Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys URSA

Iridium 60 - 22.9.2017 klo 05.44 Vaasa Havainto numero 67117

Näyttävyys: I / V

Timo Alanko, Vaasan Andromeda

Ihan vaan malliksi siitä, ettei kova toivominenkaan aina oikein tuo tulosta.

Vaasan seudulla on viime aikoina pilviä piisannut. Esim. revontulia on ollut aivan turha toivoa näkyviin. Eilen illalla taivas sitten aukeni ja näytti mahdolliselta päästä kuvaamaan tämänaamuinen Iridium 60:n todella kirkas -8.3 välähdys! Kello siis herättämään tavallistakin aikaisemmin. Oli tarkoitus yrittää videota, mutta kameran mielestä oli aivan liian pimeää. Laitoin sitten sen päivystämään 15 s valotuksella muutama sekunti ennen h-hetkeä todennäköiseen suuntaan, jossa tietenkin oli sitten taas pilviä.

 

Kyllä se välähdys näyttää suohon valotukseen osuneen, mutta kovin näyttää pilvenkin läpi vaatimattomalta viirulta. 24 mm oli tietenkin vähän liian laaja, mutta silti. Suuremmalla ISO-arvolla olisivat pilvet häirinneet vielä enemmän... Näytti muuten ihan siltä, että heti kuuskymppisen jälkeen samoilla huudeilla tapahtui toinenkin pieni tuikahdus. Kumpikin tuikki oli kyllä visuaalisestikin aika mitätön.

Toivottavasti taivaalla nyt viikonlopun aikana tapahtuu jotakin mielenkiintoista, kun se vihdoin näyttää pysyvän auki :)

Lisätiedot
  • Havainnon kohde
    • Satelliitti
  • Kohteen nimi
    • Iridium 60
Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

*

*
merkkiä jäljellä