Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Salamointia - 26.12.2011 klo 07.25 - 26.12.2011 klo 07.45 Turku Observation number 802

Visibility II / V

Tapaninaamun myrskyn loppuvaiheessa läntisellä taivaalla pilvien läpi ainakin neljä lyhyttä selvää mutta vaatimatonta välähdystä, jotka maallikkona normaalisti tulkitsisin salamoiksi. Hiljaisia tai myrsky esti äänien kuulumisen. Kolme eri kpl n. välillä 7.25-7.30 ja yksi oudosti vasta n. 7.45, kun tuuli oli jo heikompi, myrskypilvet menneet yli ja läntisellä taivaalla pilkottivat kirkaimmat tähdet. Havaintoaika oli lyhyt ja katkonainen. Nämä tiedoksi, jos myrskyn myöhemmälläkin reitillä näkyy vastaavaa.


More similar observations
Comments: 1 pcs
Jouni Issakainen - 27.12.2011 klo 15.23 Report this

Toista salamahavantoa koskevan keskustelun johdosta lisään 27.12.: Purkauskanavia ei näkynyt Turussakaan, mutta ainakin joissakin väläyksissä kirkkauden keskipiste oli ylhäällä (jopa 45 astetta horisontista). Kumppani, jonka näköala avautui pohjoiseen (itselläni vain länteen), sai vastaavia havaintoja samalla aikavälillä. Näistä toinen oli kuulemma laaja ja valaisi vaakasuoraan väh 30 astetta pilvisestä taivaanrannasta, toinen oli pieni ja sijaitsi n. 30 astetta horisontista ylös. Omat havaintoni sopisivat esim. "pilvestä-pilveen" salamoiksi. Ehkä lisätietoja esim. Turun lennonjohdosta ym. viranomaisilta, mutta en soitellut kun heillä on myrskyn vuoksi muuta kuormitusta.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.