Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Astronomical association Ursa
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Astronomical association Ursa

Aktiivinen revontulivyö - 14.3.2018 klo 22.30 - 14.3.2018 klo 23.45 Lappeenranta Observation number 71600

Visibility III / V

Koko päivän seurailin keskustelua Facebookin Revontulikyttääjissä ja jännitin josko tulet näkyisivät tänä iltana täällä Lappeenrannassakin. Kun huomasin, että Hankasalmen taivaskamerassa alkoi näkyä nouseva kaari, tuli melkein kiire rannalle. Alkupöhinät missasin, mutta pääsin kuitenkin hyvissä ajoin kyttäyspaikalleni Saimaan rantaan. Tuuli oli jäätävä, mutta kameran jalka pysyi hyvin paikoillaan kun ripustin 6 kilon painoisen kahvakuulan siihen painoksi :D 

 

Alkuun taivaalla oli korkealla rauhallinen leveä kaari, mutta sitten tasan yhdentoista maissa alkoi tapahtua. Kirkkaita, vihreitä kaaria juoksi pitkin taivasta ja välillä näytti siltä, että alareunaan alkoi ilmestyä kirkasta pinkkiäkin. Hetkeksi laantui, mutta vain riehaantuakseen uudelleen. Varttia vaille puolen yön meno rauhottui niin, että päätin lähteä takaisin kotiin sulamaan. Kotona sitten huomasin, että tarkennus ei ollut ollut aivan kohdillaan, mutta kyllä noista kuvista nyt revontulet erottaa.


More similar observations
Additional information
 • Kirkkaus
  • Kirkkaat revontulet
 • Revontulimuodot
  • Vyö info

   Vyö (englanniksi band). Vyöt ovat yleensä kapeampia, alareunaltaan mutkittelevampia, kirkkaampia ja aktiivisempia kuin kaaret. Vyöt yleensä kehittyvät kaarista.

   Vyöt voivat muodostaa J- ja U-muotoja, joskus täysiä spiraalejakin. Korona voi myös syntyä pelkistä vöistä. Vyöt ovat varsin tavallinen revontulimuoto.

    

   Revontulivyö. Kuva Merja Ruotsalainen.

    

   Revontulivyö. Kuva Matias Takala.

    

   Revontulivyö. Kuva Lea Rahtu-Korpela.


    

   Revontulivöitä. Kuva Lauri Koivuluoma.

    

   Revontulivöitä. Kuva Matias Takala.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.