Uusimmat havainnot

Yhteystiedot

Taivaanvahti / Ursa ry
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtikuva - 5.11.2018 klo 01.45 Orimattila Havainto numero 79151

Näyttävyys: III / V

Samalla kun yksi kamera kuvasi pohjoisen revontulinäytöstä, oli pokkari ja kevytseuranta suunnattuna päinvastaiseen ilmansuuntaan. Orionin ja Härän tähdistöistä löytyy melkoisen paljon tutkittavaa, ja niiden välimaastossa sijaitsevat pimeät sumut ovat erityisen kiehtovia.

Kostea ilma ei helpottanut kuvaamista eikä pilvihuntu ja kohteen mataluus kuvankäsittelyä, mutta yllättävän hyvin dataa tarttui talteen kevyelläkin kalustolla. Kuvaussetillä painoa (kamera, seuranta, jalusta) n. 1750 grammaa.

Kuva suurempana.


Havainnot samasta aiheesta
Lisätiedot
  • Havaintokategoria
    • Tähtikuva
  • Tähdistö
    • Orion
Tekniset tiedot

Ricoh GR, 17 ruutua 60 ja 120 sekunnin valotuksilla, yhteensä 29 minuuttia. Seurantana Sightron nano.tracker. Pinoaminen Sequator-ohjelmalla ja käsittely Lightroomilla.

Kommentteja: 2 kpl
Kari Laihia - 6.11.2018 klo 10.13 Ilmianna

Hyvä kuvaussetti pokkarilla ja hämmästyttää 60s ja 120s valotukset :)). Hienosti näkyy Orionin yläosan pimeät seinät, onnittelut kuvasta on hieno.

Samuli Ikäheimo - 8.11.2018 klo 02.48 Ilmianna

Kiitos! GR on yllättävän ystävällinen yökuvaukseen. Kamerasta itsestään löytyy valotusajat viiteen minuuttiin asti ja bulbin lisäksi voi käyttää T-moodia jolla pidemmätkin valotukset onnistuu napin (kahdella) painalluksella.

Tässäkin piti olla mukana pari 240 sekunnin valotusta, mutta linssihuurre teki tepposet.

Linkin takana kahdesta 120s valotuksesta tehty pystypanoraama josta näkee hieman yksittäisvalotuksen laatua, joka on ainakin omiin tarpeisiin oikein käyttökelpoista. Alkujaan meinasinkin tehdä raportin pelkästä yksittäisvalotuksesta, mutta pinoaminen toi Barnardin luupin paremmin esiin udun läpi..

Varmastikin melkein kameralla kuin kameralla saa taivaalta himmeitäkin kohteita talteen, kunhan valottaa tarpeeksi eikä linssi ole aivan pimeimmästä päästä.

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

*

*

*
merkkiä jäljellä

Lähettämällä kommentin vahvistan, että ymmärrän ja hyväksyn Taivaanvahdin tietosuojakäytännön.