Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Jupiter - 9.3.2015 at 22.10 Oulu Observation number 34052

Visibility II / V


First few even managed my photos from the sky. From the arm through the lens of the TAL-1. Jupiter appears and at least four months. It's insanely difficult to make anything appear in pictures. : D

Photography tips welcome.


Additional information
  • Observation target
    • Jupiter
    • Heikosti näkyvä
Comments: 4 pcs
Tapio Lahtinen - 10.3.2015 at 08.05 Report this

Hyvä alku. Siitä se lähtee.
Planeetoista kannattaa kuvia ottaa paljon ja jos mahdollista niin videota joista sitten ohjelmallisesti voi valita parhaat ja tulos paranee.
Registax ja Autostakkert on ohjelmia joihin kannattaa tutustua.

Heidi Rikala - 10.3.2015 at 20.37 Report this

Oletko kuvannut nämä ilman jalustaa? Aika vakaa käsi sinulla. Suosittelen kuitenkin jalustan käyttöä aina yökuvauksissa ja pitkällä valostusajalla otettaviin kuviin. Hienoa, siitä se lähtee.

Uoti Huotari - 10.3.2015 at 21.43 Report this

Kiitos kommenteista. Pitäisi hankkia kaukoputkeen joku adapteri, jolla saa kameran kunnolla kiinni. Suoraan niitä ei tal-1:een ole, mutta sopiskohan joku muu, jossa on okulaarit samaa kokoa. Ja siis kaukoputki oli kyllä jalustalla, ja kuvat on otettu käsivaralta kaukoputken okulaarin läpi.


Asensin ja kokeilin noita registaxia ja autostakkertia, mutta ei tällä materiaalilla paljoa saa irti. Koitin aiemmin semmosta ku deepskystacker, mutta pitäs nyt saada kuvattua eka semmosia kuvia/videoita joissa edes jotain näkyy. :)

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.