Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rauhallinen revontulikaari - 17.10.2015 klo 21.15 - 17.10.2015 klo 21.23 Suomenlahti, Helsinki-Maarianhamina Observation number 44428

Visibility II / V

Näkyvyys oli merellä muuten hyvä. Linnunrata erottui leveänä ja tähdet loistivat vakaina kuin pienet ledit, mutta laivan savut, vesihöyry ja valot samensivat pohjoisen horisontin. Tempoileva tuuli ja kannen tärinä vaikeuttivat lisää usean sekunnin käsivaravalotuksia revontulikaaren ilmestyessä Ison Karhun tassujen alle. Jalusta tietenkin oli hytissä, kun oli pitänyt vain mennä vilkaisemaan kuvauspaikkaa.

Edit. Paikannus ei onnistunut kuvaushetkellä. Laiva oli lähtenyt Helsingistä 17.30. Samaa reittiä kulkevan Mariellan sijainti oli neljä päivää myöhemmin 2015-10-21 21:14:04, 59°40.71' N 23°19.96' E, 27.5 km kaakkoon suuntaan 129° kaupungista Hanko. Taajamavalon kajastus kuvissa luoteen suunnassa ilmeisesti on Hangosta peräisin. Kulkusuunta oli 253.8°. Laiva eteni n. rantaviivan suuntaisesti välillä Kirkkonummi-Hanko.


More similar observations
Additional information
 • Kirkkaus
  • Hyvin himmeät revontulet
 • Revontulimuodot
  • Vyö info

   Vyö (englanniksi band). Vyöt ovat yleensä kapeampia, alareunaltaan mutkittelevampia, kirkkaampia ja aktiivisempia kuin kaaret. Vyöt yleensä kehittyvät kaarista.

   Vyöt voivat muodostaa J- ja U-muotoja, joskus täysiä spiraalejakin. Korona voi myös syntyä pelkistä vöistä. Vyöt ovat varsin tavallinen revontulimuoto.

    

   Revontulivyö. Kuva Merja Ruotsalainen.

    

   Revontulivyö. Kuva Matias Takala.

    

   Revontulivyö. Kuva Lea Rahtu-Korpela.


    

   Revontulivöitä. Kuva Lauri Koivuluoma.

    

   Revontulivöitä. Kuva Matias Takala.

Technical information

Nikon D5100, 18 - 135 mm @ 18 mm

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.