Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Rauhallinen revontulikaari - 11.10.2017 klo 23.30 - 12.10.2017 klo 00.00 Espoo Havainto numero 67470

Näyttävyys: II / V

Heräsin klo 23.20 puhelimeen tulleeseen ilmoitukseen mahdollisista revontulista, vilkaisin ulos ja onnekseni taivas oli pilvetön. Otin kamerani ja lähdin ensin Espoon Myllyjärvelle, josta ei näkynyt mitään. Päätin vielä käydä Bodominjärvellä ja siellä näkyi rauhallinen revontulikaari. Tämä on ensimmäinen kuvani koskaan revontulista, toinen kerta elämässäni kun näen revontulia.


Havainnot samasta aiheesta
Lisätiedot
 • Revontulimuodot
  • Kaari info

   Kaari (englanniksi arc). Kaaret ovat leveämpiä kuin vyöt, eivätkä poimuile yhtä voimakkaasti kuin ne. Kaaret eivät normaalisti ole järin kirkkaita eivätkä aktiivisia.

   Kaari lienee tavallisin revontulien esiintymismuoto. Usein revontulinäytelmä ei koko yön aikana kehity matalalla pohjoistaivaalla kaartuvasta rauhallisesta kaaresta mihinkään. Kaari on usein myös aktiivisemmissa näytelmissä muoto, joka ensimmäiseksi ilmestyy, ja viimeiseksi katoaa.

   Kaaren alareuna on tavallisesti terävä, mutta yläreuna voi sulautua vähitellen taustataivaaseen.  Aktiivisuuden noustessa niihin normaalisti kehittyy säteitä ja poimuja, ja kaaret muuttuvat vähitellen vöiksi.

    

   Kuvan poikki kulkee revontulikaari. Pystysuuntaiset muodot ovat säteitä. Kuva Atacan Ergin.

    

   Revontulikaari. Kuva Mauri Korpi.

    

   Revontulikaari. Kuva Anna-Liisa Sarajärvi.


    

   Revontulikaari. Kuva Matti Asumalahti.

Kommentteja: 2 kpl
Raija Ollikainen - 12.10.2017 klo 11.24 Ilmianna

Toinen kerta kun näit revontulia ja ensimmäinen kuva - onneksi olkoon! Kuvassa kaari heijastuu kauniisti veteen, hyvä kuvauspaikka. Minä olen täällä Oulussa nähnyt revontulia läpi elämäni, mutta kuvia olen saanut vasta parin vuoden ajan, vielä on paljon opettelemista kuvaamisessa. Revontuliin ei kyllästy koskaan, toivottavasti niitä näkyisi tänäkin talvena usein koko maassa. :)

Akolahti Maria - 12.10.2017 klo 18.29 Ilmianna

Samaa mieltä Raijan kanssa! Itse myös ikänsä reposia nähneenä ovat ns.tuttua huttua ja samoin toivon talvelle kirkkaita kelejä ja auringon aktiivisuutta. Meillä täällä länsirannikolla Keski-pohjanmaalla on vaivannut alati nuo pilvet ja sade. Kuin myös eilenkin ja toisekseen ne parhaat hälylukemat napsahtaa puhelimeen aina, kun olen töissä (3-vuorotyö "haittaa harrastuksia") ;) 

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.