Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Kuu - 14.11.2016 klo 23.59 Ilmajoki Havainto numero 58415

Näyttävyys: V / V

Marko Myllyniemi, Lakeuden Ursa

Heti töistä lähtiessä totesin, että "Ilmojen arvauslaitoksen" täyspilvisyysarvaus ei pitänytkään paikkaansa ja taivas oli selkeä! Eikä tietenkään kameraa mukana, koska piti olla *pilvistä*!

Ajatukset olivat tuossa vaiheessa varsin painokelvottomia ja sitä painokelvottomimmiksi ne muuttuivat kämppää kohti mennessä, kun samalla pilvisyys taivaalla lisääntyi.

Sain auton parkkiin ja tarkistin postilaatikon sisällön, jonka jälkeen nopeasti sisälle hamuamaan kameraa, sillä pilvipeite ei vielä ollut kovin paksu, vaan Kuu näkyi sen läpi melko kohtalaisesti.

Ja onnistuihan se: ehdin kuvata noin kymmenkunta kuvaa paljon hehkutetusta "superkuusta" ennen kuin pilvipeite paksuni niin paljon, ettei kuvaamisesta enää tullut mitään.

Tässä muutama onnistuneempi kuva, ensimmäinen on kuvattu maanantain puolella (klo 23:59:46) ja loput menivät sitten jo tiistain puolelle. Mahdolliset tummat varjot Kuun pinnan edessä johtuvat pilvistä ja läheisten koivujen oksista.

Lisätiedot
  • Havainnon kohde
    • Kuu
Tekniset tiedot

Nikon Coolpix P900

Kommentteja: 4 kpl
Marko Riikonen - 15.11.2016 klo 11.50 Ilmianna

Kannattaa seurata muidenkin tiedotuksia. Juurikin tässä yhtenä yönä fmi piti koko yön taivasta selkeänä kun taas Foreca pilvisenä. Kumpi oli oikeassa? Foreca. Oli koko yön pilvistä. Haloja silti näkyi.

Mauri Korpi - 15.11.2016 klo 12.05 Ilmianna

Tuurisahan tuon näkyminen näytti olevan.  n10.30 menin ulos ja heti näin kuun pilvien reiästä, kokonaista sekunnin ajan. Sitten ei puoleen tuntiin minkäänlaista reikää kuun suunnalla tai muuallakaan pilvipeitteessä.

Reima Eresmaa - 16.11.2016 klo 10.25 Ilmianna

Ilmeisesti ne pilvisyysennusteet kuitenkin noin keskimäärin ovat hyvinkin suuntaa antavia, jos kolmatta vuosikymmentä tähtiä harrastanut kaveri vielä jaksaa yllättyä sen kerran kun ennuste ei menekään TÄYSIN oikein.

Mauri Korpi - 19.11.2016 klo 15.06 Ilmianna

Selvyyden vuoksi mainittakoon, että tarkoitin tietysti aikaa 22.30.  Tuosta edellisestä kommentistani voi saada toisenkinlaisen käsityksen.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.