Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Kuun puolivarjopimennys - 11.2.2017 klo 00.43 - 11.2.2017 klo 03.00 Tuusula Observation number 61079

Visibility II / V

Jei, vihdoinkin huono tuuri kuunpimennysten kanssa katkesi! Vuoden 2015 pimennyksen sekä viime syksyn pimennyksen jälkeen en paljoa tuuriltani odottanut ja mahdollisuudet pimennyksen näkemiseen vaikuttivat sääennusteiden mukaan todella heikoilta jo viikkoja ennen pimennystä, ja yhtä heikoilta ne näyttivät vielä pimennyksen alkaessakin. Muutamaa tuntia ennen pimennyksen alkua olin Helsingissä ja siellä pilvisyys vaikutti uhkaavan paksulta, sillä kuuta ei näkynyt ollenkaan. Vaan kun pimennys alkoi, oli Tuusulan taivas yhä pilvetön.

Noin puolen tunnin välein kävin pihalla muutaman kuvan ottamassa ja seuraamassa pimennyksen etenemistä. Kahden aikoihin pilvet alkoivat saapua ja muodostivat kehää kuun ympärille, mutta kuu näkyi hyvin pimennyksen syvimpään vaiheeseen asti. Maksimin jälkeen päätin lähteä nukkumaan.

Tarkoitus oli kuvata samoilla asetuksilla, jotta kuvia voisi vertailla, mutta pilvisyyden vaihtelu sotki tuon suunnitelman. Pilvisyyden takia kuvista tuli myös aika suttuisia, vähän tuli mieleen vuoden 2015 auringonpimennys. Mutta mukavaa, että kerrankin havainnointi onnistui.


More similar observations
Technical information

Canon PowerShot SX130

Comments: 1 pcs
Tero Sipinen - 11.2.2017 klo 13.56 Report this

Hyvin onnistuit, varsin selvästi näkyy pimennyksen vaikutus!

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.