Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Täydellinen kuunpimennys - 28.7.2018 klo 00.15 - 28.7.2018 klo 01.25 Kittilä Havainto numero 75927

Näyttävyys: IV / V

Sari Pietikäinen, Corona Borealis, Rovaniemi

Monen monen muun tavoin olin taivaltanut Levin huipulle kuunpimennystä odottamaan jo hyvissä ajoin perjantai-iltana. Taivas oli aivan kirkas, pientä horisontissa olevaa utua lukuunottamatta. Kamerakalusto oli valmiina jo 23 tienoolla, mutta ensimmäinen havainto kuusta tuli lopulta vasta täyspimenysvaiheen päätyttyä, kun pieni sirppi ilmaantui taivaalle. Oma veikkaus on, että pohjoisen taivas oli vaan liian kirkas, jotta täysin pimentynyt kuu olisi siitä erottunut. Vaan eipä mittään, mukavahan se oli seurata varjon siirtymistä. Nämä kuvat on otettu 0.24, 0.39, 0.51, 01.00 ja 01.18. Kyllähän mä räppäsin kuvan noin minuutin välein, ja haaveena on niistä tehdä joku kooste tai video, kunhan opin miten...
Tuuli yltyi yhden aikaan aika hurjaksi, ja alkoi olemaan todella kylmä, mutta sinnillä kuvasin osittaisen vaiheen loppuun asti. Lopulta huomasin, että kaikki muut olivat luovuttaneet, ja olin yksin tunturin huipulla. Aika hieno kokemus! 


Havainnot samasta aiheesta
Kommentteja: 1 kpl
Anne Pöyhönen - 31.7.2018 klo 01.15 Ilmianna

Sama kokemus Autista, Rovaniemen kaakkoispuolelta. Mitään ei näkynyt, ennen kuin Kuu tuli ulos täysvarjosta puolen yön jälkeen, ja "vähenevän kuun sirpin" muotoinen vasen reuna paljastui. Taivas oli pohjoisessa vielä niin valoisa, että pimentynyt Kuu ei siitä vaaleasta siniharmaudesta noussut esiin, vaikka kiikarilla katsoi suoraan päin. Todellinen TÄYSvarjopimennys. Upea tunnelma yksin tunturinlaella - mekin saimme olla kaksistaan ihan rauhassa hiljaisuudessa.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.