Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Arcus cloud - 19.8.2022 at 18.20 Vaasa Observation number 108692

Visibility Unclassified

Timo Alanko, Vaasan Andromeda

It's thundering properly on the gusty side. Ground lightning is rare, but the rumbling is sometimes continuous. A storm cloud could be seen in the front of the front, but that brutally massive Kelvin-Helmholz just stole my attention. I wouldn't really call that undulation anything else. Maybe add your own observation later. Photo with Mavic Mini.

Edit. Around the same time, with the same screams, the edge of the thunder front itself, i.e. I was following comfortably during the hour. Let's put a suggestion of a storm cloud as the second picture. Maybe not quite typical either.More similar observations
Comments: 4 pcs
Timo Alanko - 21.8.2022 at 21.20 Report this

Tuota kakkoskuvan aaltoilua raati pohti kaksi vuorokautta, eikä lopuksi ottanut siihen mitään kantaa. Eihän se ihan perinteinen K-H ole. Olisi kuitenkin ollut kiva nähdä raadin perustelu. On siinä kyllä sinänsä komeat kiehkurat :)

Eero Karvinen - 21.8.2022 at 22.50 Report this

Kyllähän tuossa näyttäisi K-H mekanismi olevan pelissä mukana. Aallot eivät ole ihan sellaisiksi klassisiksi koukuiksi muodostuneet. Hieno havainto kaikkinensa!

Emma Bruus - 23.8.2022 at 16.32 Report this

Nämä k-h -pilvet ovat usein aikalailla hankalia arvioitavia ja siksi raja on vedetty selkeisiin tapauksiin. No mikä sitten on riittävän selkeä? Pilvimuotojen tapauksissa rajanveto on usein vaikeaa. Yhtenäisyyden vuoksi ollaan linjattu, että k-h havainnon kuvasta pitäisi löytyä vähintään neljä selvää koukkua. Tämäkin on joskus tuskallinen arvioitava, joten ei ole lainkaan tavatonta, että havainnoista haetaa useamman ylläpitäjän näkemys ennen päätöstä. Ja että montako koukkua kukin kuvissa näkee.

Joskus jos havainnossa on mukana selkeämpi kohde, saatetaan julkaisu tehdä sen mukaan. Tämäkin havainto kallistui selkeämmän ilmiön suunnalle, koska onneksi bongattavaa tässä setissä on riittänyt.

Timo Alanko - 23.8.2022 at 16.40 Report this

Joo, en tiedä millainen myllerrys tuossa kohtaa on käynyt. Eihän tuo tosiaan normi K-H:lta näytä, mutta jotain samankaltaista virtauksen pyörteilyä siinä on ollut. Olisi pitänyt seurailla tuota vähän pidempään, mutta sade alkoi painaa päälle ja oli pakko ottaa kopteri alas :(

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.