Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys URSA

ISS - 10.8.2017 klo 19.50 - 10.8.2017 klo 19.51 Washington DC, Yhdysvallat Havainto numero 66841

Näyttävyys: IV / V

Tommi Järvilehto, Vaasan Andromeda

Auringonpimennysreissulla kävimme Washinton D.C.:ssä. Iltapäivällä aloitimme keskustan puiston nähtävyyksillä käyntiä. Viimeiseksi ehdimme vielä käydä puiston toisessa päässä Lincolnin muistomerkillä. Väsymys painoi jaloissa ja hotellin lepopaikkaan oli kaipuu.

Lincolnin jykevän olemuksen jälkeen päätimme vielä odotella puolituntia ja katsoa auringonlaskun muistomerkin rappusilta. Näkymä Washintonin muistomerkin obeliskiin ja heijastuvaan altaaseen oli hyvä.

Auringonlaskua odotellessa tuli mieleen katsoa, että näkyisikö kansainvälinen avaruusasema tänä iltana. Yllätykseksi asema oli tulossa hiukan auringonlaskun jälkeen! Suomen oloihin tottuneena oudosti taivaankannen pohjoispuoliskolla hyvin korkealla!

Kamerajalustaa ei ollut mukana, järkkärikamera onneksi kuitenkin. Tuin kameran lippalakin päälle portaille ja aloin ottamaan testikuvia samalla toivoen ettei meidän eteen portaille kukaan tule istumaan. Sitten vaan odottamaan. Ryhmässä oli myös epäilystä ettei se voi tulla noin pohjoisesta. Eli suoraan meistä katsottuna takavasemmalta rakennuksen takaa. Linja tästä Lincolnin muistomerkiltä tuonne Washintonin sokeritopalle ja Capitol kukkulalle on suoraan länsi-itä -suunnassa.

Sieltä se ISS lopulta lipui esiin puhelimen sovelluksen ennustamasta paikasta. Otin kameralla muutamia kuvia. Ihmiset onneksi pysyivät kameran edestä poissa lukuunottamatta toisen kuvan loppukohtaa. Kerroin muutamalle lähellä olevalle kansalaiselle, että tuolla se avaruusasema viilettää. Awesome...

Lisätiedot
  • Havainnon kohde
    • Satelliitti
  • Kohteen nimi
    • ISS
Tekniset tiedot

Sony a5000 16mm 2x20s ISO 100 f/6.3

Kommentteja: 2 kpl
Rauno Päivinen - 10.9.2017 klo 09.05 Ilmianna

Hieno kuva, obeliski osoittaa avaruusaseman paikan :)

Timo Alanko - 10.9.2017 klo 12.03 Ilmianna

Pääsemme ilmeisesti Meteoriihemme avointen ovien illassa kuulemaan ja näkemään lisää Ameriikanreissun sattumuksista? :)

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

*

*
merkkiä jäljellä