Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Perseidit - 18.8.2015 klo 00.13 Helsinki Observation number 41190

Visibility III / V

Paloheinän mäki on suhteellisen hyvä havaintopaikka, kun sen ympärillä on puistoa, keskuspuiston metsää ja lähialueen valaistus on vähän hillitympää. Kun Joutsen oli zeniitissä, aloin keräämään ruutuja pinoa varten suuren repeämän alueelta. Sitten tapahtui se kiva juttu, että samalla kun katsoi ylös taivaalle ja meteori suhahti, niin kameran suljin oli sopivasti auki ja kamerassa oli 7,5 millin lasi.


More similar observations
Additional information
  • Havainnon kohde
    • Meteoriparvi
  • Kohteen nimi
    • Perseidit
Comments: 2 pcs
Janne Sievinen - 18.8.2015 klo 08.47 Report this

Mukavat kuvat! Sama meteori tarttui itsellenikin, aivan onnenkantamoisena Espoon Röylässä vähän tiukemmalle rajaukselle 17 mm zoom-objektiivilla. Laitan piakkoin havaintona sivustolle.

Janne Sievinen - 25.8.2015 klo 23.42 Report this

Totesimmekin jo, että onnistuimme saamaan saman meteorin kuviimme. Kun niitä vertaa keskenään, niin parallaksi tähtitaivaan suhteen on selvä. Tästä voinee laskea estimaatin meteorin korkeudelle. Voisimme vaihtaa keskenämme tarkat havaintopaikat, laskeskella vähän ja vertailla sitten tuloksia! Jos kiinnostaa tällainen, niin minuun voisi olla yhteydessä osoitteeseen etunimi.e.sukunimi at gmail.com.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.