Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Negatiivinen yöpilvihavainto - 2.7.2016 klo 00.55 - 2.7.2016 klo 01.51 Helsinki Observation number 54154

Visibility Unclassified

Vähän ennen yhtä oli havaintohaittana jonkun verran alempia pilviä, mutta ne liukuivat koilliseen varttia yli yhteen mennessä. Sen jälkeen vain muutamat jättövanat vähän hämäsivät. Punertavan värin ja suttuisen rakenteen vuoksi ei ollut aihetta epäillä niitä yökkösiksi. Taivas on vielä hyvin vaalea. Nuoriso harjoitteli yhden tienoilla pallon käsittelyä urheilukentällä yötaivaan valossa.

Additional information
  • Havainto
    • Negatiivinen yöpilvihavainto
Comments: 2 pcs
Mikko Peussa - 2.7.2016 klo 02.52 Report this

Turussa oli pilviä liikaa minkäänlaiseen havaintoon. Ihmettelin kyllä tuota pilvien välistä näkyvää vaaleaa taivasta. 28.6 kun oli hyvä yöpilvinäytelmä, niin taivas vaikutti huomattavasti tummemmalta? Ehkä valaisevat yöpilvet kirkkaalla taivaalla aiheuttaa erilaisen kontrastin näköaisteissa tai sitten vastaavasti normaalit alapilvet luo illuusion kirkkaasta taivaasta pilviraoissa? Oli miten oli, niin kyllä ne näytelmät tästä alkaa parantua :)

Pentti Arpalahti - 2.7.2016 klo 14.04 Report this

Olen ihmetellyt samoja näköaistin temppuja. Repaleisen tumman pilvipeitteen takana näyttää olevan valkoinen taivas. Siltä taustalta selvästi näkyvien yöpilvien on täytynyt olla hyvin kirkkaita. Valokuvaus on helppoa, kun lyhyellä valotusajalla voi pitää herkkyyden minimissä ja aukon pienenä.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.