Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Linnunrata - 22.9.2017 klo 22.00 - 22.9.2017 klo 23.00 Orimattila Havainto numero 67217

Näyttävyys: V / V

Tuikku Asikainen, Porin Karhunvartijat

Artjärjven Tähtikalliolla kokoontui kolmisenkymmentä tähtiharrastajia Syvä Taivas kokoontumiseen 22-24.9.2017 ja sää suosi meitä. Itse lumouduin linnunradasta niin, että jopa suurilla hienoilla teleskoopeilla taivaan tarkastelu jäi sivuosaan tällä kertaa. Linnunrata vain säihkyi niin upeana. Katselin niin monta tuntia, että niska puutui ja havahduin vasta sitten miettimään, että olihan täällä muutakin katseltavaa. 

Ensimmäisessä kuvassa hukkavalo observatoriosta punasi molemmat valkoiset rakennukset punaiseksi, se näytti minusta juhlavalta ja siksi valitsin juuri tämän kuvan. Observatorioiden välissä oli kaukoputkia ja kamerajalustalla kuvaajia, joiden välineet valaisi tietokoneruuduista tuleva hukkavalo. Näin näkyi vieri vieressä niin harrastajien omat kaukoputket ja kamerajalustat kuin hienoja suuria kaukoputkia suojaavat observatoriorakennukset kaikki suunnattuina kohti tähtitaivasta. Minusta tässä kuvassa paikallinen hukkavalo palvelikin hartaan tunnelman tallentamista. Siksi pidin itse tästä ensimmäisestä kuvasta kovasti.

Toiset kaksi kuvaa kertovat siitä näkymästä jonka näki keskitaivaalla ja siihen näkymään uppouduin tunneiksi suurella hartaudella! Hieno viikonloppu oli! #bongaalinnunrata


Havainnot samasta aiheesta
Lisätiedot
  • Havaintokategoria
    • Linnunrata
Kommentteja: 2 kpl
Jarkko Suominen - 5.10.2017 klo 20.04 Ilmianna

Tästä välittyy kyllä todella hienosti harrastamisen ilo ja tunnelma! Varsinkin tuosta ensimmäisestä kuvastasi! Teillä oli kyllä mahtavat kelit siellä, harmittaa kovasti, etten tälläkertaa päässyt itse paikalle.

Tuikku Asikainen - 16.10.2017 klo 23.00 Ilmianna

No kiva, kun välittyy, kyllä niin hieno oli tuo kokoontuminen, Jarkko!

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.