Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Binocular comet ZTF - 27.1.2023 at 22.05 Helsinki Observation number 111678

Visibility I / V

Matias Takala, Kuopion Saturnus

This comet was also seen in the light pollution of Kallio. If you wanted a somehow more impressive result, you would have had to search for a darker location. I think I just enjoy other people's shots.More similar observations
Additional information
  • Observation target
    • Comet
  • Visibility of the comet
    • Binocular comet
  • Name of the observation target
    • C/2022 E3 (ZTF)
Comments: 4 pcs
Mikko Peussa - 28.1.2023 at 14.19 Report this

Tämähän on hyvä ja havainnollinen kuva komeetasta. Vastaa aika hyvin visuaalista näkymää, tosin tämä on vielä sitäkin kirkkaampi. Monet kuitenkin ihmettelee mikseivät löydä sitä taivasta katsoessaan, joten tämä on hyvä vastaus siihen kysymykseen.

Timo Alanko - 28.1.2023 at 16.25 Report this

Kummelissa Satu ja Tuija taisivat joskus tuumata:  Ollaanko me vähän epätoivoisia? Vähän tulee mieleen sama näissä viime talvien komeettajahdeissa. Kyllähän näitä kuvailee, mutta ei niistä kannattaisi mediassa paljon "suurelle yleisölle" huudella. Aiheuttaa varmaan visuaaliyrityksissä vain hämmennystä... 

Jouni Hovi - 28.1.2023 at 20.23 Report this

Onhan tämä ihan hieno sinällään jos vain on jonkin sorttista kalustoa ja osaamista. Turha mediavouhotus latistaa ikävästi tunnelman jos kohde tyyliin löytyy hädin tuskin utuisena pisteenä piironkilaatikon kiikareilla. Voisi olla ensikertaa komeettaa havaitsevalle pettymys.  Vuosikymmenten takaisiin visuaalispektaakkeleihin nähden vaisu mutta komean näköinen hyvin kuvattuna ja käsiteltynä.

Kuvasin 255mm lasilla ja päätin ettei taida ylittää julkaisukynnystä ainakaan omalta kohdaltani.

Mikoin sanoin- hyvin kuvaava otos tästä vaeltajasta.

Matias Takala - 30.1.2023 at 13.12 Report this

Todella näyttävät komeetat ovat aika harvinaista herkkua kyllä. Katsoin omat havikseni läpi, ja 13 komeettaa olen havainnut. Näistä vain 3 eli Hyakutake, Hale-Bopp ja McNaught olivat näyttäviä.Muutama on toki ollut luokkaa "ihan kiva", kuten vaikkapa PANSTARRS. NEOWISE olisi ihan kuvauksellinen, mutta sattui tietysti meillä kaikkein valoisimpaan aikaan.

Ei haittaisi, jos kohtapuoliin tulisi joku Kreutzin auringonhipoja ja näkyisi päivätaivaallakin...

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.