Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Muu myrskyilmiö - 26.12.2011 klo 13.30 Sastamala Observation number 815

Visibility V / V

Tampereelta Huittisiin ajettaessa tien oikean reunan puita on koko matkalta kaatunut tien vieressä kulkeville puhelin/sähkölangoille painaen niitä voimakkaasti alas päin, kahdesti maahan asti. 

Useita puita uhkaa kaatua edelleen tielle asti, mutta maahan asti kaatuneet oli jo tähän aikaan mennessä raivattu pois. Puita on kaatunut myös toisella puolella tietä mutta tieltä pois päin. 

Puut ovat yksittäisiä mutta avointen paikkojen reunamilla saattoi olla jopa yksi viidestä nurin, enimmäkseen juurineen kaatuneina, harva rungosta poikki. 

Tulee olemaan lähipäivinä iso urakka raivaajilla, niin moni puu on langoilla, koska tuuli on puhaltanut ne kohtisuoraan tuulen suuntaan olleelle tielle. 

Sähköt oli pois isoilta alueilta matkan varrella kokonaan suurimman osan päivää. 


More similar observations
Additional information
 • Havaitut myrskyilmiöt
  • Laajoja myrskytuhoja info

   Laajat myrskytuhot ovat lukuisia kaatuneita puita, lakoontuneita peltoja, irronneita kattopeltejä tai muuta vastaavaa voimakkaan tuulen aiheuttamaa erityisen suurta vahinkoa.

   Myrskytuho ei ole laaja, mikäli kyseessä on vain hyvin harvojen, kaukana toisistaan sijaitsevien yksittäisten puiden kaatuminen.

    

   Laaja-alaista myrskytuhoa Karilanmaan kylässä. Kuva Markku Siljama.

    

Comments: 1 pcs
Emma Bruus - 27.12.2011 klo 11.31 Report this

Oli kyllä todella kuvaava tuo havaintokertomuksesi! Keskellä kaupunkia missasin ihan täysin koko kaaoksen. Suurin vaikutus myrskyllä lähiössä oli se, että huomasi mistä kohtaa ikkunat olisi kannattanut tiivistää paremmin.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.