Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Kuva hienosta ukkospilvestä - 7.6.2019 klo 13.40 - 7.6.2019 klo 18.30 Sipoo Observation number 83449

Visibility IV / V

Noin yhden jälkeen huomasin kaukana etelätaivaalla todella häiveän kukkakaalin huipun. Oitis tarkistin tilannetta tunnin ajan, ja sieltähän rupesi tulemaan kunnon alasin. Lähdin sitten jonnekin Sipooseen päin polkupyörällä, kamat kasassa. Suurin alasin mitä olen ikinä nähnyt, tuli mieleen El Renon 2013 alasinpilvi, joka kuin katosi taivaan sineen ja vain reunan valkeus näkyi kuvissa. Tiivistettynä sanoen, jäätyäni kuvaamaan, monisolukuuro sijaitsi Pohjois-Viron ja Itämeren alueella, ja liikkui joka vartti noin 10km pohjois-koilliseen. Pilvi näkyi siis muutaman sadan kilometrin päähän. Kaikki sujui lupaavasti, mutta en tajunnut että ukkospilvirykelmähän kuoli sitä mukaa kun osui rantaan. Maaperä oli siis liian kuiva. Ukkonen ei siis tullut päälle, mutta keskipilvisyys lisääntyi. 

Monisolukuuron elinikänä oli n. 5 tuntia- voisiko tämä merkitä jopa heikkoa mcs:sää tai supersolua (näin useaan otteeseen läpäisevän huipun ja spiraalimaisen kasvun timelapsessa), lisäksi huimat salamamäärät tutkassa. Koukkukaikua en havainnut koska muodot olivat hyvin epäselviä. Lopputulos: toivottavasti loppuviikonloppuna tulee jotain parempaa.


More similar observations
Technical information

iPad

Comments: 1 pcs
Henrik Heikkinen - 8.6.2019 klo 11.00 Report this

Nopea lisäys: Anteeksi, että kun voin olla tyhmä. Sekoitin Suomenlahden ja Itämeren. Tarkoitin siis Suomenlahtea asiassa. Toivottavasti ei tapahdu jälkeenpäin

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.