Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Maisematähtikuva - 13.6.2018 klo 22.00 - 14.6.2018 klo 05.00 Teiden kansallispuisto, Teneriffa, Espanja Observation number 74671

Visibility V / V

Samuli Vuorinen, Kirkkonummen komeetta

Olimme pienellä tähtikuvaajaporukalla Teneriffalla viikon ajan. Keskiviikko-torstai-yönä keskipilvikerros peitti rannikoiden kaupunkien valosaasteen jättäen Teiden kansallispuiston erityisen pimeäksi. Linnunrata loisti upeasti taivaalla ja useita syvän taivaan kohteita oli näkyvissä paljain silmin. Olimme aamuviiteen asti puistossa kuvaamassa. Tässä on meikäläisen parhaat maisematähtikuvat tuolta yöltä.


More similar observations
Additional information
  • Havaintokategoria
    • Maisematähtikuva
Technical information

Canon EOS 60D + Samyang 14/2.8.

Comments: 5 pcs
Matias Takala - 19.6.2018 klo 21.23 Report this

Huikea kyllä tuo Linnunrata, huomaa että valosaasteen määrä on vähäinen ja taivas kirkas.

Samuli Vuorinen - 19.6.2018 klo 22.06 Report this

Joo, varsinkin tuona yönä kansallispuisto oli erityisen pimeä. Otin näiden maisematähtikuvien ohessa myös syvän taivaan kuvia seurannalla. Hämmästyttävän hyvin kohteita näkyy lyhyilläkin valotusajoilla näissä olosuhteissa.

Rauno Päivinen - 23.6.2018 klo 21.13 Report this

Hienot olosuhteet tuolla näkyy olevan, upeita kuvia!

Timo Alanko - 24.6.2018 klo 22.03 Report this

Upeita kuvia! Miten nuo valotusajat kuvatietoihin tulevat? Onko esim. tuo kolmoskuva todellakin yksittäinen 5 min valotus? Sama juttu tuossa tähtiviirukuvassa. Se lienee kuitenkin yhdistelmä useasta valotuksesta.

Samuli Vuorinen - 24.6.2018 klo 23.06 Report this

Kiitos Timo!

EXIF-tietojen valotusajat ovat tosiaan hieman mitä sattuu. Tähtiviirukuvaan on tosiaan yhdistetty satakunta 30 sekunnin valotusta, ja etualaa on valotettu vielä erikseen 3 minuuttia. Kuuttomat yöt olivat Teidellä niin pimeitä, että maisemasta alkoi erottua yksityiskohtia vasta hyvin pitkillä valotuksilla.

Samoin ensimmäiseen ja kolmanteen kuvaan etualaa on valotettu pidempään, taustataivas on yksittäinen 30 sekunnin valotus ilman seurantaa. Nämä on sitten jälkikäteen yhdistetty yhdeksi kuvaksi jossa näkyy sekä maisemaa että taivasta.

Tuo viimeinen omakuva on 15 sekunnin yksittäisvalotus.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.