Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Muu myrskyilmiö - 26.12.2011 klo 02.35 Mynämäki, Rahkola Observation number 813

Visibility V / V

Marja Wallin, Keski-Uudenmaan Altair

Kuunneltiin yöllä Minni-kissan kanssa kun peltikatto kolisi kovassa tuulessa. Samalla huomion kiinnitti satunnaiset välähdykset ulkona. Ensin tuli mieleen, että jotain ryjää osunut sähkölangoille ja tulee siitä sähköpurkauksia, mutta seuraavat kaksi osoittikin kyseessä olevan salamointia. Tuli pariin kertaan nähtyä ihan purkauskanavat ja välähdystä lisäksi. Eipä ihan joka joulukuu tule moista havaittua.


More similar observations
Additional information
 • Havaitut myrskyilmiöt
  • Kalevantuli info

   Kalevantuli on epämääräinen välähdys, josta ei kuulu jyrinää ja joka on yleensä etäällä taivaanrannan tuntumassa. Kalevantuli on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Erotuksena kalevantuleen elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne. Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

    

   Kalevantuli valaisee kaukaista ukkospilveä. Kuva Mikko Peussa.

  • Elosalama info

   Elosalamassa erottuu salaman viivamainen rakenne, mutta ääntä ei kuulu. Erotuksena elosalamaan kalevantuli on epämääräisempi välähdys, joka on maasalaman tai pilvisalaman heijastusta.

   Sekä kalevantuli että elosalama ovat molemmat salamointia, joka tapahtuu yleensä yli 20 km etäisyydellä havaitsijasta, mistä johtuen jyrinää ei kuulla.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.