Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Kuu - 6.12.2018 klo 07.50 Valkeakoski Observation number 79686

Visibility II / V

Alkoi jo usko loppua kun odottelin kuun nousua, sen verran oli paljon pilviä. Mutta kuin tuurista pieni aukko juuri sopivassa kohtaa ja sieltä se noin 25,5 kuunsirppi tuli näkyville.

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Kuu
Comments: 1 pcs
Mikko Grönroos - 6.12.2018 klo 22.01 Report this

Onnittelut oivasta havainnosta ja kuvasta!

Samaa yritin minäkin Luvialla, mutta pilvet osasivat peittää niin nousevan Merkuriuksen, Kuun kuin Auringonkin. Taivas pään päällä oli pilvetön, mutta kun se horisontinkin pitäisi olla. Laskeskelin karkeasti, että esteettömässä horisontissa taivas tulisi olla vapaa alapilvistä 150km:n matkalta, keskipilvistä 250km:n ja yläpilvistä 350km:n matkalta. Eli melkein koko Suomi pilvettömänä! (Ja täältä länsirannikolta katsottuna myös iso osa Ruotsiakin!) Tähän aikaan vuodesta noin pilvettömiä päiviä ei heti muistu mieleeni. Venus sentään ehti pois pilvimaton alta ja loisti hämmästyttävän kirkkaasti aamutaivaalla.

Meinasin vielä mennä iltapäivällä kuvaamaan laskevaa Kuuta, mutta usko loppui aamun pettymyksen latistamana. Ei se kuitenkaan enää erotu! On jo niin lähellä Aurinkoakin. Kiinnostaisi tietää, kuinka kapeita Kuunsirppejä tällä tai muilla foorumeilla on saatu kuvattua/havaittua? Tietty auringonpimennystä nuorempaa Kuuta ei juuri voi kuvata.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.