Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Aktiivinen revontulivyö - 7.10.2018 klo 20.36 Helsinki, Pukinmäki Observation number 78217

Visibility III / V

Esko Lyytinen, Ursa (Etelä-Suomi)

On tulipallokamerahavainto.

Ja itse asiassa on ensimmäinen havaintoni infrapunatulipallokameralla. ( Kamera on infrapunalla, jotta mähdolliset päivänvalotulipallot paremmin näkyisivät paljon pimeämmällä infrapunataivaalla.)  Ainakin näkyy nyt revontulet valosaasteessa hyvällä kontrastilla.

Alkoi n 20 asteen korkeudella ja aika nopeasti laski alemmalle kulmalle. Ilmeisesti pikakatsauksella ikkunasta näin jotakin niistä jo selvästi alkua alemmalla korkeuskulmalla.

 Kuvista pääkuvaksi valittu joka ensimmmäisenä oli itse asiassa ajallisesti toinen, muut kaksi keskenään oikeassa ajallisessa järjestyksessä.

 

EDIT: Korjasin kelloajan kun nopeasti olin kopioinut siihen kuvanimistä UT-ajan. Muutenkin oli tainnut jäädä loppuaika, nyt alkuaika.

 


More similar observations
Comments: 1 pcs
Timo Kuhmonen - 7.10.2018 klo 22.25 Report this

Hyvä tietää että näkyy tuollakin kokoonpanolla tulia :-) Samaisia reposia olin hetki sitten katsomassa Vesannolla paljain silmin. Joutsenien ja ilmeisesti ketun ääniä kuului, muutoin hiljaisessa ympäristössä. Täytyy katsella myöhemminkin - jos niitä repoja näkyy...

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.