

FullHD version of timelapse:

https://youtu.be/aJAdz_MWRr4

The first image is a single exposure. 10s ISO1600 f / 2

Timelapse. Three image sets with a pair of different lenses. 10s exposures (I could have been shorter) 794 pcs.More similar observations
Additional information
 • Observed storm phenomena
  • Heat lightning info

   Elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne, mutta ääntä ei kuulu. Erotuksena elosalamaan kalevantuli on epämääräisempi välähdys, joka on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

  • Diffuse heat lightning info

   Kalevantuli on epämääräinen välähdys, josta ei kuulu jyrinää ja joka on yleensä etäällä taivaanrannan tuntumassa. Kalevantuli on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Erotuksena kalevantuleen elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne. Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

    

   Kalevantuli valaisee kaukaista ukkospilveä. Kuva Mikko Peussa.

Comments: 4 pcs
Mikko Peussa - 19.8.2021 at 00.30 Report this

Hieno video. 1:06 kohdalle kun pysäyttää ja selaa vähän edes takas niillä kohdin, niin voisi olla vaikka suppilopilvi tai vesipatsas ihan alhaalla metsän tuntumassa - tosin ei oikein näy tarpeeksi.

Kävitkö muuten kuvat tarkemmin läpi tuolta solun päältä. Tuo on sellaista rytinää ja taivas kirkas yläpuolella, että tuollaista kannattaa kuvata herkällä kennolla ja isolla aukolla vielä paljon ylempääkin. Ties vaikka yläsalaman saisi napattua. Vastavaa yritin Kaarinassa samoissa olosuhteissa, samana yönä, mutta eipä keijutellut.

Kari Laihia - 19.8.2021 at 08.19 Report this

Tähdet ja salamat samassa ,upeat havainnot. 

Markku Ruonala - 19.8.2021 at 12.01 Report this

Upea video

Timo Alanko - 20.8.2021 at 09.08 Report this

Yrittelin samaan aikaan kaupungin pohjoislaidalla saada videoita tuota MiniMavicilla vähän korkeammalta. Ei vaan riittänyt kamerassa herkkyys. Mukava nähdä nyt, mitä olisi paremmalla laitteella voinut saada talteen. Komeaa loimutusta. 

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.