Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Tähtikuva - 5.11.2018 klo 01.45 Orimattila Observation number 79151

Visibility III / V

Samalla kun yksi kamera kuvasi pohjoisen revontulinäytöstä, oli pokkari ja kevytseuranta suunnattuna päinvastaiseen ilmansuuntaan. Orionin ja Härän tähdistöistä löytyy melkoisen paljon tutkittavaa, ja niiden välimaastossa sijaitsevat pimeät sumut ovat erityisen kiehtovia.

Kostea ilma ei helpottanut kuvaamista eikä pilvihuntu ja kohteen mataluus kuvankäsittelyä, mutta yllättävän hyvin dataa tarttui talteen kevyelläkin kalustolla. Kuvaussetillä painoa (kamera, seuranta, jalusta) n. 1750 grammaa.

Kuva suurempana.


More similar observations
Additional information
  • Havaintokategoria
    • Tähtikuva
  • Tähdistö
    • Orion
Technical information

Ricoh GR, 17 ruutua 60 ja 120 sekunnin valotuksilla, yhteensä 29 minuuttia. Seurantana Sightron nano.tracker. Pinoaminen Sequator-ohjelmalla ja käsittely Lightroomilla.

Comments: 2 pcs
Kari Laihia - 6.11.2018 klo 10.13 Report this

Hyvä kuvaussetti pokkarilla ja hämmästyttää 60s ja 120s valotukset :)). Hienosti näkyy Orionin yläosan pimeät seinät, onnittelut kuvasta on hieno.

Samuli Ikäheimo - 8.11.2018 klo 02.48 Report this

Kiitos! GR on yllättävän ystävällinen yökuvaukseen. Kamerasta itsestään löytyy valotusajat viiteen minuuttiin asti ja bulbin lisäksi voi käyttää T-moodia jolla pidemmätkin valotukset onnistuu napin (kahdella) painalluksella.

Tässäkin piti olla mukana pari 240 sekunnin valotusta, mutta linssihuurre teki tepposet.

Linkin takana kahdesta 120s valotuksesta tehty pystypanoraama josta näkee hieman yksittäisvalotuksen laatua, joka on ainakin omiin tarpeisiin oikein käyttökelpoista. Alkujaan meinasinkin tehdä raportin pelkästä yksittäisvalotuksesta, mutta pinoaminen toi Barnardin luupin paremmin esiin udun läpi..

Varmastikin melkein kameralla kuin kameralla saa taivaalta himmeitäkin kohteita talteen, kunhan valottaa tarpeeksi eikä linssi ole aivan pimeimmästä päästä.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.