Newest observations

Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rocket-related clouds - 13.8.2022 at 01.54 - 13.8.2022 at 02.00 Kuopio Observation number 108370

Visibility IV / V


I was looking at the Perseids when a clearly larger, brighter, slower-moving and peculiarly shaped light phenomenon came into view. I've never seen anything like it. A bright ball in the middle and two larger visible areas/clouds of light around it. Was visible for minutes, no flashing lights or sound. Flew from southwest to north as seen from myself. At times it seemed to spread and dim, at one point the surrounding cloud of light changed shape, as if flying through the cloud. I would guess either a low-lying satellite or some kind of rocket.

#raketti: Falcon 9More similar observations
Additional information
  • Havainto
    • Rocket-related clouds
  • Cloud coverage in the sky
    • Very small area
  • Rocket launch
    • Rocket phase visible in the sky info
Technical information

The pictures were taken with the smartphone's night settings, the video is normal.

Comments: 6 pcs
Harri Nyman - 13.8.2022 at 03.09 Report this

Luulin ensin lentokoneeksi jossain sumupilvessä mutta eihän sumua ollut.....eikä ollut valoja ja  arvasin raketiksi. Leppävaara noin etelä-pohjoinen

Juha Termonen - 13.8.2022 at 03.26 Report this

Lensi Espoon Viherlaakson yli lounaaseen n. 02. Ikäänkuin sumun keskellä kirkas piste. Nopeusvaikutelma jotakuinkin kuin satelliiteilla, mutta vaikutti kulkevan matalammalla. Valaisi pilviä ympärillään vaikka taivas ei varsinaisesti näyttänyt olevan pilvessä koska tähtiäkin näkyi.

Pertti Henttunen - 13.8.2022 at 03.41 Report this

Sama havainto, Karkkila, Suunta paremminkin kaakko luode. Onko siellä jotain laukaisupaikkoja? Hieno se oli. Aurinkotuolissa sikspäkki vieressä suuntana kassiopeiasta vähän vasempaan ja suoraan ylös tietty, ihan paskat perseilyt: 6, joista 3 melkein tulipalloa, 2 pientä viivaa ja 1 sellainen tavallinen pieni väläys, 7 sateliittia, 1 tsuihkari (pelkkä ääni). Ei tullut mustaa taivasta vaikka 1 - 3.30 jaksoinkin tissutella. Oliko se huippu tänään vai huomenna vai menikö se jo? Tää ei ollut Iltalehtisanomien otsikoiden arvoinen spektaakkeli. RAHAT TAKAS!!

Sari-Anne Caven - 13.8.2022 at 03.51 Report this

Hämeenlinnassa myös siinä 2 maissa sain äitini kanssa ihailla tätä samaa upeaa "valoilmiötä". Se lipui äänettömästi aivan meidän yläpuoleltamme. Itse olimme näkevinämme siinä kaksi kirkasta pyöreää valoa ja näytti tosiaan siltä kuin se olisi lentänyt kokoajan sumupilvien läpi. Olisi siitä saanut kyllä upeaa kuvamateriaalia, mutta eipä ollut tietenkään puhelin tai kamera mukana. Hienoa, kun tälle ilmiölle sai täältä vastauksen.

Tähdenlentoja oli tarkoitus ihailla, mutta näimme niitä vain kaksi, mutta ei se niin haittaa, sillä tämä upea raketin ilmestyminen ja pään yläpuolelta lipuminen kruunasi illan tai oikeastaan yön!

Anne Grönlund - 13.8.2022 at 09.37 Report this

Näin saman Kuopion kaupungin yllä noin klo 2 yöllä, kun kävin katsomassa näkyisikö tähdenlentoja. Suurehko valopallo sumun ympäröimämä kulki aika matalalla ja lähellä, vakaasti ehkä kaakon suuntaan.Ihmettelin, mikä se on mutta täältä vastaus !

Juha Termonen - 13.8.2022 at 11.27 Report this

Puoliunessa kirjoitin aiempaan kommenttiini etenemisen ilmansuunnan väärin lounas kun piti olla luode. 

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.