Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Rakettilaukaisu - 22.2.2018 klo 19.20 Kirkkoniemi, Norja Observation number 70852

Visibility V / V

Not visible

Näin työpaikaltani yötaivaalla yhtäkkiä erittäin kirkkaan valon taivaalla, joka liikkui lännestä kohti pohjoista laskevalla lentoradalla. Kohteesta lähtevä valo ”vilkutteli” kuten pilvikerroksen läpi, jääkiteiden heijastaessa kohteesta lähtevää valoa. Kiikareilla katsottuna kuitenkin kävi selväksi, että ilmassa ei ollut pilvikerrosta, vaan kyse oli jonkinlaisesta ”valaistusta pyrstöstä”. Kohde näkyi vain noin 1-2 minuutin ajan, jonka jälkeen se himmeni ja lopulta hävisi pohjoisessa. Alussa liikkeen nopeus oli korkealla lentävän lentokoneen nopeus x2 ja lopussa kohde oli paikoillaan luoteessa/pohjoisessa. Liike korkeussuunnassa oli arviolta alussa 20-30 astetta ja lopussa 5-10 astetta horisontin yläpuolella.

Kohde oli selkeästi kirkkaampi kuin tähdet, kohde oli selvästi nähtävissä valot päällä sisätiloista. En ole taitava taivaankappaleiden bongaaja, mutta jos joku arvio pitäisi antaa niin sanoisin kohteen olleen kirkas pyrstötähti.

#f9deorbit

#raketti: Falcon 9 FT


More similar observations
Additional information
  • Havainto
    • Rakettilaukaisu
  • Rakettilaukaisu
    • Raketin vaihe taivaalla info
Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.