Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Mars - 13.10.2022 at 03.57 Tampere Observation number 109992

Visibility III / V

Tapio Lahtinen, Tampereen Ursa

I stayed awake until the early hours of the night when at least the weather in the early part of the night looked promising (cf. Jupiter ).
No Mars did not produce very great experiences, but it is only 13 arcseconds.


Additional information
  • Observation target
    • Mars
Technical information

C8, 1.5x barlow, IR pro preferably, asI224MC

Comments: 2 pcs
Teemu Syväjärvi - 13.10.2022 at 19.35 Report this

Havaitsin itsekin Marsia tänään aamulla noin kello 6 aikoihin. Newton-mallisen peliteleskooppini sain suunnattua sinne päin ja käsisäädöillä planeetta näkökenttään. Yritin myös ottaa siitä kuvia tällä vanhalla iPhone 7 -älypuhelimellani, mutta yksityiskohtia en siitä erottanut edes oikealla silmällä kaukoputkeni läpi katsoessa. Mars on tullut ellipsiradallaan lähemmäs Maata ja on nyt jo melko lähellä, lähellä on tosin tässä suhteellinen käsite, koska Wolfram|Alphan mukaan etäisyyttä on vielä vajaat 110 miljoonaa kilometriä. Omaan katselukokemukseeni verrattuna kuvassasi on jopa hämmästyttävän paljon yksityiskohtia????, haluatko kertoa, ootko käyttänyt sen koostamiseen useita kuvia ja keskiarvoistamista sekä kuvien pinoamista?

Tapio Lahtinen - 13.10.2022 at 20.13 Report this

Pinoaminen on se juttu näissä planeettakuvissa (ja se että kärsivällisesti odottaa parempaa keliä jolloin saa enemmän yksityiskohtia näkyviin).
Tämän Mars-kuvan tekemiseen otin 3 minuutin videoita.
Videoon tuli tässä ajassa noin 9000 ruutua josta pinoamisohjelmalla (Autostakkert) loppupinoon valikoitui 30% eli noin 3000 ruutua. Tätä loppukuvaa vielä terävöitettiin Registax-ohjelman avulla.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.