Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Nähty vähintään 10 salamaa - 10.8.2018 klo 21.10 - 10.8.2018 klo 21.30 Oulu Havainto numero 76568

Näyttävyys: III / V

Ennuste lupasi, että Ruotsi lähettää tänne Suomen länsirannikolle ukkosrintaman, jonka pahin keskus on Oulun kohdalla klo 23. Alkuillasta ulkona olevassa "saunassa" oli +27 astetta, taivas oli oudon näköinen, ja päivällä puhaltanut tuuli oli pysähtynyt. Klo 19 alkoi tiputella vettä, mutta ei muuta.

Klo 20.45 ukkosen jyrinä tuli tv-kuulokkeisiin Berliinin kisaselostuksen läpi. Klo 21 vettä tuli jo ihan kunnolla ja taivaalla  välähti ensimmäisen kerran. Toinen salama näytti siltä, kuin se olisi komean violettina iskenyt maahan kymmenen metrin päähän talosta urheilukentän parkille (en ruksaa sitä, maa ei varmaankaan ole "kohde"). Sen jälkeen salamoita alkoi tulla rivakkaa tahtia.

Isot puut ovat välillä olleet luokilla, mutta ei tuo mitään kovaa myrskyä ole, ainakaan vielä. Sade on tällä hetkellä (21.50) sopivaa perussadetta. Ilta näyttää, kehittyykö tuosta rajumpi versio.

Katson sadetta tyytyväisenä ja elän syyssienten toivossa. :)


Havainnot samasta aiheesta
Kommentteja: 2 kpl
Emma Bruus - 10.8.2018 klo 22.06 Ilmianna

Juu täällä etelämpänä on silmä kovana seurattu salamapaikantimien ruksikuvaa pohjoisesta. Kiitokset tilanneraportista :)

Raija Ollikainen - 10.8.2018 klo 22.52 Ilmianna

Jassoo, tulinko lähettäneeksi noin tärkeän raportin? :D Tämä kaksijalkainen salamapaikannin sijaitsee pari, kolme kilometriä Oulun rautatieasemalta etelään, eli melkein keskellä tätä laajennettua kaupunkia. 

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.