Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys URSA

Rauhallinen revontulivyö - 28.3.2017 klo 21.42 Joensuu Havainto numero 62547

Näyttävyys: II / V

Eilisen illan oikein komean revontulinäytelmän jälkeen suunnitelma oli selvä. Tänäkin yönä joutuu lähtemään jahtiin, vaikka odotukset aktiivisuuden suhteen eivät olleet enää kovinkaan korkealla. Ajelimme jälleen Pasasen Karrin kanssa kyttäilemään, tällä kertaa nuotiokamat mukana. Tarkoituksena oli ottaa rauhallisesti, ja nautiskella kirkkaasta taivaasta, toki siinä sivussa otetaan tukku kuviakin.

Perillä silmät paljastivat totuuden. Ilta ja yö tulee suurella todennäköisyydellä olemaan rauhallisempi ja laimeampi kuin edellinen. Tätä ajatusta tuki myös satelliitidata, joka ei aurinkotuulen nopeutta lukuunottamatta ollut enää kovinkaan suopea. Kävelimme lähelle sulan laitaa, ja otimme rauhallisessa tahdissa kuvia. Itse jäin arpomaan, että laitanko toisen kameran kiskolle ja nakuttelemaan timelapsea. Ajatus jäi arpomisen asteelle, ja otin vielä joitain kuvia, kunnes päätin vihdoin laittaa toisen kameran laulamaan. Kävin hakemassa sen autolta, ja aloin viritellä toista kameraa valmiiksi kiskolle. Tehän tiedätte, että miten näissä arpomistilanteissa aina käy? Aivan, revontulet kirkastuivat kesken toisen kameran säätämisen, ja jouduin  hylkäämään sen kesken kaiken saadakseni edes toisella kameralla kuvia. Setti oli lyhyt, mutta kirkkaassa yössä ihan mukiinmenevä. Tämän jälkeen virittelin kiskon valmiiksi, ja jätin sen suorittamaan työtään.

Tulet laimenivat sen verran, että päätimme viritellä nuotion ja paistella makkarat odotellessa revontulien kirkastumista. Ehdimme suorittaa tulistelun ihan rauhassa, kunnes klo 24 aikoihin tulet kirkastuivat uudelleen. Jälleen näytös oli ihan mukava. Annoin kiskon tehdä työtään vielä jonkin aikaa, ja klo 01 aikoihin päätimme lähteä kotia kohti. Oikein mukava reissu, kiitokset jälleen Karri Pasaselle seurasta :).


Havainnot samasta aiheesta
Lisätiedot
  • Kirkkaus
    • Himmeät revontulet
Kommentteja: 8 kpl
Emma Bruus - 29.3.2017 klo 09.52 Ilmianna

Aivan ihana tuo viimeinen kuva. Loistavaa jälkeä!

Tuomo Arovainio - 29.3.2017 klo 09.55 Ilmianna

Kiitos Emma :). Kunpa aktiivisuus olisi ollut edellisen illan tasolla, mutta oli tämä silti mukava reissu.

Emma Bruus - 29.3.2017 klo 10.00 Ilmianna

Kaikessa on aina puolensa: jos diskoteekin valot olisivat loimottaneet kovempaa, ei Linnunrataa todennäköisesti olisi ihan noin kivasti saanut mukaan.

Oli niin hieno otos että nostin etusivulle! :)

Tapio Lahtinen - 29.3.2017 klo 10.08 Ilmianna

On hieno tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa.

Tuomo Arovainio - 29.3.2017 klo 10.14 Ilmianna

Ohhoh, kiitokset molemmille :). Havaintoon tuli väärä kellonaika, kameran kello on talviajassa. Oikea aika on havainnon alulle on tunnin myöhempään.

Mika Yrjölä - 29.3.2017 klo 10.15 Ilmianna

Komppaan kommenttia viimeisen kuvan hienosta tunnelmasta. Menisi ihan täydestä jossain matkailuesitteessä!

Emma Kokko - 29.3.2017 klo 18.33 Ilmianna

Voihan vitsi! Outokummussa toissa yönä näkyi, mutta eilen ei millään jaksanut lähteä jahtiin. Ajattelin että ei kai siellä mitään kun pihaan ei näkynyt. Tyhmä minä, sietäisi hävetä! 

Nämä on oikein mallikkaat kuvat, onnea hyvästä saaliista! Tulisko vielä edes yksi näytös tänä keväänä jos kaikki laitettais sormet ristiin?

Tuomo Arovainio - 29.3.2017 klo 19.42 Ilmianna

Kiitoksia kommenteista :). Jonkinlainen mahdollisuus tuolla näyttää olevan tänäänkin, kannattaa tarkkailla tilannetta parhaassa paikassa, eli revontulikyttääjien ryhmässä facebookissa.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.