Visibility III / V
The long-seen car was recorded in the northern and eastern cameras of Tampere's Ursa. Here is a preliminary image from the video. Unfortunately, every second picture is missing due to technical issues. I will update the pictures as soon as I can build more of them.
22.11.2021 update.Here are a couple more photos that were manually excavated from the video containing the errors one frame at a time. Unfortunately, not everything was saved, but some were.
The added images are from the north and east cameras.
Desktop version of the site
Show the mobile version
Site development by the Skywarden team and E. Bruus.
© 2011- 2022 Ursa Astronomical Association. All rights reserved.
Privacy policy
Merkillistä, näin tulipallon auton tuuliasin läpi ajaessani Kantatie 66tta Orivettä kohti, siis karkeasti etelään Ruovedellä. Sen liike silmäkulmassa kiinnitti huomion, se nimenomaan näytti putoavan tuulilasin reunasta eteen- ja alaspäin. Kellonaikaa en tullut katsoneeksi, mutta noin 24.00n paikkeilla. Kirkkaudeltaan se oli noin Venuksen luokkaa, väriltään lasin läpi nähtynä sinivihreä. Se sammui ehkä noin 20 asteen korkeudella. Pohjoinen ja koillinen olisivat tällä paikalla selkäni takana, joten tuo tulipallo se ei voinut olla.
fyi, Vesannon kameroista ei löydy tästä havaintoa. 6m bandin radiohavainnot ei ollut päällä tuohon aikaan (mahdolliset meteor scatterit)
Itselläni on autossa muutaman kympin HD-laatuinen ns. kojelautakamera, joka tosin riippuu ikkunassa. Hankin sen vuosia sitten syystä että jos joskus taivaalla jotain erikoisempaa näkyisi, niin ainakin jäisi kellonaika ja jonkinlainen kuva talteen. Tokihan se tallentaa liikennetilanteetkin. Taivaalta en ole mitään mielenkiintoista saanut, mutta aina silloin tällöin siihen tallentuu eläimiä tiellä ja sen vieressä. Jälkeenpäin sitten voi tunnistaa lajeja ja sen semmoista.
Kellonajat voivat olla vääriä ja sen vuoksi havainnot voivat olla hukassa. Tampereen Ursan videoissa käytämme UTC aikaleimaa, jolloin ei tarvitse miettiä sitä, onko kesä- vai talviaika ja esimerkiksi revontulien tapahtumien vertailu muihin magneettikentän ja lähiavaruuden dataan helpottuu, kun ei tarvitse laskeskella aikoja uudelleen ja uudelleen.
Jos laitteisto ei ota aikaa GPS-signaalista tai netistä, niin silloin tällöin niiden kellot pitäisi asetella oikeaan aikaan. Virheet kertyvät helposti useisiin minuutteihin. Meilläkin ajan tarkistus tehdään muiden säätöjen yhteydessä säännöllisen epäsäännöllisesti.