Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Satellite - 31.8.2022 at 23.46 - 31.8.2022 at 23.47 Oulu Observation number 108989

Visibility IV / V

Not visible

I was preparing a telescope for Jupiter in the backyard and was about to attach an adapter to the phone camera until I noticed a fixed number of swarms flying over from North to South.
The speed was really fast, it took maybe 30 seconds to appear on the sky until it disappeared into the horizon. It almost looked like a queue. The phone was ready in my hand, so I managed to take 3 pictures, the first of which was a complete fiasco.

You certainly can't see that in the city's pollution light, but you could see it well in the shelter of the backyard.


Additional information
  • Observation target
    • Satellite
Technical information

iPhone

Comments: 2 pcs
Panu Lahtinen - 1.9.2022 at 12.22 Report this

Näyttäisivät olevan OneWeb -satelliitteja, lisätietoja mm. täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/OneWeb_satellite_constellation

Tero Sipinen - 7.10.2022 at 22.59 Report this

Palasin tähän havaintoon yrittämään satelliittitunnistusta, kun nyt on hulppeat 24 449 kohteen tunnisteet Heavensatissa. Mutta siltikään ei tärpännyt, ei löytynyt Heavensatista näiden viirujen aiheuttajaa. (OneWebejä ne eivät ole, sillä vaikka ne tuosta ovatkin meneet, niin hieman eri vinkkelissä ja lisäksi pitkänä, harvana letkana).

Kertoisitko vähän lisää. Kuinka pitkä valotus?

Erotan kuvista kolme himmeää viirua ja yhden paksumman. Näkyikö kohteita vastaavasti neljä, joista yksi kirkkaampi kuin muut? Tietysti, kun mainitset että "Näytti melkein jonolta" niin voihan olla että oli enemmän kuin neljä kohdetta, osa ihan samalla linjalla ja siksi eivät erotu kuvassa erillisinä?

Sitäkin ihmettelen, että kirkkaimman viirun paikka suhteessa muihin on vaihtunut kuvien välillä. Muistatko, pysyikö muodostelma samana vai liikkuivatko suhteessa toisiinsa? Vai vaihtuiko kohteiden kirkkaus?

Pahoittelut, minulla on kyselyikä! :D Vielä yksi: oliko visuaalinen vaikutelma heijastava (kuten satelliitti) vai "palava" (kuten tulipallo / ilmakehään putoava avaruusromu)? Niin, ja eihän vilkkunut? (kuten lentokone :)

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.