Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Nähty vähintään 10 salamaa - 29.7.2018 klo 23.00 - 30.7.2018 klo 03.00 Uusikaupunki Observation number 76023

Visibility III / V

Janne Kari, Porin Karhunvartijat

Eilen kiersi yösetti Uudenkaupungin molemmin puolin. Hienoa oli olla rannassa kun vilkutteli vähän joka suunnasta, mutta kuviin ei sitten juuri muutamaa reunaosuma-kanavaa parempaa tarttunu.

Harmittaa illan Rauman 'yllätys'setin missaus, samaten yön lännen merialueen välkyt. Noh, rapsan arvoinen reissu sentään.


More similar observations
Additional information
 • Havaitut myrskyilmiöt
  • Kalevantuli info

   Kalevantuli on epämääräinen välähdys, josta ei kuulu jyrinää ja joka on yleensä etäällä taivaanrannan tuntumassa. Kalevantuli on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Erotuksena kalevantuleen elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne. Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

    

   Kalevantuli valaisee kaukaista ukkospilveä. Kuva Mikko Peussa.

  • Elosalama info

   Elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne, mutta ääntä ei kuulu. Erotuksena elosalamaan kalevantuli on epämääräisempi välähdys, joka on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

Technical information

Canon EOS5Dmk4, Sigma 24-105ART, Photoshop CC2018

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.