Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Kuu - 13.4.2019 klo 23.30 - 14.4.2019 klo 00.00 Rauma Observation number 82798

Visibility V / V

Jarkko Laukkanen, Porin Karhunvartijat

Lauantai-iltana 13.04.2019 oli järkyttävän hieno keli! Sain Porin Karhunvartijoiden viestiryhmästä ilmoituksen, ja kävin kurkistamassa Kuuta kiikarein. Näytti hyvältä, joten eikun laittamaan kameraa ja putkea käyttökuntoon! Kameran LiveView-näytöltä katsoen seeing oli täysin tyyni, jokusen sekunnin välein tosi pientä aaltoilua. Läpinäkyvyyskin oli niin hieno, että jo ensisilmäyksellä Kuu näytti epänormaalin "rupiselta": Ikään kuin Kuu kärsisi "asfaltti-ihottumasta"! Uusien detaljien määrä oli vaan niin hyvä! Laitoin kameran laulamaan invervalliajastimen käskemänä ja keskityin itse ihailemaan tähtitaivasta kiikarein. Ja kamera lauloi, nopeasti kertyi 409 ruutua käsiteltäväksi.

Eka kuva on paras yksittäinen ruutu, ja toinen täyden resoluution kroppi siitä. Näissä ei ole lainkaan terävöitystä. Kolmas kuva on parhaasta 200 ruudusta työstetty (PIPP, AS3!, Astra Image) esitys, jossa on käyrien, tasojen, kontrastin ja värien säädön lisäksi mukana lievää dekonvoluutiotakin. Nerljäs on kroppi tästä edellisestä.

Viides kuva on puhdas kokeilu, joka ei mielestäni mennyt kovinkaan pahasti metsään: PIPP:llä RGB-ruudut erilleen ja koko kasasta AS3!:lla 668 parhaan ruudun pinosta 3x drizzle:llä korkeamman resoluution mv-kokeilukuva. Resoluutio on tässä suuruusluokkaa 500 metriä/pikseli. Kuudes on puolestaan täyden reson kroppi edellisestä.

Kyllä näköjään riviharrastelijakin saa hyviä kuvia aikaan, kun kelit sen sallivat!

Nämä löytyvät täysikokoisina myös AstroBin:istäni:  https://www.astrobin.com/users/JKLaukkanen/

Additional information
  • Havainnon kohde
    • Kuu
Technical information

Celestron 6" F/5 Newton, Canon EOS 77D, Astronomik L1 UV/IR-suodin, Aputure intervalliajastin. Prosessointi Canon DPP, PIPP, AutoStakkert3! ja Astra Image.

Comments: 1 pcs
Emma Bruus - 4.5.2019 klo 15.55 Report this

Oi! Kaunista jälkeä taas

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.