Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Venuksen ylikulku - 6.6.2012 klo 03.34 - 6.6.2012 klo 07.54 Imatra Observation number 5656

Visibility IV / V

Iiro Sairanen, Etelä-Karjalan nova

Suuntasin kolmen jälkeen Mellonmäelle, jossa oli tarkoitus pitää Venusnäytäntöä Etelä-Karjalan Novan nimissä. Paikalle oli myös saapunut Rauno ja Esko kaukoputkineen, joten käytössä oli kolme havaintovälinettä: TAL-1, Raunon TAL linssiputki ja Eskon 7.1" Maksutov. Linssiputkessa oli myös mahdollisuus käyttää h-alfa-suodinta, jolla pysyi näkemään protuberansseja. Aurinko nousi hieman puolen neljän jälkeen, jolloin Venus oli jo hyvän matkaa Auringon edessä. Horisontti oli aivan kirkas, vaikka muualla oli jonkin verran pilviä. Venus näkyi heti Auringon noustessa kameran optiikan avulla. Lähellä horisonttia ollessaan Aurinkoa pystyi kuvaamaan ilman asiaan kuuluvaa filtteriä.

Seeing vaihteli huomattavasti havaintosession aikana ja se tuntui olevan parhaimmillaan noin tunti Auringon nousun jälkeen.

Kolmas kontakti, jossa Venuksen rauna kohtaa Auringon reunan, jäi valitettavasti ohimenevän pilven taakse. Sen sijaan Venuksen lipuminen kokonaan pois edestä näkyi hyvin. Kun planeetta oli noin puoliksi pois, pysyi hetken aikaa näkemään kaasukehän kirkastumisen Auringon kiekon ulkopuolisessa osassa. Ylikulku loppui klo 7:54.


More similar observations
Additional information
  • Havainnon kohde
    • Venuksen ylikulku
Comments: 1 pcs
Emma Bruus - 24.6.2012 klo 21.17 Report this

Jännä tuo eka kuva jossa Aurinko on voimakkaan vääristynyt horisontissa.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.