Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Kuu - 2.3.2018 klo 19.37 Kouvola Havainto numero 71471

Näyttävyys: III / V

Tero Sipinen, Ursa (Etelä-Suomi)

Kuvailin nousevaa Kuuta ja oli tarkoitus mallailla Kuu kulkemaan kuusenlatvojen takaa. Oli hetken aikaa varmaan kohtalaisen oudonnäköistä poukkoilua sinne tänne lähilammen jäällä kun ei meinannut löytyä sopivalla hollilla olevaa kuuselatvaa. Jonkinnäköisen kompromissipaikan sain viimein valittua ja laitoin kameran raksuttelemaan timelapsesarjaa. Vähän aliarvioin nousukulman, joten kuusien rooli jäi aika pieneksi tässä näytelmässä.

Ykköskuvassa "virallinen" havaintokuva. Kuu. Yllättävän hyvin osui tarkennus vanhalla kolhitulla peilitelellä. Värisävy on "sellaisenaan kamerasta", päivänvalo valkotasapainona.

Kakkoskuvassa sitten vähän leikkisämpi esitys, Kuupajatso. Idea pöllitty ja muokattu tästä: havainnosta (pöllitty on myös "pajatso" -nimitys saman havainnon kommentista :) Tässä jassossa on vaan jonkun verran laiskempi syöttö.

Lisätiedot
  • Havainnon kohde
    • Kuu
Tekniset tiedot

D5200, Tamron 500/8

Kommentteja: 2 kpl
Jani Päiväniemi - 10.3.2018 klo 19.01 Ilmianna

Hyvä animaatio! pitää kokeilla itsekkin joskus.

Mikko Suvilampi - 14.3.2018 klo 22.11 Ilmianna

asun ylisellä 34130. klo 21:50 kaakosta  n. kaksosten tähdistön suunnasta tuli kirkas viiru, joka muuttui oranssiki ja sitten punaiseksi. häviten samantien. oliko meteoriitti, joka törmäsi ilmakehään?

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.