Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

SpaceX Roadster (spacecraft) (Tesla) - 11.2.2018 klo 17.12 - 11.2.2018 klo 18.28 Siding Spring, Australia Observation number 70592

Visibility Unclassified

Markku Nissinen, Warkauden Kassiopeia

Kuvasin Elon Muskin Tesla Roadsterin kiinnitettynä Falcon Heavyn rakettivaiheeseen. Kohde oli Kuun etäisyyteen verrattuna suunnilleen nelinkertaisella etäisyydellä. Kuvauksen tein Australiassa sijaitsevalla etäkäyttöisellä Siding Spring Observatoriossa sijaitsevalla kaukoputkella iTelescope T27. Videon aikajänne on suunnilleen tunti. Liitän mukaan myös yhdistelmäkuvan, jossa näkyy kohteen piirtämä ratakaari taivaalla sekä kuvia, joihin on merkitty kohteen sijainti yksittäiskuvassa. Videossa on nähtävissä, miten kohteen kirkkaus muuttuu voimakkaasti ja jaksollisesti, se johtuu siitä, että se pyörii. Tekemäni youtube video havainnostani: https://youtu.be/uohFbi7vZvs

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Satelliitti
  • Kohteen nimi
    • SpaceX Roadster (spacecraft) (Tesla)
Technical information

Video on yhdistetty 57 kpl yhden minuutin valotuksesta. VIdeo on tehty 0,7m peilikaukoputkella. Videossa on kaksi pidempää taukoa, joiden kohdalla kohde ikäänkuin hyppää nopeasti paikasta toiseen, niin se ei tietenkään todellisuudessa tee.

Comments: 7 pcs
Marko Pekkola - 12.2.2018 klo 20.42 Report this

Huikea havainto, onnittelut Markku!

Esko Lyytinen - 12.2.2018 klo 20.50 Report this

Tämä oli siis (vähintäänkin) jo toinen onnistunut kuvaus-sessiosi tästä kohteesta. Mitenkähän kaukana maapallosta se oli tämän kuvauksen aikaan ?

 

Esko Lyytinen - 12.2.2018 klo 21.43 Report this

Sorry, olihan tuo etäisyys mainittu. Jostain syystä silmäni hyppäsi sen kohdan yli.

Vaihdoime sähköpostia Markun kanssa ja tarkempi etäisyys oli 1464668 km (tuossa jonain hetkenä) eli n 3.8 kertaa kuun keskietäisyys. Ja tuolloin etäisyys kasvoi n. 3.7 km/s.

 

 

 
Jani Helander - 12.2.2018 klo 22.07 Report this

Upea havainto!

Mikko Peussa - 13.2.2018 klo 07.38 Report this

Hieno havainto tosiaan!

Vesa Vauhkonen - 13.2.2018 klo 19.31 Report this

Hienoa! Katselin a.o. observatorion sivuja. Varmaan kuka tahansa pääsee liittymään jäseneksi? Paljonko tämä kuvasarja tuli maksamaan?

Markku Nissinen - 13.2.2018 klo 19.52 Report this

Toki pääsee, tottakai tuo on avoin kaikille. Sivuilla on hinnasto, veloitus on valotusajan mukaan ja 28 päivän laskutusväli. Sivustolta pääsee laskemaan hinnan euroina valitsemallaan tilin kuukausilaskutuksella, hinnat vaihtelevat myös sen mukaan onko kuu taivaalla vai ei. Tietysti pienemmillä putkilla on halvempaa. On tietysti otettava huomioon kuinka paljon kalustokustannukset on jos itse putkea hankkii ja se, että pystyykö yleensä kuvaamaan, tätä ei Suomesta pysty kuvaamaan, nousee aamulla Helsingissä vain muutaman asteen korkeudelle maksimissaan. Ei ihan halpaa tällä isolla putkella ole kuvata, kuten sieltä näkyy. Mutta kuinka paljon tuollainen 0.7m putki kameroineen ja jalustoineen sun muine apuvälineineen etäkäytöllä sitten maksaisi itse hankittuna kotipihalle :)

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.