Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Osittainen kuunpimennys - 7.8.2017 klo 22.01 - 7.8.2017 klo 23.00 Laitila Observation number 65931

Visibility III / V

Maagista ja kaunista-kaikki samassa paketissa!

Olimme pohtineet isännän kanssa eri vaihtoehtoja, ettei jalusta värisisi, ja näin ollen pilaisi jälleen kuvia. Uusi kun oli vasta tulollaan postissa ja tämä vanha ei vaan enää jaksanut olla notkumatta 400mm painon alla.

Laskimme jalustan mahdollisimman alas. Langatonta laukaisijaa käyttämällä ja hengittämättä sekä liikkumatta saataisi saada tarkat kuvat. Sormet ristiin!

Lähdin kuvauspaikalle yhdeksän maissa.

Kai se nyt sitten on tämä kohta...?

Kaivoin varmuudeksi jalustan vielä peltoon.

Penkki viereen ja istumaan, nauttimaan esityksestä. Ehdin jo hermostua-kuuta ei tahtonut näkyä. Sankari nousi kuitenkin lopulta sitkeästi metsän yläpuolelle.

Aivan mielettömän mahtavan näköistä. Kuu ei muuten noussut ollenkaan sieltä mistä odotin. Se nousi paremmasta suunnasta...

Vihdoinkin sain kuvan, jota olen metsästänäyt monta vuotta!

Mitä tulee "paikkavalintaan"-tunnustan olevani ihminen vailla suuntavaistoa. Olen melkein avoimen kateellinen ihmisille, joilla on sisäänrakennuttu kompassi. Itsellä sitä ei todellakaan ole. Sempä vuoksi minulla oli mukana kompassi-joka ei tälläkään kertaa toiminut....

Noh, kuvat joka tapuksessa :) Oli hieno hetki, kun sumu alkoi nousemaan pellolle, kuun oli vielä huikean värinen ja siitä puuttui osa. Sähköpylväätkin päätin sommitella kuvaan. Täydellistä!

Pimennyksen loppuvaiheilla huokailin vieläkin onnesta soikeana, kun taivaalle päätti pamahtaa aivan todella näyttävät västähämäränsäteet (?)

Setin lopussa kaivoin jalustan ylös pellosta...

Kiitos!

 


More similar observations
Technical information

Canon EOS 6D, Canon 100-400mm ISO 200, f5.6, 1/40

Comments: 2 pcs
Janne Kari - 8.8.2017 klo 13.54 Report this

Tosi hienoa jälkeä nämä kaksi kuvaa ainakin.

Tarja Hämäläinen - 9.8.2017 klo 22.06 Report this

Todella hienoja kuvia, upean värinen kuu ja tuo pimennyskin näkyy.  Minusta myös aivan valtavan kaunista ja  nostalgista maalais maisemaa peltoineen ja taloineen  Tule lapsuuden pientareet ja niityt  mieleen Ja aistin  elokuisen  illan tuoksun

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.