Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Täydellinen kuunpimennys - 27.7.2018 klo 23.46 - 28.7.2018 klo 00.36 Vesanto Observation number 75924

Visibility IV / V

Esko Lyytinen, Ursa (Etelä-Suomi)

Olin veneellä katsomassa ja kuvaamassa pimennystä. Vähän mokasin kun huolellisten objektiivien ja kiikarin mukaanoton  jälkeen olikin pääkamera jaanyt ja sen jouduin hakemaan juuri niihin aikoihin kun arvelin tulevan näkyviin ja olisi tullutkin.

Olikin käsitys että kestää hyvän aikaa yön pimetä ja kuun nousta korkeammalle ennen kuin täysin pimentyneen saan näkyviiin. Olisin testannut sen saamista toivon mukaan mahdollsimman aikasiin näkyviin infrapuna-päivänvalotulipallokamerallani, mutta en valitettavasti saanut sille esteetöntä näköalaa ko paikasta. Korvasin testin niin että tutkin näkyvyyttä tavallisen värikuvan eri värikanavilla. Liitän liki ekasta punaisen ja vihreän kanavan kuvat harmaasävyksi muutettuina. Sinisellä ei näy kuusta mitään joten sitä en laita. On otettu 28 mm polttovälin objektivilla. Canon EOS6D kameralla, modaamattomalla. Ovat kuvina kaksi ja kolme.

Laitan ekaksi normaalikuvan 135 mm objektiivilla noin minuutti täydellisen vaiheen pättymisen jälkeen.

Laitan vielä kuviksi 4,5,6 värikanavakuvat tuosta ekasta kuvasta ja ne värillisinä.

Vastaavan "testin" voi toki tehdä omilla värikuvillaan tästä.

 

Comments: 1 pcs
Janne Sievinen - 29.7.2018 klo 10.01 Report this

Infrapunakokeilu olisikin ollut ihan mielenkiintoista nähdä, mutta se sitten ensi kerralla! Tuo ensimmäinen kuva on esteettisestikin hieno, ja mielestäni kaikkein näyttävin vaihe silmin havaittaessakin.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.