Newest observations

Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Venus - 22.5.2015 at 14.30 Helsinki, Tähtitorninmäki Observation number 38168

Visibility I / V

Markku Sarimaa, Ursa (Etelä-Suomi)

We tested a new model binocular stand on a crescent moon as a hawk-eyed colleague glared at Venus from the clear day sky with the naked eye. With the help of the moon, it was reasonably easy to find even for a tourist, even though the distance from the sickle was just over 10 degrees uphill to the right (in the afternoon). The gaze should hit just the right spot in the clear sky, but when it hits, Venus stands out clearly. It's worth trying!


Additional information
  • Observation target
    • Venus
    • Erittäin heikosti näkyvä
Technical information

Open eyes.

Comments: 4 pcs
Hannu Laakso - 22.5.2015 at 16.41 Report this

Kiva havainto. Pitää itsekin kokeilla.

Kuun sijainti varmaan kuitenkin sen verran muuttuu joka päivä suhteessa Venukseen, että täytynee jostain ohjelmasta tai Ursan nettitähtikartasta tarkistaa onko yhä lähellä. 

Markku Sarimaa - 22.5.2015 at 20.16 Report this

Kuu on vuorokauden kuluttua siirtynyt jo vajaat 15 astetta itään päin, joten siitä ei ole enää niin paljon apua. Kulmaetäisyyden mittauksissa vanha tuttu vaaksa ojennetun käsivarren etäisyydellä on n. 17 astetta. Ursan tähtikartaston ja Tähdet-vuosikirjan takakansissa on asteikot, joita käytetään samaan tapaan: suoraksi ojennetun käsivarren etäisyydellä. Onnea etsintään!

Jaakko Alakopsa - 22.5.2015 at 21.11 Report this

Yks kerta menin Kaivopuiston tornille tuntia ennen auringonlaskua havaitakseni päivätaivaan kohteita ennen illan näytöstä. Torniin tuli kolme virolaista ja annoin heidän katsella Venusta kaukoputkella ja sitten sanoin, että myös Jupiter on näkyvissä päivätaivaalla "tuossa suunnassa". Tyypit löysivät sen paljain silmin, mutta ite en, kun on niin suttuset silmälasit. Jupiterista erottuu päivätaivaalla kaukoputkella katsottaessa mukavasti yksityiskohtia. Myös Castor erottui kahtena ennen auringonlaskua. :)

Anne Pöyhönen - 24.5.2015 at 22.24 Report this

Kiitos kannustuksesta, liian harvoin tulee testattua löytyykö planeetta päivätaivaalta. Näinhän se toimii, käsi on aina mukana, kannatta opetella käyttämään sen mittoja.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.