Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Jupiter - 7.2.2015 at 23.04 Tampere Observation number 33441

Visibility III / V

Tuomo Sokero, Tampereen Ursa

The flu struck right away during the first clear weather for probably a month, so the polar orientation of the deep sky and pedestal was forgotten, but when that Jupiter was now in opposition, a small video clip had to be snatched from the balcony so that the clear sky would not be completely wasted. That is, in the picture Jupiter and the moons from the left including: Kallisto, Ganymedes, Europa and Io. (If I looked at the monthly map correctly, it can be corrected.)


Additional information
  • Observation target
    • Jupiter
    • Keskitaso
  • Seeing
    • Good
Technical information

Sky-Watcher Explorer 150 pds, <- 2x Barlow, <- Baader Hyperion 2.25x Barlow, <- Canon EOS650D.

Comments: 8 pcs
Janne Kari - 10.2.2015 at 17.07 Report this

Erinomaisen mainio järkkäri-jupiter!

Juho Kinnunen - 10.2.2015 at 19.28 Report this

Hieno kuva! Mikä tuo kuukartta on, itse olen usein miettinyt, että miten nuo kuut jupiterilla saisi tunnistettua.

Tuomo Sokero - 10.2.2015 at 19.44 Report this

Kiitoksia. Tuo kartta on ihan tuosta Ursan Tähdet 2015 kirjasta. Hyviä sivuja löytyy myös netistä.

Janne Kari - 10.2.2015 at 21.24 Report this

Stellarium (ilmainen softa) näyttää myös tarkalleen Jupiterin kuiden paikan just eikä melkeen. Ja Tuomon mainitsema järjestys on oikein, tarkistin juurikin Stellariumilla :)

Risto Rossi - 10.2.2015 at 21.58 Report this

Hieno! Millä softalla olet videota käsitellyt ja kuvan saanut aikaan? Ja siis kaksi Barlowia peräkkäin ja sitten eos-adapteri ja kamera,mielenkiintoista. En ole Barlowien peräkkäin asettelua ajatellutkaan. Omaan Canon-adapteriini saa okulaarin sisään, joten olen 25 millistä pitänyt siinä. 

Tuomo Sokero - 10.2.2015 at 23.46 Report this

Ensiksi kroppasin ylimääräiset ryönät Jupiterin ympäriltä PIPP:lla.  Sitten puskin siitä ulos tulleen videon Registaxiin, jossa pinosin 1200:sta kuvasta parhaat 20%, sitten waveletteja säätelemällä siitä tuli lähes tuollainen tapaus. Käytin sitä vielä Gimpissä terävöityksessä ja käyrien hienosäädössä. Kuut, jotka kuvasin heti planeetan kuvaamisen perään, käytin samojen ohjelmien läpi ja yhdistin kuvat Canonin mukana tulleella ohjelmalla.

Joo nuo peräkkäiset Barlowit oli sellainen testi, että mitäköhän tästä tulee. Siinä Hyperion zoomin barlowissa on kierteet T2-adapteriin ja se jäi aika mukavan lyhyeksi, joten lisäsin vielä päähän tuon perus 2x barlowin. Suurennus oli kyllä jo sitä luokkaa, että tuulinen ilma väänsi suurimman osan videomateriaalin frameista heikkolaatuisiksi, mutta onneksi minuutti planeettaa ja minuutti kuita teki sellaisen kasan pinottavaa, että niistä sai vielä jotain irtikin, vaikka suurin osa menikin leikkuriin.

Niin joo tuo Stellarium, pitänyt ladata se koneelle jo kauan, mutta aina unohtaa kun on koneella ja muistaa kun on kaukana koneelta.

Risto Rossi - 11.2.2015 at 10.49 Report this

Kiitos vastauksesta, hyvää tietoa. Itse olen kuvausta vasta aloittelemassa, joten toistaiseksi olen vain ottanut yksittäisiä kuvia Canon 700D:llä Skywatcher 127:n ja okulaarin läpi, lopputulos ei ole noin hieno todellaan, joten selvästi videota pitäisi kokeilla. Täytyy koittaa tuota barlowin käyttämistä, olen samaa Hyperionin barlowia kattonut (mulla on se 8-24 mm:n zoomi, mikä on hieno peli katseluun). Registax kaatuilee mun koneella, siihen täytyy koittaa keksiä jotain vielä. Jos tänään on kirkas sää niin ehkäpä koitan pikkasen Jupiteria ottaa videolle. Stellarium tosiaan hieno softa, mulla se on läppärillä, puhelimessa ja tabletilla, että aina voi tarkistaa että mitä siellä ulkona näkyy...=)

Juho Kinnunen - 11.2.2015 at 16.21 Report this

Ai näkee Stellariumilla nuokin. Juuri viikonloppuna katselin, että tuo pitäisi ladata koneelle. :D Kiitoksia! 

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.